Tintin’s rutiner

Tjejen har blivit så stor, 21 oktober blir hon hela 5 månader. Känns som det gick fortare denna gång, kanske för att vi även har en snart 2 åring som springer omkring här hemma haha. Keeping us busy så att säga

Idag var vi hos BVC. Hon fick återigen sprutor (tror jag ogillar det mer än henne) men i övrigt gick det super bra. Hon följer sin egna kurva och är nu 64 cm lång och vägde ca 7,5 kg

Angående rutinerna… Ja dom går sådär. I ca 2-3 veckor har jag kunnat natta henne i sin säng, dvs. Lagt ner henne med napp och lite musik och efter 10-15 min har hon somnat själv men från slutet av förra veckan har det varit en kamp som slutat med att jag vaggat henne i sitt bärnest. Vet liksom inte om jag ska fortsätta kämpa och ”låta” henne skrika lite mer bara eller om jag helt enkelt får acceptera faktum att hon vill sova med mig haha, känns som vi hade behövt ett barn nu som var lätt med sömnen. Tålamodet är ju liksom redan lite kort då vi kämpat som f** med Todd

Gällande utvecklingen så snurrar hon från mage till rygg och tvärtom sedan 1 månad tillbaka, hon skrattar för fullt och ler hela tiden. Hon är typ den gladaste bebisen jag varit med om.

Sover dessutom helt okej om hon får sova med mig. Hon sover i sitt nest fram till 00:00 varje kväll, då vaknar hon typ och vill sova närmare mig. Jag kanske ska ta några veckor nu och bara ge mig f** på att hon ska sova i egen säng?

Vad mer vill ni veta i dom här uppdateringarna?

Tänkte att ni får hennes rutiner nästa månad, vi har provat med lite rutiner men alla dagar ser så olika ut så de enda jag kan säga är att hon sover typ var 2 timme. Hon går också och lägger sig rätt sent, typ 21:00-22:00

0 reaktioner på “Tintin’s rutiner”

 • Maja says:

  Hej!

  Känner igen mig så mycket i det du skriver, jag har en dotter som blir 7 månader i slutet av oktober men fram till hon var ca 5 månader såg det precis ut så som för dig med tintin, vår sov dock aldrig i sin säng fram tills dess men precis som du säger så fick vi ”nog” en dag och bestämde oss för att ändra den vanan. Vi började lägga i hennes säng istället, hon fick en flaska men vi var noga att hon inte somnade av den utan att hon fick somna efter hon druckit så de gällde att tajma rätt sen styrde hon ett bra tag, ibland fick man ta upp henne och vagga och lägga ner när hon sov, ibland 5 gånger innan man lyckades men allt eftersom så kunde vi tillslut lägga ner henne 75 % sovande så hon somnade själv, sen gick vi till att bara buffa på rumpan och nu somnar hon nästan själv, bara ibland vi får buffa på rumpan efter maten så hon kommer till ro. Samma på natten om hon vaknar, i början fick vi vagga och lägga ner men allt eftersom kunde vi buffa och nu bara sätta i nappen så är hon nöjd. Äter va 2 gånger på natten så nu ska kampen om de börjas med 😊 hoppas det kan vara någon hjälp! Tror man bara får bestämma sig liksom som du säger, de tog ca 1-2 veckor innan det verkligen verkligen satt för henne vad som gällde. Nu funkar nattningarna så så bra, och hon somnar 19 tiden på kvällen! vi är även noga med att ha en rutin innan, byta till pyjamas och läsa böcker i lite dovare ljus, då vet hon vad som väntar när den rutinen kommer!

 • emelivet says:

  Min son är 8a månader och det går verkligen upp och ner med sömnen. Vissa nätter somnar han direkt, andra leker han sig själv till söms i vaggan och andra gånger gallskriker han. Vi sovtränar honom till en viss gräns. Låter honom gnälla i åtminstone 5 minuter om det inte handlar om gallskrik (är ju lite skillnad). Oftast får vi stoppa om honom igen upp till 6 gånger innan han somnar. Tyvärr har jag inga råd, sovträning är inte för alla. Hoppas det löser sig <3

 • Tone says:

  Sover ni dåligt om ni sover tillsammans? Min son hade en period när han var runt 4-7 månader då han ville sova med oss i sängen och även om jag sov värdelöst (jag sov på soffan vissa nätter medan pappan sov i sängen/vice versa) gick det över av sig själv och nu sover han hela nätter i sin säng. Jag kan förstå frustrationen men tror att det kan vara värt att följa hennes behov ett tag? Hoppas du tar min kommentar på rätt sätt för menar inget illa 😊

 • Anna says:

  Åh, jag är jätteintresserad av att höra hur det gått med Todds sömn också? Min ”lilla” blir två i januari då även hennes lillasyster ska komma till världen om allt går som det ska.

