Balansera jobb med barn

byxor - här (klick) / Topp - här (klick) (REKLAM: uppger ni LOJSAN får ni 10% rabatt, och Bubbleroom har just nu 20% på deras hemsida så ni får hela 30%. Jag har M i byxor L i topp. / Tofflor - här (klick)

En dag med Todd på jobbet, jag behövde fota och han ville prompt leka.. Dock gick det ingen nöd på honom förrän jag fick säga åt honom att sluta pussa spegeln då det blev massa märken haha

Jag får nästan dagligen frågor hur jag balanserar jobb med barn då jag ändå jobbar väldigt mycket men har "huvudansvaret" över Todd. Jag hade nästan glömt bort hur effektiv man måste vara när han sover på dagarna för att hinna med nu när han fått vara hemma från förskolan. Man blir jävligt snabb kan jag meddela haha.
Jag pratade iallafall med en följare på instagram igår om just detta då hon kämpade hemma att försöka hitta just balans och det fick mig att fundera. För mig så har det alltid varit viktigt att jag inte blir bara "Todds mamma". Med just det menar jag att jag inte ville förlora mig själv för att jag blir mamma. Jag tycker fortfarande att det är kul att jobba, hänga med vänner och gå ut. Inget av det får försvinna för att jag blir just mamma. Todd's behov går alltid först, såklart! MEN jag kan leva med det faktum att jag jobbar medan han sitter bredvid och leker eller "hittar på" uppdrag till honom för att kunna svara klart på ett mail. När jag ändå tänker efter så spenderar vi större delen av dagarna att kanske plocka, tvätta och jag jobbar medan jag försöker underhålla honom. Sen spenderar vi ju timmar i parken när jag är klar men just att jag liksom inte lägger livet på paus för att vara honom till lags.
Jag har nog själv inte hittat den perfekta balansen, och kämpar ofta med dåligt samvete dagar jag jobbat för mycket när han varit med mig hemma... men jag försöker påminna mig själv väldigt ofta om att det bästa jag kan göra för honom är att ge honom trygghet, älska honom, se honom och ibland(!) leka haha. Jag är verkligen inte den här typiska mamman som hittar på roliga saker eller tycker att det är kul att sitta och bygga lego osv. och jag har helt enkelt fått acceptera det. Vissa mammor går ju helt in i sin roll och blir just bara det, en mamma (inget fel på det överhuvudtaget) men jag hade inte varit lycklig att leva så.

Ibland får han även kolla på tv medan jag gör klart något jobb (han kunde knappt hålla upp ögonen för att han var så trött men det var alldeles för tidigt för att sova haha).
VI alla har dagar då vi inte är den bästa föräldern, just för den anledningen att vi är bara vanliga människor.

Han är det finaste i mitt liv, men jag älskar även mitt liv utan honom. Jag njuter av jobbdagar helt själv, en myskväll med mina bästisar eller en tjejresa. För just för mig är nog balansen att kunna fortsätta vara precis som jag var innan fast även den bästa mamman för Todd och jag kan ju faktiskt inte vara en bra mamma om jag inte är lycklig.

Gud va långt detta blev nu, men som jag nämnde så vet jag att ni är många som själva har svårt att hitta balansen och för det första är ni inte ensamma och för det andra så är det helt okej att känna så.

Nu ska jag göra vad jag gör bäst. Jobba undan massa medan han sover här bredvid. Vi har redan hunnit leka i parken, varit hemma hos mormor och morfar och ätit våfflor och nu tillbaka hemma.

Gillar

Kommentarer