Tintin 6 månader

Vikt: 8,3 kg / längd: 68 cm

Förstår ni att Tintin redan är 6 månader? dessa första månader har gått så mycket fortare än vad dom gjorde med Todd. Kanske inte så konstigt då vi nu har två barn istället för ett haha (makes sence) men jag fick lite smått panik idag för nu börjar hon ju verkligen växa, många av hennes fina kläder jag köpt i alldeles för stora storlekar för att hon ska kunna ha länge går inte längre på.

Hon har iallafall börjat få tillbaka hår, det är väldigt mörkt så har en känsla att hon kanske blir mörkhårig. Så svårt att se de framför mig då jag alltid sett en blond Tintin

Tintin till vänster och jag till höger, hur lika?

Rutinerna med mat:

Jag ammar fortfarande heltid skulle jag säga. Vi har dock precis börjat med att ge gröt till frukost, något mer matigt till lunch och gröt till middag så idag har jag bara ammat 2 gånger totalt. Tanken är att sakta med säkert sluta amma på dagen helt väldigt snart.

Sovrutiner:

Vi har inte riktigt fått in sov/vakna rutinerna ännu. Hon sover liksom super oroligt från 19:30 så om jag inte typ ligger i ett tyst rum med henne vaknar hon. Det är ju litee jobbigt, särskilt eftersom 19:30-22 brukar vara min och Busters tid ihop. Den blir liksom obefintligt.

På dagarna har vi fått lite bättre rutiner

Hon vaknar oftast (väldigt olika dock) vid 06/07 så hennes första nap sker runt 08:30/09. Då sover hon ca 1 timme.

Nästa nap sker vid 12 och då sover hon vanligtvis 2 timmar, är vi ute i vagnen kan hon sova tills vi väcker henne haha. Sen tar hon sin tredje och sista nap vid 16:00 och då sover hon typ 30-40 min

Hur ofta hon vaknar på nätterna har jag ingen aning om, hon snuttar rätt ofta på tutten så det kommer bli svårt att vänja av henne vid den. Jag vill verkligen satsa mer på hennes sovrutiner än vad vi gjorde med Todd som fortfarande vaknar på natten och dricker välling. Så tanken är nog att sluta amma på natten nästa vecka om jobbet tillåter. Jag vill inte ha för mycket inbokat.

Utveckling:

Hon står på alla fyra och gungar fram och tillbaka. Allt gick så fort, från att hon typ bara låg och sprattla på alla fyra tills hon verkligen kan ta sig till ställen genom att crawla. Tror hon kommer krypa innan hon blir 7 månader.

Det är så kul att gå tillbaka och kolla hur Todd var vid den här ålder. Och hur lika fast olika dom ändå är. Vid den här tiden kunde jag lämna ifrån mig Todd utan problem för att jobba, det har inte skett med Tintin om vi säger så haha. Jag LÄNGTAR tills hon kan vara ifrån mig mer än 1 timme. Sist var i augusti. Här kan ni läsa om Todds 6 månaders utveckling

0 reaktioner på “Tintin 6 månader”

Leave a Reply

Your email address will not be published.