Försöka hitta balans

Älskar den här människan

Hej gullisar, måste bara säga tack (känns som jag börjar alla mina inlägg så men är ju så tacksam för er) för alla underbara kommentarer för bilderna jag delade med mig av på förra inlägget. Det kändes genast så himla mycket bättre och nu ser jag verkligen ärret som en tatuering för Hoppsan. För dom månader jag burit honom och som ett bevis på att vi tjejer är jävligt balla. Allt vi går igenom för att föda barn är riktigt sjukt, men också så jävla coolt.

Nu har vi varit föräldrar i mer än en vecka. En hittills väldigt mysig vecka men också jobbig. Jag och B försöker hitta balansen hur vi smidigast som möjligt ska klara det här. Vi vet att vi har ett tufft år framför oss med lite sömn, lite fokus på våra egna behov och att bara vara han och jag.

Jag vill ju så gärna göra och klara av allt själv. Städa, tvätta, ha ett perfekt fint hem, jobba och vara en super morsa. Helst utan hjälp av någon. Det är liksom till och med så att jag inte ens velat väcka B på nätterna för hjälp att byta blöja för att jag känner jag klarar det själv eller snarare jag vill klara det själv, en egenskap jag vet att B älskar men inte just nu då det går ut över mitt humör och jag har väl nu efter en vecka insett att det inte är hållbart.

Det jobbigaste är ju mina tvångstankar att behöva ha det städat och fint, hinna tvätta varje dag osv. Jag blir liksom på dåligt humör när det är stökigt runt omkring mig. Vi har hjälp med städ 1 gång i veckan men det räcker ju inte riktigt, samtidigt är det inte tillräckligt för att ha städ 2 gånger i veckan, vill liksom inte lägga pengar på det.

Vi pratade iallafall om det igår då jag helt enkelt bröt ihop på natten. För lite sömn, blandat med en bebis som vägrade sova, ett stökigt hem gjorde att jag kände mig otillräcklig och hjälplös. B är ju så mycket lugnare med allt det här, så det är skönt att få det stödet. Någon som säger att det är okej att tycka att det är jobbigt, man behöver inte älska alla timmar på dygnet som mamma.

Har iallafall insett att jag måste ändra på en hel del för att kunna hitta balans, iallafall dom första månaderna men det kommer vara svårt. Särskilt eftersom jag också jobbar varje dag med sociala medier (Tar inte ut 100% föräldraledigt). Jag kanske ställer för höga krav? Vill ju gärna inte att mina sociala medier ska få lida p.g.a. att jag blivit mamma men det kanske helt enkelt får göra det ändå.


Väldigt luddigt inlägg men jag behövde skriva av mig. Allt känns ju såklart 100 gånger bättre idag, det är just nätterna som känns jobbiga och jag gissar ju att det är för att jag är så trött. Med det sagt så ska jag faktiskt göra i ordning lite frukost/lunch till mig och sen passa på att sova nu när lillen ändå sover. Jag har ändå kört ca. 10 dagar nu med att vara vaken hela dagarna och så lite sömn på nätterna, klart att man blir slut som människa

Gillar

Kommentarer

Sara,
Kände EXAKT som du i början med bebis!! Hade så orealistiska krav på mig själv, förväntade mig typ att jag skulle vara en *perfekt* instagram-mamma direkt haha. Perfekt hem, alltid fixad, alltid glad, alltid underbart med bebisen, i form direkt efter osv... DET ÄR EN FASAD, det GÅR att framställa sig så på sociala medier men det är INGEN som har det så på en gång i verkligheten!
Första månaden var värst, försökte hinna ALLT vilket gjorde att jag inte hann NÅGOT. Sen sket jag i allt och började bara att fokusera på bebis för att få det att funka och långsamt började jag hitta tid för annat också när man "lärt" sig att vara mamma! Efter typ 3-4 månader började det kännas underbart oftast och jobbigt sällan (typ mest under natten) istället för tvärtom. Nu är bebis 7 månader och att vara mamma är det roligaste och bästa jag vet <3
blomm.vimedbarn.se
lovisawallin
lovisawallin ,
ÅH!! <3 tack fina för din kommentar. Kändes lite bättre att läsa den. kram till er
nouw.com/lovisawallin
jossanj
jossanj,
Ni är ju för söta tillsammans! <33
nouw.com/jossanj
lovisawallin
lovisawallin ,
JosefineMedE
JosefineMedE,
Tar nog ett dag att hitta rätt i vardagen efter att en fått barn men det blir lättare!
nouw.com/josefinemede
lovisawallin
lovisawallin ,
Tror faktiskt det är som du säger, snart gått 2 veckor och vi hittar mer rutiner som passar oss varje dag som går
nouw.com/lovisawallin
Ida
,
Tips!!! Sov när bebisen sov, skit i att det är lite stök. vips så är han 2 och springer omkring. Önskar jag tagit vara mycket mer på tiden när mitt barn var bebis och inte tänkt så mycket på att städa och fixa och dona. och det blir lättare!! det tar ett tag att lära känna den här helt nya människan i ens liv men jag lovar att det blir lättare. En vecka är ingenting, slappna av, låt det vara stökigt som sagt. Det är inte hela världen och man blir totalt slutkörd om man ska göra exakt allt plus ha en bebis på sig dygnets alla timmar! Tänk på hälsan! städa kommer du få göra resten av livet, speciellt leksaker och helvete 😂 Kram!!!!! ❤️
lovisawallin
lovisawallin ,
haha ändå väldigt skönt att läsa den här kommentaren <3 tack fina. Ska försöka koppla bort allt och njuta av tiden med honom nu <3 massa kramar!
nouw.com/lovisawallin
Malin
,
Hej!
Vill verkligen rekommendera denna boken till dig som nybliven mamma. Tar upp många aspekter av att bli förälder, helt utan pekpinnar!

