Socker är ju faktiskt gift, hur kan man då få skit för att utesluta det?

Förra veckan skrev Hanna ett inlägg om att hon skippade efterrätten på Riche när resten av sällskapet tog in varsin Gino. Anledningen var dels att hon inte är världens största fan av efterrätt och dels för att hon skulle plåta veckan efter. Direkt fick hon en massa kritik på twitter och blogg om att hennes inlägg hetsar tjejer som lider av ätstörningar att inte äta efterrätter för då blir man "tjock". Något som låter helt sjukt i mina ögon. Hur kan man dra den slutsatsen av en mening i ett inlägg? INFO för er som då kommenterade SÅ jäkla dumma grejer på hennes twitter:

Jag började tänka på det nu när jag precis skulle skriva ett inlägg om att jag vill satsa lite extra på bra mat och träning nu när jag ska plåta en kampanj och eventuellt ska utomlands om några veckor. Jag känner ju mig som mitt bästa jag när kroppen får röra på sig och när jag inte trycker i mig massa socker. Sure jag älskar att äta sötsaker men man får välja sina tillfällen, om jag vill ha något som för mig är en hälsosam kropp så kan jag inte äta godis varenda gång jag är sugen på det. Jag skulle ju isåfall äta det varje dag och vet själv hur trött och låg jag blir av det + att jag absolut inte känner mig snygg men vi alla är ju olika hur vi mår av socker men det är min åsikt.

Det jag iallafall skulle komma till är min fråga. Är det inte precis lika ”hetsande” och om annat sjukt jäkla missvisande att man istället exempelvis håller ute att man inte tänkt äta några sötsaker innan en plåtning, och istället bara tar kort medan andra äter det och låtsas som man också gör de? För mig blir de så mycket mer fel. Då låtsas jag ju som jag kan äta allt för att se ut som jag gör vilket inte är fallet. Det om något ger en missvisande syn till tjejer därute.

Jag förstår att man måste ta hänsyn till människor som hamnat lite snett och fått skeva uppfattningar när det kommer till mat, jag har en sjuk respekt för tjejer och killar som fått ätstörningar och blir lika glad varje gång jag hör någon som blivit friskt.. Men är det inte bara bättre att vi är ärliga mot varann? Vi alla har olika kriterier för hur en drömkropp ska se ut, och vi alla är olika nöjda med hur vi ser ut men det är de som är grejen. Vi är alla olika.
Sen är det ju så att bara för att exempelvis Hanna då skippar dessert innan en plåtning så betyder inte det att hon bantar och inte äter något. Hon utesluter bara det enda som inte tillför någon som helst näring eller positivt till hennes kropp. För socker är faktiskt gift (som är beroende framkallande) och det vet vi ju alla. Så jag förstår faktiskt inte hur man resonerar när man anser att det är hetsigt att skriva ut det, sure om hon skrivit något i stil med ”vi alla åt lunch men då jag ska plåta om några dagar så struntade jag faktiskt i mat, stekte något ägg när jag kom hem istället” . Det kan bli missvisande då hon isåfall faktiskt skulle skita i något vår kropp behöver.

Jag vet inte vart jag vill komma med det här MEN för att summera det här inlägget.

- Att ljuga om att man äter massa sötsaker är väl värre än att man är ärlig och säger att man skippar det?
- Att skippa socker kan aldrig bli något negativt, socker är gift och kommer aldrig vara nyttigt för kroppen, ät mer mat istället ;)
- Bara för att man skippar socker säger man inte att tjockt är fult
- Vad man än säger eller skriver så kommer någon alltid känna sig kränkt/tycka att man gör fel.

