hur gick inskolningen?

Bebis

Känns så sjukt att skriva den här meningen men jag har precis VINKAT AV TODD?


Vi började med inskolningen i måndags och för oss så har den sett ut såhär:måndag: båda föräldrarna är med mellan 09-10:30
Tisdag-torsdag:
en av föräldrarna är med mellan 09-14, sen går man hem med sitt barn
Fredag:
vinkar av 09:00. Jag är dock hemma och redo ifall dom skulle ringa och säga att han inte kan sova osv. vilket jag är nästan säker på att dom kommer göra. Ska lilla T som annars måste somna vaggandes i min famn med välling somna i ett rum fyllt med barn utan mig och utan välling?

Första dagen så fick vi nämligen gå hem när sovstunden kom, han kunde inte komma till ro och blev för trött. Andra dagen somnade han mitt i lunchen (han är van att sova runt 10:30 och på förskolan käkar dom lunch 11:00 och sover ca 11:45/12:00). Vilket dock gjorde att det bara var att bära in och lägga honom i sovrummet.
Tredje dagen fick jag gå lite tidigare från lunchen och lägga mig med honom i sovrummet. Det gick super bra och han somnade innan resten av barnen kom in. Förstår dock inte hur det ska gå för honom att somna helt själv men håller tummarna att han löser det.

Så redo för förskolan

Idag var iallafall dagen jag fruktat mest sen vi fick reda på när vi skulle skola in och det är alltså när vi ska vinka hejdå. Jag hade förberett mig för stora krokodiltårar från hans sida och dåligt samvete för mig men han vinkade så glatt hejdå och jag smet iväg, det gjorde mig lite stolt. Min stora kille, det är verkligen sinnessjukt att vi för inte alls länge sen var nyblivna föräldrar och nu är han stor och går på dagis?

Igår när han hade vaknat från sin nap så gick han omkring och kramade alla barnen, han gav även sin första puss till sin nya kompis Felix och mitt hjärta höll på att smälta. Kan ni tänka er något gulligare än när två mini personer pussar varann? Sen var det ju lite skönt att veta att han också kan bjussa på lite kramar och inte bara slagsmål (ni som lyssnar på podden fattar)


Men juste höll på att glömma. Sen han "började" förskolan har han sovit så otroligt dåligt. Vi har fått flytta in honom i vårat rum och bara ca 1-2 timmar efter han nattats måste någon ligga i sängen med honom. Jag trodde at han skulle bli trött av dagis men som jag förstått nu i efterhand så är det mycket intryck som gör att dom sover oroligt. Det kan ju vara bra att veta för er som ska skola in inom en snar framtid. Inte för att alla barn reagerar lika men heller beredd på lite sömn än mycket sömn.

Lite andra tips (nu är jag inget proffs men ni fattar) till er som ska skola in:
- Ring förskolan och fråga vilka tider dom brukar äta lunch och sova på så kan ni några veckor innan anpassa era barns sov och mattider efter det
- Börja med snuttedjur eller filt. Vi har alltid haft en apa T älskar men han har inte direkt varit besatt av den men på förskolan så håller han riktigt hårt i den när han blir lite orolig.
- Börja natta på eftermiddagen utan välling


Jaja, nu har jag möte med min ekonomitjej, sen ska jag väl hämta T från dagis och ikväll kommer Hanna och Agda på middag. Vi ska laga en god pasta och njuta av film (förhoppningsvis).

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Kul att det går bra 😊 är tyvärr vanligt att dom sover dåligt efter dagisstart.
nouw.com/bolmgren
Nathalie
Nathalie,
Åh hoppas det fortsätter gå bra för er på inskolningen! Vi skolade in för ca 1 månad sen, första veckan gick superbra och han var så glad och nöjd. Andra veckan blev han superlessen Varje dag och vi fick åka hem från jobb för att hämta honom 😩 nu gråter han fortfarande varje dag både vid lämning och hämtning, men han är iallafall inte ledsen konstant.. en fördel för er kan nog vara att Todd är lite yngre, vid 18 månader verkar den värsta separationsångestfasen starta så det Är förmodligen därför det varit så jobbigt för oss 🙈
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229