https://www.adlibris.com/se/bok/mammaroll-och-snippkontroll-du-och-din-kropp-aret-efter-forlossningen-9789188589040?gclid=CjwKCAiAz7TfBRAKEiwAz8fKOM7uFng0Cy9o_mZ0V_HkEIRwOgJpZ9eMAROnQr0uAXAT_XzwlWEJyhoCyUQQAvD_BwE

vill också säga att jag var likadan. Kan inte slappna av om det är stökigt omkring mig. Fortfarande ett litet problem (Theo är 9 månader) men nu är sambon hemma som är bättre på att leva i kaos 😂. Man lär sig dock hitta en hyfsat bra balans. Gränserna för vad som är stökigt flyttas också allt eftersom! I slutet var jag nöjd att disken kom in i diskmaskinen, typ, haha. hoppas det blir bättre för dig snart!
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh ska in och kika direkt! Haha skönt för honom!! Får panik av kaoset men min pojkvän har också extremt lätt att koppla bort det. haha jag gissar att jag kommer vara på samma nivå snart 😋 kram till dig!
nouw.com/lovisawallin
Victoria
,
Min bebis är två månader nu och förstår att du känner som du känner. Hade otroligt stora krav på mig själv i början och skulle hinna med allt mellan himmel och jord medan bebisen bara ville amma konstant. kändes som att jag höll på att bli smått tokig tillslut och min relation till barnets pappa va otroligt ansträngd. Släppte kraven på mig själv att va perfekt mamma, partner och människa och bara sitta där och amma efter ett tag. Det är okej att ställa krav på sin kille att han ska laga maten, städa undan det värsta innan man får besök och ta blöjbyten så man får andas några minuter. De kan inte amma men de kan göra det lättare för den som gör det genom att hjälpa till med annat. Såhär efter två månader så är det lättare, jag undrar fortfarande hur folk på instagram finner ork och tid till att sitta och fika med sina kompisar när de har jämnåriga bebisar medan man själv inte ens hann plocka ur diskmaskinen idag heller. Men man är bara människa och alla lever olika liv.
lovisawallin
lovisawallin ,
Haha sista meningen, I FEEL YOU. hur hinner folk? men jag gissar att man får in en rutin som fungerar för en själv,bebis och partner. Vi jobbar på våran och har nu börjat hitta en rutin som faktiskt fungerar för oss. Man kan faktiskt inte göra allt själv och det är OK att be om hjälp har jag intalat mig <3 kram till er
nouw.com/lovisawallin
Sandra
,
jag förstår dig helt. jag fick aldrig sova på nästan 1,5 år. Min dotter vaknade var 20:e minut och tillslut blev jag totalt utmattad och fick utmattningssyndrom på det hela. Mitt barn var HNB, om du inte vet vad det är och vill veta så googla 😊. Jag vill bara säga att vi är så många som kämpar och vi föräldrar är helt fantastiska, vi gör verkligen allt för våra små hjärtan.
All styrka till dig! det här klarar ni 💪🏼 Försök att tänka på dig och din sambo som ett team så klarar ni allt ❤️
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh låter ju inte alls kul men ja som du säger vi gör ju allt för våra hjärtan! <3 kramar till er
nouw.com/lovisawallin
Lisa
,
Stressa inte, den lille känner av det såklart! Njut istället.
lovisawallin
lovisawallin ,
Jag vet att han blir påverkad men det är svårt att bara släppa allt och ignorera hur man är som person. Men njuter ju såklart ändå och har lättare att släppa allt när vi gosar. Det är när han sover som jag försöker hinna med allt
nouw.com/lovisawallin
Linnea
,
Känns som jag själv har skrivit detta! Jag är exakt likadan vill ha det perfekt och inte ta någon hjälp. Men blev tvungen nu då vi har en bebis på 2 månader och jag efter förlossningen fick flera infektioner i kroppen och jag varken kunde amma eller ta hand om den lille. Vi fick prata ut och se över ett nytt upplägg. nu funkar det så bra när vi hjälps åt och båda får sova någorlunda.
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh va jobbigt men skönt att inte vara ensam. Hoppas du mår bättre nu <3 styrke kramar till dig och din familj<3
nouw.com/lovisawallin
Malin
,
Apropå ditt ärr och din upplevelse av ärret efter snittet, jag har ett 20 cm ärr utfört på samma vis, men mitt ärr tillkom pga ett led i min barnlöshetsutredning. Tyvärr blev det inga barn ändå (är idag 41) trots operation (av myom på livmodern), så ärret för mig symboliserar just denna min resa. Jag tänker aldrig på ärret nu, det ligger under bikinlinjen å "skit samma" helt enkelt. Heja oss kvinnor som du skrev! Trevlig helg!