Gillar

Kommentarer

carolinalarsson
carolinalarsson,
Håller med dig. Alla har väl rätt att göra vad dom vill, men det finns alltid folk som stör sig på något. Jag undviker också socker så mycket som möjligt för man mår inte bra av det.
nouw.com/carolinalarsson
lovisawallin
lovisawallin ,
Tack, någon som fattar haha <3
nouw.com/lovisawallin
Annalinden
Annalinden,
tkr du är så duktig på att skriva och fota, du är vekrligen min favorit bloggare Lovisa! <3 Hoppas du får en bra vecka❤️
nouw.com/annalinden
lovisawallin
lovisawallin ,
Tack fina va glad jag blir <3
nouw.com/lovisawallin
Annalinden
Annalinden,
Så bra att du står upp för din vän!
nouw.com/annalinden
Elsa
,
Att skriva ett öppet inlägg på det sättet du gör nu, där man har en öppen dialog kring att man själv också är ett "offer för idealen" för det är ju vi nästan alla? Problemet är att man skriver det i förbifarten på det sättet och att man gör det innan ska göra en plåtning, det visar på en underton att smal = bättre. Att inte förstå kritiken kring Hannas kommentar är märkligt, självklart har hon fått för myclet hat. Men det är onödigt att formulera sig på det sättet när hon har så mycket läsare. Att uppmana till en hälsosam livsstil som innefattar mindre socker, men att skippa en efterätt på grund av en plåtning är inte hälsosamt, snarare tvärtom. ATT hon skippar efterrätten är inget problem alls, men sättet hon uttrycker sig på blir olyckligt, absolut hennes val, men då måste hon kunna ta kritiken (inte hatet!!!) för folk påverkas av sådan kommentarer både omedvetet som medvetet.
lovisawallin
lovisawallin ,
Okej men nu blir det mycket fokus på Hanna (vilket jag förstår då det är hennes inlägg så det får jag ju skylla mig själv för). Men jag vet inte, jag förstår inte problemet med att man säger att man skippar efterätt för man ska plåta, det är liksom ingen nyhet att man vill vara snygg när man fotar och alla förebereder sig på olika sätt. Vissa äter kanske mer godis och andra inte. Jag själv vill inte äta socker nu innan jag ska plåta då jag inte vill att det poppar upp finnar, jag vill känna mig stark och pigg. Det handlar inte alltid bara om utsidan som alla drar slutsatsen kring. Och nej hon fick inte kritik på sin twitter utan det var mestadels hatkommentarer där folk drar för snabba slutsatser.
nouw.com/lovisawallin
evelinarou
evelinarou,
Mycket bra skrivet, jag skippar också sockret! Jag är så otroligt trött av människornas okunskap. Och vad är ens problemet att hon skriver så, hon skriver ju om hennes liv? Vill hennes läsare att hon ska ljuga på sin blogg? Tycker att det är mycket värre. Blir man kränkt av sånna små saker ska man nog skippa läsa bloggar överhuvudtaget, då det alltid kommer finnas saker som man inte håller med om 😊
nouw.com/evelinarou
Jenny
,
Det jag tänker mest är all alkohol folk kan dricka ist. Det är ju inte bra heller. Och för lite återhämtning och ständigt vara uppkopplad:/.
Emmie
,
Köper ditt resonemang kring att socker faktiskt inte är bra för någon. Sedan förstår jag inte poängen med att skriva att alla andra tog efterrätt för att få en anledning till att tala om att man utesluter socker? Om Hanna som det nu gällde inte tog någon efterrätt, varför ens skriva om det överhuvudtaget?
Liv
,
problemet är hur ni förbiser det som alla i grunden kommenterade vilket är det faktum att det är helt orelevant för unga läsare att läsa att hanna skippade efterrätten. att skippa både den bilden och texten hade varit att föredra. tror ni tagit kritiken för något annat än vad det var. tror många också reagerar på Hannas reaktion på kritiken. Oavsett vad hon själv anser är det flera som tagit illa vid sig och en ursäkt hade räckt, tror ingen krävde en förklaring egentligen.
Nathalie
,
Ni som bloggare har ett ansvar att inte bidra till fatshameing. Att ni lever i den ytligaste av världarna, och att fokus ligger huruvida smala ni skiter jag fullständigt i. men att skriva att skriva ut sina matvanor i den aspekten att jag hoppade efterrätten eller den där krämiga pastan för yadayada - WHY? Varför ens ta kort på skiten i huvudtaget??!? Varför inte ta kort på sin tallrik och inte ens nämna ”jag hoppade efterrätten pga..?’’ Förlåt om jag är drastisk, men ni skapar redan FETT mycket ångest som det är för jävligt mycket folk och en JÄVLIGT stor del av det är en kropphets av rang. Socker är giftigt javisst, men jag lovar att man inte dör av en efterrätt då o då. SPECIELLT inte när man tränar 7 dagar i veckan.
Göteborgsmamman,
Varför kan man inte få göra som man vill utan att någon ska ha åsikter? 😊 Det är väl upp till Hanna om hon vill ha efterrätt eller inte - oavsett anledning - och hon ska ju inte behöva utesluta att berätta om det heller kan jag tycka. Härligt att du står upp för din vän tycker jag <3 Kram!
goteborgsmamman.se