Socker är ju faktiskt gift, hur kan man då få skit för att utesluta det?

Förra veckan skrev Hanna ett inlägg om att hon skippade efterrätten på Riche när resten av sällskapet tog in varsin Gino. Anledningen var dels att hon inte är världens största fan av efterrätt och dels för att hon skulle plåta veckan efter. Direkt fick hon en massa kritik på twitter och blogg om att hennes inlägg hetsar tjejer som lider av ätstörningar att inte äta efterrätter för då blir man "tjock". Något som låter helt sjukt i mina ögon. Hur kan man dra den slutsatsen av en mening i ett inlägg? INFO för er som då kommenterade SÅ jäkla dumma grejer på hennes twitter:

Jag började tänka på det nu när jag precis skulle skriva ett inlägg om att jag vill satsa lite extra på bra mat och träning nu när jag ska plåta en kampanj och eventuellt ska utomlands om några veckor. Jag känner ju mig som mitt bästa jag när kroppen får röra på sig och när jag inte trycker i mig massa socker. Sure jag älskar att äta sötsaker men man får välja sina tillfällen, om jag vill ha något som för mig är en hälsosam kropp så kan jag inte äta godis varenda gång jag är sugen på det. Jag skulle ju isåfall äta det varje dag och vet själv hur trött och låg jag blir av det + att jag absolut inte känner mig snygg men vi alla är ju olika hur vi mår av socker men det är min åsikt.

Det jag iallafall skulle komma till är min fråga. Är det inte precis lika ”hetsande” och om annat sjukt jäkla missvisande att man istället exempelvis håller ute att man inte tänkt äta några sötsaker innan en plåtning, och istället bara tar kort medan andra äter det och låtsas som man också gör de? För mig blir de så mycket mer fel. Då låtsas jag ju som jag kan äta allt för att se ut som jag gör vilket inte är fallet. Det om något ger en missvisande syn till tjejer därute.

Jag förstår att man måste ta hänsyn till människor som hamnat lite snett och fått skeva uppfattningar när det kommer till mat, jag har en sjuk respekt för tjejer och killar som fått ätstörningar och blir lika glad varje gång jag hör någon som blivit friskt.. Men är det inte bara bättre att vi är ärliga mot varann? Vi alla har olika kriterier för hur en drömkropp ska se ut, och vi alla är olika nöjda med hur vi ser ut men det är de som är grejen. Vi är alla olika.
Sen är det ju så att bara för att exempelvis Hanna då skippar dessert innan en plåtning så betyder inte det att hon bantar och inte äter något. Hon utesluter bara det enda som inte tillför någon som helst näring eller positivt till hennes kropp. För socker är faktiskt gift (som är beroende framkallande) och det vet vi ju alla. Så jag förstår faktiskt inte hur man resonerar när man anser att det är hetsigt att skriva ut det, sure om hon skrivit något i stil med ”vi alla åt lunch men då jag ska plåta om några dagar så struntade jag faktiskt i mat, stekte något ägg när jag kom hem istället” . Det kan bli missvisande då hon isåfall faktiskt skulle skita i något vår kropp behöver.

Jag vet inte vart jag vill komma med det här MEN för att summera det här inlägget.

- Att ljuga om att man äter massa sötsaker är väl värre än att man är ärlig och säger att man skippar det?
- Att skippa socker kan aldrig bli något negativt, socker är gift och kommer aldrig vara nyttigt för kroppen, ät mer mat istället ;)
- Bara för att man skippar socker säger man inte att tjockt är fult
- Vad man än säger eller skriver så kommer någon alltid känna sig kränkt/tycka att man gör fel.

Gillar

Kommentarer

Nathalie
,
Ni som bloggare har ett ansvar att inte bidra till fatshameing. Att ni lever i den ytligaste av världarna, och att fokus ligger huruvida smala ni skiter jag fullständigt i. men att skriva att skriva ut sina matvanor i den aspekten att jag hoppade efterrätten eller den där krämiga pastan för yadayada - WHY? Varför ens ta kort på skiten i huvudtaget??!? Varför inte ta kort på sin tallrik och inte ens nämna ”jag hoppade efterrätten pga..?’’ Förlåt om jag är drastisk, men ni skapar redan FETT mycket ångest som det är för jävligt mycket folk och en JÄVLIGT stor del av det är en kropphets av rang. Socker är giftigt javisst, men jag lovar att man inte dör av en efterrätt då o då. SPECIELLT inte när man tränar 7 dagar i veckan.
Göteborgsmamman,
Varför kan man inte få göra som man vill utan att någon ska ha åsikter? 😊 Det är väl upp till Hanna om hon vill ha efterrätt eller inte - oavsett anledning - och hon ska ju inte behöva utesluta att berätta om det heller kan jag tycka. Härligt att du står upp för din vän tycker jag <3 Kram!
goteborgsmamman.se