Blåbärspaj med vitchoklad och hemmagjord vaniljsås

Okej om ni gillar något sött så måste ni helt enkelt scrolla ned. Igår bakade jag en blåbärspaj med vitchoklad(!!) och hemmagjord vaniljsås, jag ändrade om receptet lite och det blev såå bra så jag tänkte dela med mig av det. (vann vår paj tävling på jobbet, yaay)


Fyllning
1/2 dl socker

2 msk potatismjöl

100 gram vitchoklad och 800 gram blåbär


Smuldeg:
3 msk socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljpulver
100 gram rumstempererat smör
100 gram vitchoklad

Vaniljsås
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 st vaniljstänger
1 dl strösocker
4 st ägggulor

Vaniljsås
Egentligen ska vaniljsåsen göras dagen innan men jag tycker den fungerar lika bra att äta direkt. Börja med att koka mjölken och grädden, lägg i vaniljstängerna (var noga med att först tömma dom på vaniljen). Medan det kokar så vispar du socker med äggulor tills det är fluffigt. Ta ut vaniljstängerna från mjölken och grädden och häll i lite av det i äggblandningen och vispa återigen innan du häller i äggblandningen i grädden och mjölken. Låt sjuda (inte koka) så den skär sig. Vispa tills
den tjocknar och efter det så kyler du den över natten.

Pajen
Sätt ugnen på 200 grader.Börja sedan med fyllningen. Blanda blåbär,socker ochpotatismjöl. Fortsätt sedan med smuldegen. Börjamed att blanda alla torra ingredienser innan du tillsätter smöret och bitar av vitchoklad. Se till att jobba igenom tills du fått en smulig deg. Häll fyllningen i formen, lägg på resten av den vita chokladen på fyllningen innan du smular på degen.


Nu ska jag strax åka från jobbet, ikväll vankas tjejkväll med pizza!! SÅ tagg.

Gillar

Kommentarer