Becore och tre myter om juice

Igår morse bjöd Springtime in till träning och lite snack om juicer. Jag älskar dessa typer av event då det känns extra effektivt att hinna träna innan, en mindre sak att göra på dagen :)

Min Bae var taggad innan passet körde igång, mina tights till höger är ifrån Nike

Det här är alltså också innan passet, vi var så blöta och svettiga efter och fan va bra det var. Vi körde alltså indoor cycle. Världens mest peppande instruktör och ja, väldigt likt det pass jag körde på Urban Ride förra veckan. Jag tycker det är så sjukt att jag gillar den här typen av träning då jag hatar spinning men jag klagar inte. Ska nästa vecka testa på Megaformer med några andra devote tjejer och sen har jag och Josse snackat om att boka in oss på lite fler pass.

När vi var färdiga med träningen fick vi i oss lite frukost innan Elisabet Rytter som är nutritionsexpert på livsmedelföretagen berättade lite rolig fakta om juicer till oss. Jag är också en av dom som "unnat" mig juice på helgen, för jag ansett att det typ är som oboy i sockermängd osv. för det är så man hört om juice. Men Elisabet spräckte hål på en hel del myter som var väldigt intressanta, jag kommer helt enkelt börja dricka mer juice.

1. Juice innehåller tillsatt socker. Varför många tror det är för att man blandar ihop tillsatt socker med naturligt förekommande socker
2. juice har ett högt GI-värde men nej fel, fruktsocker har egentligen lägst GI-värde.
3. Juice ingår inte i en hälsosam kosthållning. Tvärtom!! Studier visar att dem som dricker juice lever en hälsosammare livsstil

Efter det fick vi även lite tips och råd av Anna Ottosson hur man gör den perfekta juicen och vad som är hetast just nu. Jag hade liksom glömt bort hur gott och hur fräsch man känner sig när man dricker juice/smoothie. Måste hämta min juicepress från mamma och pappa. Fick ett gott recept på enbart ingefära och äpple som jag skulle vilja ha i kylen så jag kan ta en shot varje morgon, fick hem lite andra juice recept jag ska testa!

Tack Springtime och resterande för att vi fick joina er på den härliga morgonen!

Gillar

Kommentarer