Tintin 7 månader

Man tycker tiden går snabbt med 1 barn men med två barn är det verkligen som att tiden försvinner. Trodde de var en vecka sen jag bloggade sist men insåg att jag inte skrivit ett inlägg på hela december. Shame on me! Jag vill absolut inte släppa bloggen då jag älskar att skriva av mig men just nu har jag inte så mycket tid så jag hoppas ni orkar med ändå <3 Snart (okej efter sommaren) haha går Tintin på dagis och då kommer jag uppdatera här flitigt.

Utveckling:
Hon blev ju den 21 december 7 månader gammal, och som jag misstänkte så kröp hon tills dess. Det är så kul att se hur olika barnen faktiskt är. Todd stod länge och gungade fram och tillbaka innan han tog sitt första krypsteg, Tintin har använt en teknik där hon mer sitter på rumpan och drar sig fram innan hon insåg att det går fortare att kryp. Hon ser lite ut som en groda när hon gör det.
Hon är väldigt stark i armarna och såfort hon ser en kant hon kan dra upp sig till så gör hon det. Dvs. kan ej lämna henne ur sikte då inte hon drar upp sig men ramlar direkt efteråt.

Inga tänder har börjat titta fram men hon dregglar och tuggar otroligt mycket på allt i henne väg så dom kanske är på G. Gud va jag njuter sista månaden med denna tandlösa lilla tjej.

Om ni vill läsa om Todd’s 7 månaders uppdatering kan ni göra det här (klick)

Sömn- och matrutiner:

Vid det här laget så somnade Todd med flaskan i vår säng varenda gång han ska sova. Tintin somnar aldrig till flaskan, vilket jag förstått är rätt bra, för dom kan man vänja av dom vid maten lättare och lägga ned dom i sin säng. Tintin’s rutiner ser ungefär ut såhär:

Vaknar 07:30-08:00
Frukost 08:00-08:30, då får hon gröt, två kokta ägg (ägggulan) eller avokado
Sovstund 1: 09:30-10:00 och då sover hon ca 30-40 minuter
Mellis när hon vaknat (typ mosad banan, en liten fruktklämmis)
Lunch 11:00-11:30: oftast blir det gröt eller någon smakportion
Sovstund 2: 12:00-13:30
mellis ofta en liten portion gröt
sovstund 3: 16:00-16:30 (här sover hon ofta bara 20-30 minuter)
Middag 17:00 , jag har börjat mixa ihop det vi äter till middagen, hittills är favoriten korvstroganoff. Vi saltar inte maten när vi tillagar utan sedan när vi dukat fram så hennes mat blir saltfri.
sista mellin 19:00-19:30 en stor portiongröt
Somnar 19:30-20:00 (får då en halvflaska välling).

Alla med bebisar vet att dagarna ser lite olika ut men såhär ser det ofta ut, hon äter väldigt mycket mat om man jämför med Todd. Men vissa dagar vill hon inte ha sina mellanmål eller så äter hon inte hela portioner så det är verkligen olika dag till dag.
Gällande sömnen var ni många som frågade hur jag lyckades natta henne i sängen utan att vagga eller ligga bredvid och jag kan ju säga att det fungerar 50/50 av gångerna. Det bästa är när jag tröttat ut henne innan läggdags med att ha matat henne, låtit henne krypa omkring och härja fritt och badat henne. Då kan jag lägga ned henne i vår säng (hon har ingen egen ännu) och klappa henne på kinden. Hon gråter ju till lite då och då men jag pratar och sjunger med henne och tillslut somnar hon. Vissa kvällar har vi tur, då sover hon från 19:30/20:00 till ca 23:00 innan hon vaknar men nu på senare tid så sover hon så oroligt så jag ger upp och tar upp henne till mig istället. Veckan efter nyår ska jag försöka sluta amma nattid och även få henne att sova i egen säng. Tänkte att ni får följa med på YT, kul va?

Juste, jag frågade ju er för någon vecka sen på instagram hur eran 7 månaders bebis sov, åt och ja ni vet hela grejen och här är era svar:

Hur ofta & hur länge sover er 7 månaders?
vanligast var 2-3 gånger/dag, och lika som med Tintin så är första sovstunden kort, andra lång och tredje kortast

Hur ofta äter era 7 månaders och vad?
Vanligast med var tredje timme .

Dom flesta varvade med bröstmjölk, gröt, klämmiga, välling, och lite “vanlig” och burkmat.

Äter de fortfarande på nätterna?
De flesta slutar mellan 4-8 månader
Dom som fortfarande ammade/gav mjölk så behövde dom mata från var 3:de timme men dom absolut flesta matade mellan 1-3 gånger

Efter jag gjorde min lilla undersökning kan man ju bara konstatera att bebisar är så olika. Jag märker ju även det på Todd och Tintin. Dom är som dag och natt i hur dom äter, sover och utvecklas.

0 reaktioner på “Tintin 7 månader”

Leave a Reply

Your email address will not be published.