Sockerkaka med rabarber kompott

Hörni, sista helgen på landet och på måndag är det back to buiznis så att säga. Vi har haft det så skönt, och jag har nästintill inte jobbat alls! Uppdateringarna här har varit sällan men det är för att vi gjort samma saker varje dag. Gått upp, druckit morgonkaffet, åkt iväg på äventyr för Todd, nattat barn, solat osv.

Det ska bli skönt att komma till stan igen men vet att jag kommer saknar den här sommaren. Den har varit underbar men också pissig rent ut sagt. Den har absolut inte blivit som vi tänkt men det som varit bra är väl att vi fått en hel sommar i Sverige utan att stressa utomlands. Är ju lite Avis på mina vänner som håller på resa osv. Just nu men får helt enkelt boka något nästa sommar.

Jaja långt sidospår, nu till att dela det här super goda receptet. En helt vanlig sockerkaka men med en touch av rabarber

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form.

Rabarberkompott:
Skala och hacka 3 rabarber stjälkar som du kokar upp med ca 3 msk socker (smaka av). När det blivit som en kompott ställ av och låt det svalna medan du börjar med sockerkakan

Sockerkakan
Vispa 2 ägg och 2 dl socker så det blir vitt och fluffigt. Smält 50 gram smör och häll i 1 dl mjölk. Låt svalna innan du häller i mjölkblandningen i smeten.
Tillsätt 3 dl vetemjöl och 1,5 dl bakpulver. Blanda till en smet och häll sedan ner rabarber kompotten och därefter häller du hela smeten i formen. För att få det lite surare så skalade jag och hackade i lite större bitar av rå rabarber innan jag körde in den i ugnen ca 30 minuter. Blev super gott!!!

0 reaktioner på “Sockerkaka med rabarber kompott”

Leave a Reply

Your email address will not be published.