Ärret och magen en vecka efter kejsarsnittet

För er lite känsliga så bläddra förbi detta inlägg då jag visar upp ärren från kejsarsnittet

Okej, Fyfan va läskigt att lägga upp det här men jag intalar mig själv att det kommer hjälpa mig må bättre och inte bry mig lika mycket. Många inlägg jag gör på bloggen är ju just för min skull, sen är det ju kul om ni också uppskattar det haha ;)

Bilden till vänster är tagen igår, prick en vecka efter kejsarsnittet och bilden till höger dagen innan kejsarsnittet när Hoppsan fortfarande låg i magen. Ändå sjukt hur bra kroppen är på att dra tillbaka sig men jag har ju fortfarande mage kvar, gissar att det tar längre tid med kejsarsnitt då magmusklerna inte får jobba, dom har ju liksom skurit igenom alla lager hud, magmuskler osv.. Önskar att jag fotat dagen efter kejsarsnittet också för inbillar mig ändå att den dragit ihop sig rätt mycket på bara en vecka

Och såhär ser ärret ut. Det såg mycket värre ut i fredags när jag tog bort bandaget. Det ser väldigt fint ut på ena sidan men på höger sida (vänster på bilden) så ser det ut som huden vikt sig? Hoppas iallafall att det inte syns värst mycket sen. Det konstigaste är ändå att det har gjort mer ont på den sidan det ser ”bra” ut på. Eller det bränner (ni som gjort kejsarsnitt fattar) mer på den sidan. Kanske betyder att det läkt fortare.

Är inte alls bekväm just nu... bilden till vänster tog rätt mycket emot att lägga upp. Magen är som en enda degboll nertill. Men har jag ett par höga byxor så syns inte magen alls (så ni som tror att jag är helt platt så har jag ju svarta högmidjade byxor på alla bilder jag tagit, vilket kanske är lite missvisande men man vill ju ändå klä sig så man känner sig bekväm och då får väl vissa tro att jag är helt omänsklig och har snyggaste magen efter så kort tid men då vill jag ändå visa för er som är inne här att så är inte fallet) oj världens längsta parantes haha

Nu ska jag försöka föna håret, sen borsta tänderna. BVC kommer hem till oss idag (hjälp!!) så är lite nervös. Thank god att mamma var här imorse så jag kunde duscha för sen har lillen både kaskadspytt, skrikit och fått eksem på rumpan. Vilket i sin tur lett till att jag haft honom utan blöja för att rumpan ska få vila från blöja = fått kiss och bajs på precis alla handdukar och lite överallt i hemmet haha. Tips till er som ska få killar är att se upp för snoppen när du tar av blöjan, dom kan kissa väldigt långt ;) och bajset kommer också rätt långt haha.

Gillar

Kommentarer

Lina Österman,
Det är bara 1 vecka! Magen har ju haft 9 mån på sig att töja ut sig. Perspektiv;) Du ser superfin ut och ärret ser också fint ut. Tycker det gått fantastiskt fort istället! Min mage tog mycket längre tid på sig och mitt ärr var fortfarande väldigt rött och svullet efter en vecka. Så fort kroppen fått vila, läka och återhämtat sig kommer den där ”degigheten” försvinna. Man får ju tänka på också att magmuskulaturen delat sig så i början innan allt går ihop så beror degighetskönslan inte bara på överskottshud utan att det är ”tomt” där under. Du ser ut att ha så lite extra mage så är helt övertygad om att när du får börja träna igen så kommer du få tillbaka din gamla kropp! ♥️ Tänkte på ditt inlägg om ärret förestän, jag förstår precis, jag vart också ledsen till en början, men sen bestämde jag mig att istället se det som ett märke, typ som man ser på en tatuering, jag bestämde att det här är mitt och min dotters märke och det ska jag bära hela livet med stolthet och som en påminnelse om henne och vår kärlek. För det mörket fick jag i den sekund som min dotter kom till jorden ♥️ Och det gör det till det mest magiska och finaste på jag har på min kropp.... (vet inte om det var hjälpsamt el bara flummigt :d men det har hjälpt mig iaf)
dixylina.se
Mayah
,
Men HEJA dig! fattar att det är obekvämt men du ser ju helt fantastisk ut.. Ska själv få barn om cirka 3 månader och hur dumt man än vet att det är så oroar man sig ju hur kroppen kommer se ut efter.. härligt med en influenser som delar verkligheten. Kram!
Sanna
,
Helt underbart att du lägger upp detta inlägg trots att det känns jobbigt. Det är ju det här som är verkligheten efter man fött/gjort kejsarsnitt. & jag tror nästan alla tycker det är riktigt jobbigt efter en graviditet att man inte känner igen sin kropp. Man måste låta de ta tid och ändå älska sin mage som burit ens bebis <3 och sen tycker en själv alltid att de ”ser värre ut” än vad det är för herregud du är skitsnygg och jätte vacker!!! Du vet ju det innerst inne, eller hur? Så så så vacker!!! och låt det ta tid för kroppen, det kommer bli som förr jag lovar, & stressa inte med att kolla spegeln varje dag, det enda du kommer få se är en lite mage som kikar fram 😊 som så småningom om blir densamma <3
ullijonsson
ullijonsson,
Jobbigt i början när man inte kan göra så mycket med tunga lyft t.ex men det ser ju jättefint ut,har själv 2 kejsarsnitt men var tvunge att göra lodrätta snitt pga att barnen låg så konstigt på snedden,fötterna vid min ena ljumske & huvet under motsatt bröst 🤪 men allt har gått jättebra
nouw.com/ullijonsson
Carolina
,
Fint att du delar med dig av allt det här, jag födde vaginalt men min mage var också en degboll ganska många månader då jag inte kom igång med träningen fören efter 5 månader. Heja dig! ❤️ Jag håller helt med dig hur obekväm man känner sig i sin ”nya” kropp.
sqquash
sqquash,
Modigt att du delar med dig utan detta! 😃
nouw.com/sqquash
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
amandaberggren
amandaberggren,
Du är så jävla cool lojsan! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Wow!
nouw.com/amandaberggren
JuliaCJ
JuliaCJ,
Fint inlägg ! Följ mig så följer jag dig!💓
nouw.com/juliacj
asmspang
asmspang,
Förstår helt känslan över snittet, jag är också snittad . 6,5 vecka sedan och har också en sida som känns lite mer och läkt finare..🙈 Håller med dig vad häftigt det är med att magen drar ihop sig så fort! Min första vecka var tyckte jag den drog ihop sig som mest.
Ska bli kul att se din övningar sedan, jag längtar efter att få träna!💕
nouw.com/asmspang