Igår spenderade jag större delen av dagen till att baka för helvete va lång tid det tar att baka haha. Först handling ca. 1 timme, göra degarna, sen ska dom jäsa 1 timme för att sedan knådas lite med och sedan jäsa 30 min till MEN jävlar va bra resultat det blev. Kommer dela med mig av både vaniljbullar i långpanna men även bullar med frosting som är så inne nu. Bakade ni inte i helgen kan jag lova att ni kommer vilja göra det nästa helg.
Ingredienser:
4 dl mjölk
25g jäst
150 gram smör, rumstempurerat
1 dl strösocker
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
11-13 dl vetmjöl
Fyllning:
100 gram smör, rumstempurerat
1,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Garnering:
pärlsocker
Värm mjölken till 37°.
Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills
jästen lösts upp. Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjöl, lite i
taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt 2-3 min. Låt den
jäsa under bakduk ca 1 timme.
Fyllning: Blanda ihop ingredienserna i en
skål.
Kavla ut degen till en rektangel,
ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle.
Skär den i 20 skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en
långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk
ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med ägg och strö över
pärlsocker, grädda bullarna mitt i ugnen 13–15 min. Låt dem
svalna i långpannan under en bakduk
Ingredienser
115 g smör,
smält
4.5 dl mjölk, varm
1 dl strösocker
7 g torrjäst
11.3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
Fyllning
1.8 dl smör,
rumstempererat
1.8 dl farinsocker
2 msk kanel
Glasyr
1 dl
philadelphiaost
2 msk smör, smält
2 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt
2.3 dl florsocker
En portion motsvarar en sats som ger ca 15 st bullar.
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan mjölken, värm till 37 grader och
vispa därefter i strösocker. Strö i jästen och låt stå ca 1 minut.
Tillsätt 9 dl mjöl (lite i taget). Blanda ihop med en slev, tills du har en
kladdig deg. Täck degen och ställ varmt i 1 timme
Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Strö över lite mjöl och knåda lätt
tills du har en smidig deg. Kavla sedan ut degen till en kvadrat, ca 1 cm tjock
Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ett jämnt lager över hela
degen. Rulla ihop degen till en rulle, skär sedan små bitar, till 15 bullar.
Lägg bullarna i en ungsform, lägg på en handuk och låt jäsa i 30 minuter.
Blanda ihop färskost, smält smör,
mjölk och vanilj. Tillsätt florsockret och blanda allt till en jämn smet.
Grädda bullarna i 20 minuter på 180
grader
Ta ut bullarna ur ugnen och låt
svalna något. Ringla över glasyren och servera som de är
Men wow vad gott det ser ut!😍
Mhmmm vad gott <3
Kolla gärna in @luxshopswe på Instagram för billiga märkesväskor och kläder. Just nu har vi en giveaway i första inlägget där vi ger bort ett GUCCI set <3
Mums 😋
men jissus!
Haha såå goda bullar😻Testade att göra nu, dock stod de inte när man skulle sätta i salt och bakpulver på receptet med glasyr så nu glömde jag de. Så du kanske kan lägga in de nånstans?😅
Ja bakning tar såå mycket längre än man fattar att man ger sig in på xD
Ser mumsigt ut!
Gott
Men wow!! Så himla gott!
Omg dom ser verkligen så himla goda ut 😍
Åh gud så gott! Jag måste testa 😊
Ser så gott ut 🥰
Detta måste testat!