Tintin (snart) 11 månader

Sista uppdateringen på hennes vikt är från 8 månader: 9,4 kg 71,5 cm lång. Ska bli intressant att se hur mycket hon väger nästa gång vi ska till BVC (nästa vecka)

Sist jag uppdaterade om Tintin var hon 7 månader, snart är hon hela 11 månader. Förlåt men vart tog detta år vägen?? Förstår verkligen ingenting.. håller just nu på att planera hennes 1 års kalas (självklart enbart med familjen)

Utveckling:
32 mars så tog Tintin sina absolut första steg i plural och nu skulle jag säga att hon går. Fast inte längre sträckor såklart men mellan bord, till mig och så kan hon gå medan hon håller mig i ena handen.
Två tänder har tittat fram men inga mer än så länge. Om jag jämför med när Todd var 11 månader så är hon inte lika framåt, men hon är världens gladaste jäkla unge. Skrattar hela tiden, hon verkar älska livet, ja förutom när Todd kanske råkar putta henne lite för hårt eller om man tar något ifrån henne som hon vill leka med, så jävlar. Det krävs ett helt eget inlägg för att prata om hur det går med två pseudo tvillingar hemma ?

Sömn och mat:
Hon äter väldigt bra, trots att hon också slukar 4-5 välling om natten. Fattar inte vad jag gör för fel med mina barn ? varför vill dom båda dricka välling i samma takt som jag dricker vin ute.. men ungefär såhär ser våra dagar ut nu

06:30-07:00 går upp
08:00 äter frukost (en macka då hon börjat hata gröt)
09:30 mellis (klämmis) och nap på 20 min, ibland skippar hon den
11:00 lunch (allt från färdig burkmat till makaroner och köttbullar)
12:00-14:00 sover hon (så glad att jag fått in samma sovtid som Todd har redan nu, det kommer underlätta när hon ska börja förskolan efter sommaren och när man är själv med barnen)
15:00 mellis
18:00 middag
19:30 sova

Sen som sagt vaknar hon flera gånger om natten. Jag har ca 1 timme på mig från nattning till att jag måste ligga nära henne igen. Så jag är lite rådvill hur jag ska göra, ska jag först avvänja med välling och se hur närheten och sömnen blir, eller ska jag börja natta henne i egen säng? Känns väldigt kvävande att inte kunna riktigt slappna av på kvällarna / känna sig stressad att hinna allt innan hon vaknar. Förstår att hon behöver närheten men finns de några life hacks jag inte känner till?

Tintins jacka är btw ifrån Zara, så många som frågade?

0 reaktioner på “Tintin (snart) 11 månader”

 • Jovana says:

  Åååh lilla sötisen 🥺

 • Jill says:

  Varför ska du välja eteriska oljor?
  Eteriska oljor är en del av aroma terapi.

  Man använde sig utav växtbaserade produkter långt innan läkemedelsindustrin började tillverka konstgjord medicin, medans vi i själva verket alltid har haft medicin utanför ytterdörren.

  Problem med ångest? Problem med sömnproblem? Problem med tråkig hy?
  Trött på produkter som förstör våran miljö?

  Välkommen att se vad eteriska oljor kan göra för dig.

  https://nouw.com/zheeva/varfor-eteriska-oljor—aroma-terapi-37812712

 • Frida says:

  Det var samma för oss med sömnen, vår son vaknar till flera gånger på kvällen innan vi går och lägger oss hos honom. Verkligen så stressande och svårt att koppla av! Tror inte det finns ett enkelt svar, för barn är så olika. Men för oss går det i perioder, vi nattar i vår säng och han vaknar till 2-3 ggr mellan 19-23, och vi får gå in och stoppa in nappen. Då somnar han oftast om. Vissa kvällar är det oftare, andra kvällar mer sällan. Tycker att det blivit bättre nu sen han blev 1 år. Håller tummarna för att båda våra barn vill sova snart! 😅❤️ Just med vår son så är han så viljestark och det går typ inte att påverka honom till något, han gör bara saker när han är redo. Som när vi slutade nattamma t.ex. Tack för att du delar med dig! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.