  Hon har aldrig sovit riktigt bra, provat ALLT känns det som😅. Sovit från o till i eget rum även om hon alltid kommit över till oss före eller senare. Just nu sover hon mellan mig o min man, fungerar bäst även om hon sover oroligt rätt så ofta ändå.

  Men känner att jag måste ta tag i hennes sömn (o)vanor innan bebis kommer.

  Hur har det gått för er? Tips❤️?

  Kram

 • Nathalie says:

  Min bebis är 4,5 månader och hon har använt mig som ”napp” den sista tiden då hon har ett kraftigt sugbehov och självaste nappen vill hon inte somna med. Känns som jag hade testat allt redan men ikväll så helt plötsligt gick det. Jag ammade henne och varje gång hon slutade suga så nöp jag lite försiktigt över näsan så att hon vaknar till och fortsätter suga. Detta upprepade jag tills hon till slut släppte bröstet självmant när hon kände sig klar. Tog direkt upp henne så hon fick rapa och bytte blöja. Nu var hon vaken fast trött. Därefter la jag henne direkt ner i sin spjälsäng, pussade henne godnatt och bäddade in henne, släckte lampan och gick ut från rummet. Hon började jollra men jag undvek att gå in förrän hon skrek och då var min plan att bara ge henne nappen. Efter ca 10 min slutade hon prata och hade somnat. Utan skrik, utan napp, utan bröstet. Kändes helt magiskt. Jag hoppas hon sover gott, för det kommer jag göra nu i alla fall. Vet inte om detta funkar för dig men detta har gjort i alla fall min kväll…hoppas det håller i sig! 😍

 • Nathalie says:

  Vill även tillägga att vi har en tydlig och fast kvällsrutin. Från kl halv 7 börjar vi varva ner, släcka ner lite lampor, läsa bok, bad, pyjamas och ammar från kl 7. Hon har alltid somnat innan kl halv 8, ibland tidigare ❤️ För oss har det varit viktigt att hon får känna sig trygg med vad som kommer härnäst, det blir lättare med läggningen då. Mindre gnäll och oro, barnet hinner förbereda sig inför att bli trött och somna.

 • Malin says:

  Jag tänker det är en fas i hennes liv då hon behöver din närhet lite extra mycket, när hon är ur den vill hon säkert somna i nestet igen. Tror kanske det bara blir motsatt effekt om du försöker få henne att somna själv, då kanske hon ”kräver” ännu mer av dig

 • Hilma says:

  Gud vilken sötnos <3 Hoppas att ni har en bra tisdag!

 • Lisa says:

  Jag har också en femmånaders som jag vaggade samt ammade till sömns i många månader. Vi vaggade och han gallskrek, varje kväll.. tillslut tog orken slut och vi provade att natta i hans säng istället. Till en början gallskrek han så fort vi lade ner honom i spjälsängen men lugnade sig något när han fick flaskan (pumpade till sista målet) och började då accepterade sängen och blev mer och mer avslappnad där under tiden han åt. Efter han har ätit färdigt släcker vi lampan och går ut. Vi går in igen när han gråter/gnäller för att ge napp och lugna. De tillfällena han blir ledsen så försöker vi trösta och lugna så gott det går i sängen, går det absolut inte tar vi upp och lugnar och sedan lägger ner igen. I början fick vi göra det flera gånger om och nu är det nästan aldrig. Dessutom är det lätt att dela på nattningen vilket underlättar enormt när man har nattat själv i timmar innan.. rutinen har även funkat bra när vi ha sovit borta eller haft barnvakt.

  Alla barn är ju så olika, men detta har fungerat för oss, hoppas det ordnar sig för er! 💕

 • Amen du har ju så otroligt gulliga barn !

Leave a Reply

Your email address will not be published.