recept världens godaste bullar

Igår spenderade jag större delen av dagen till att baka för helvete va lång tid det tar att baka haha. Först handling ca. 1 timme, göra degarna, sen ska dom jäsa 1 timme för att sedan knådas lite med och sedan jäsa 30 min till MEN jävlar va bra resultat det blev. Kommer dela med mig av både vaniljbullar i långpanna men även bullar med frosting som är så inne nu. Bakade ni inte i helgen kan jag lova att ni kommer vilja göra det nästa helg.

Ingredienser:
4 dl mjölk
25g jäst
150 gram smör, rumstempurerat
1 dl strösocker
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
11-13 dl vetmjöl

Fyllning:
100 gram smör, rumstempurerat
1,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Garnering:
pärlsocker

Värm mjölken till 37°.
Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills
jästen lösts upp. Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjöl, lite i
taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt 2-3 min. Låt den
jäsa under bakduk ca 1 timme.

Fyllning: Blanda ihop ingredienserna i en
skål.

Kavla ut degen till en rekt­angel,
ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle.
Skär den i 20 skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en
långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk
ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

Pensla bullarna med ägg och strö över
pärlsocker, grädda bullarna mitt i ugnen 13–15 min. Låt dem
svalna i långpannan under en bakduk

Ingredienser


115 g smör,
smält


4.5 dl mjölk, varm


1 dl strösocker


7 g torrjäst


11.3 dl vetemjöl


1 tsk bakpulver


2 tsk salt

Fyllning
1.8 dl smör,
rumstempererat
1.8 dl farinsocker
2 msk kanel

Glasyr
1 dl
philadelphiaost
2 msk smör, smält
2 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt
2.3 dl florsocker

En portion motsvarar en sats som ger ca 15 st bullar.


Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan mjölken, värm till 37 grader och
vispa därefter i strösocker. Strö i jästen och låt stå ca 1 minut.
Tillsätt 9 dl mjöl (lite i taget). Blanda ihop med en slev, tills du har en
kladdig deg. Täck degen och ställ varmt i 1 timme

Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Strö över lite mjöl och knåda lätt
tills du har en smidig deg. Kavla sedan ut degen till en kvadrat, ca 1 cm tjock

Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ett jämnt lager över hela
degen. Rulla ihop degen till en rulle, skär sedan små bitar, till 15 bullar.

Lägg bullarna i en ungsform, lägg på en handuk och låt jäsa i 30 minuter.

Blanda ihop färskost, smält smör,
mjölk och vanilj. Tillsätt florsockret och blanda allt till en jämn smet.

Grädda bullarna i 20 minuter på 180
grader

Ta ut bullarna ur ugnen och låt
svalna något. Ringla över glasyren och servera som de är

0 reaktioner på “recept världens godaste bullar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.