Era frågor om graviditeten del 1

Planerad bebis eller en trevlig surprise?
Absolut inte planerad haha Jag har dock haft svårt att hitta rätt preventivmedel vilket gjorde att jag typ sket i att ta något. Visste inte att det skulle gå så fort men vi alla vet ju att jag är naiv på den fronten ;) Jag hann bara ha mens 1 gång (eller 1,5 för att vara korrekt) innan jag blev gravid. Planen var att bli gravid efter nästa sommar egentligen.

Vilken vecka är du i?
Jag byter vecka på fredagar så nu har jag gått in i vecka 19

Vilket kön blir det?
Vi hann åka till Thailand när det ultraljudet skulle ske så vi har ingen aning. Jag tror det är en tjej men vi får se :)
Jag hade kunnat tänka mig att skita i att ta reda på kön helt men B vill veta. Många frågade om en gender reveal och det får vi se, vi kommer iallafall köra en privat, sen får vi se om vi delar med av den

Hur gammal var Todd när du fick reda på att du var gravid och hur långt kommer det vara mellan Todd och hans syskon?
Jag fick reda på att jag var gravid när han var 11 månader och då var jag redan över vecka 6.
BF är 28 maj så ca 1,5 år

Bilder från mitt ”misslyckade” vändningsförsök, var verkligen djupt besviken i att inte föda vaginalt. Vågade inte föda i säte

Kommer du föda vaginalt eller kejsarsnitt?

Jag har faktiskt ingen aning... Jag hann inte operera bort min vägg i livmodern (för er som är nya så kunde Todd inte vända sig då väggen i livmodern var i vägen, därför blev de kejsarsnitt). Så det kan ju vara så att han/hon inte hinner vända sig återigen. Men jag tror jag bestämmer och ser hur jag känner senare i graviditeten när jag vet utfallsläget

Hur länge mådde du illa? Hur mår du nu?
Jag mådde illa till vecka 15-16 skulle jag säga. Jag mådde väl sämst mellan vecka 10-15. Mådde konstant illa, var as trött, kräktes både morgon och kväll osv. Sen kanske det också berodde på att jag var sjuk i 3 veckor där som gjorde de hela ännu värre. Nu mår jag faktiskt bra, är mest orolig över åderbråcket och hur ont det kommer göra när det kommer tillbaka. Jag tror jag mår bättre ändå den här graviditeten än förra (hade mer migrän osv. då)

Vad har ni för namnförslag?
Om det blir en tjej vet vi, om det blir en kille har jag dock ingen aning. Help me out!! Jag älskar Baltazar, Theodor och Ralph men har inte lyckats övertala B än.

Hur många barn vill ni ha?
Om ni frågar B säger han 5 men om ni frågar mig säger jag 2 max 3 (om han är pappaledig 3dje barnet)

Här har ni tre bättre bilder på åderbråcket. Det syns mest när jag stått länge eller suttit med benen i kors

Vad är de för åderbråck? gör det ont?
Alltså åderbråck är ju rätt vanligt under just graviditet tror jag. Det är för blodflödet ökar och är alltså blodådror som blir synliga som små knöliga blåa ormar skulle jag förklara det som haha. Jag fick dock åderbråck i fiffi och ja det gör så jävla ont, som en konstant molande känsla som inte går över om du ligger med benen högt och en isbinda (tips till er som kanske också har). Sorry for the details men min fiffi blev ju typ lika stor som en pung av åderbråcken. Fyfan längtar inte tills dom dyker upp där (det är 99% chans). Åderbråcken på benen gör absolut inte ont men dom syns och jag tycker det ser så obehagligt ut.

Cravings?
Har varit jävligt hungrig mest men tror bagels som sist i början på graviditeten och skräpmat (helst typ fryst pizza,lasagne osv. haha)

Svarar på resten av frågorna senare idag <3

Gillar

Kommentarer

K
,
TODD & RALPH kan ju varit det gulligaste jag hört
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
SÅ GLAD för er skull! fina du
nouw.com/majanilssonlundstrom
Olivia
,
Ska ni inte ta bort de todd har i pannan? Eller varför gjorde ni inte de direkt när han föddes?
Emilia
,
men varför? Vad spelar de för roll om han har den där? Hade han haft problem eller ont utav den hade de väl tagit bort den för längesen. Så onödig kommentar.
Johanna
,
Jag och min sambo väntar vårt första barn och har bf 5 maj, en liten flicka ☺️ Jag har mått SÅ jäkla dåligt fram tills typ vecka 17 spytt och mått så illa. Sen blev det bättre, nu har det dock kommit tillbaka igen kanske inte på samma sätt, men ändå drygt. Det jag egentligen skulle skriva var 😂 att jag också har fett mycket åderbråck på mina ben och tycker också det är obehagligt att se och samma craving på frysrätter Haha! Tack för du delar med dig, kul att läsa och speciellt när vi är ganska nära varandra med Bf!
Matildaberlin
Matildaberlin,
Stooort grattis igen!! ❤️
nouw.com/matildaberlin
eliningamatilda
eliningamatilda,
Håller tummar och tår att allt ska gå bra för er den här gången med att bäbisen vänder sig m.m. Jag fick mitt första barn För snart ett år sen och jag hade lite komplikationer så är lite små skraj inför nästa barn. Men antar att allt sånt släpper när man väl blir gravid☺️
nouw.com/eliningamatilda
OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
Grattis Grattis återigen 😍
nouw.com/oliwiamichalak