Recept – Så enkel Morotskaka

Hej finisar, Bakade världens lättaste och godaste morotskaka idag. Receptet har jag snott direkt av Matilda Djerf här (klick). Hennes recept är dock på engelska så tänkte vara schysst och skriva det på svenska för er som vill
Sätt ugnen på 180 grader
Ingredienser:

3 ägg
2 1/2 dl socker
1/2 dl brunt socker

Mixa så det blir fluffigt
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Mixa ihop allt

Skala 400 gram morötter, tryck ut vattnet och blanda sedan ner i smeten och tillsätt 1 1/2 dl rapsolja

Sätt in kakan i ugnen, jag hade i den ca. 50 minuter men beror lite på vad för ugn du har, min blev perfekt (vill ha den lite kompakt och kladdig. 🙂 Medan kakan är i ugnen kan du göra frostingen och jag hade i: 70 gram rumstempurerat smör, 3 dl florsocker, 300 gram phildadelphia som jag mixade ihop till en fluffig frosting.

BLEV SÅ GOTT!!

0 reaktioner på “Recept – Så enkel Morotskaka”

Leave a Reply

Your email address will not be published.