Första veckorna med bebis

Hej hörni, här kommer en liten uppdatering från sjukstugan hemma. Så glad att brunchen vi skulle haft idag för Josse blev flyttad till nästa helg för jag är helt enkelt för sjuk.

Idag är Todd precis 20 dagar gammal. Jag trodde knappt på det när vi räknade igår,trodde han var 14 dagar haha.. Tiden har gått så fort men det har också hänt mycket.
När han kom vägde han 3050 gram, på återbesöket 4 dagar senare så vägde han 2800 gram (det är vanligt att dom går ner första dagarna innan mjölken ”rinner till”) och nu i torsdags när vi var på återbesök vägde han 3400 gram, vilket var skönt! Han går alltså upp i vikt enligt kurvan

Hur är dom första veckorna med bebis då? Jo det är omtumlande, så himla mycket känslor och såklart inte alla bra även fast dom flesta ör det. Jag älskar honom mer än livet själv men det är en stor omställning, Todd är det bästa som hänt oss men sömnen har varit jobbigare än vad jag trodde som jag redan nämnt. Han sover mestadels på dagarna och är vaken på nätterna eller okej det är nog normalt så mycket han är vaken, men man hinner aldrig komma i någon djupsömn eftersom jag föredrar att ta honom hela nätterna eftersom B också jobbar. Såhär ser en vanlig natt ut för oss

Todd sover mellan 18-20
Vaken mellan 20-22, sover 1-2 timmar är sen vaken 1-2 timmar och så fortsätter det så hela natten. Eftersom det oftast är mat han vill ha och det är lättast att jag ger direkt från bröstet så är det jag som tar nattpassen men inatt var nog värsta natten hittills.

Han var vaken mellan 20:00-02:00, sov sen 2 timmar och sen barn han små vaken till 07:00 och skrek som bara den och inget funkade. Han var inte hungrig, blöjan var torr osv. Men han hade nog lite ont i magen och vägrade komma till ro. Det var extremt tufft då jag också har gått och blivit sjuk så hade ont i halsen och sådär feber ont i kroppen. Även om B tar honom så kan jag ju inte sova för det gör ju ont i hjärtat när han skriker och jag kan inte slappna av så inatt kanske jag sov 2 timmar vilket gör att jag mår sämre i min förkylning idag. Hur brukar ni göra? Måste hitta en hållbar rutin.

Jag känner mig lite som en dålig mamma, för att jag tycker att det är jobbigt. Känns liksom som ingen annan man pratat med som haft bebis säger att första veckorna är tuffa, ingen blogg där man läst att dom uttryckt frustration och då känns det såklart skit att jag tycker att det är jobbigt? Säg att jag inte är ensam?

Men annars då, Todd är så himla fin och efter 3 veckor har han verkligen blivit en helt ny person eller han blir snarare mer och mer människa för varje dag som går. Varje dag gör han ifrån sig ett nytt ljud och det är SÅ mysigt!!

Det är kul att se att han också verkligen jobbar för att krypa just nu, han får prov krypa kanske 20 min om dagen, ibland hjälper jag honom mer och ibland inte alls men då blir han väldigt frustrerad. Vi får se när han börjar krypa på riktigt, måste se till att B sätter upp räcken till våran trapp osv.

Gällande amningen så äter han kanske varannan timme, men sen gillar han också att bara ligga vid tutten. Märker att han börjat försöka hitta tummen, så tror han kommer börja suga på tummen, hört både bra och dåligt om det men jag känner att han gärna får göra det.

Sorry om det här inlägget innehåller lite stavfel osv. Är helt slut i skallen så mina meningar kanske inte riktigt känns 100%.

Puss

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Åh älskar att du är så ärlig och du gör ett fantastiskt jobb!!! Kramar
Sara,
Du är inte ensam! Känner ingen förälder som inte gått igenom det där? Bara för att folk inte bloggar om det betyder det inte att de inte upplever det... :/
Det blir bättre!! Otroligt mycket bättre, väldigt fort dessutom! Du är den absolut bästa mamman som finns för Todd, och du gör ditt allra bästa för hans skull. Det är det enda man kan göra!
Mitt tips (som förändrade ALLT till det bättre för mig) är att tänka om gällande den gamla cementerade bilden av att B jobbar och du är hemma, därför ska du ta nätterna. Du jobbar också, ditt jobb är att ta hand om Todd hela dagarna och orka vara en grym morsa, DET GÅR INTE UTAN SÖMN! Ditt jobb är lika viktigt att prestera på som hans (om inte viktigare), därför tycker jag att man ska dela upp nätterna så gott man kan. Jag har mycket mindre sömnbehov än min sambo, så jag tar 5 nätter i veckan och sambon 2 (på helgen). Vi båda mår bra med denna uppdelning! Vår son är 7 månader nu och vaknar fortfarande 3-4 gånger per natt... Men att vi avlastar varandra gör att man samlar energi och orkar med det!
Kämpa på!! Ni gör ett fantastiskt jobb med er söta son!! <3
www.blomm.vimedbarnse.
Frida
,
Du är absolut inte ensam, glöm aldrig det. ❤️ Här är en till som går runt och vaggar bebis vissa nätter ✋🏻
J
,
Så söt! Och kämpa!! Men va? Krypa? Redan?
elinnjl
elinnjl,
Men åh 😍
nouw.com/elinnjl
carroat
carroat,
Men så söt! 😊
nouw.com/carroat
thelisalarsson
thelisalarsson,
Du är verkligen inte ensam<3 Nu när jag fått fler barn så är det ännu mer obvious att jag första gången hade alldeles för höga krav på mig själv. Allt skulle vara städat, all mat skulle lagas, barnet skulle inte skrika, jag skulle vara fräsch osv haha. Men man lär sig och barn SKRIKER. Oftast utan att man kan göra något åt det. Man får finnas där helt enkelt. Men det bästa är att det går över<3 I det långa loppet är det en period som går så snabbt när man väl ser tillbaka på det. Kämpa på! Du är världens bästa mamma<3
nouw.com/thelisalarsson
Madde
,
Du är verkligen inte ensam! Tycker du förklarar det så himla bra, att man älskar de små liven till döds med att man blir så ”låst” med amning konstant och dessutom ingen sömn. Det gjorde att jag tänkte att jag inte skulle orka. Mysigt och gosigt, men de första veckorna var jag ofta gråtfärdig av trötthet. Nu är min dotter drygt 3 månader och det är så mycket bättre - som natt och dag. Men tog några veckor innan det vände med amning och lite mer sömn. Men hur som helst, så söt liten kille! Heja dig, super women ❤️💪
Emelie Newzella
,
Jag har inte barn själv men oj om du inte har hört någon som har sagt att dom tycker det är jobbigt så försöker dom nog försköna det hela en hel del 😂 jag har många bekanta och vänner med barn och alla har haft mer eller mindre problem, kolik, problem med amning, vaket barn på nätterna och you name it. Så nej du är absolut inte själv och jag tycker det bara är bra att vara öppen med hur man känner och inte försöker få det att se ut som en dans på moln för det är nog inte många det är så för 😊
Alexandra
,
Min kille är några dagar äldre än din. Det är mitt andra barn. De första veckorna är INTE roliga. Det handlar snarare om överlevnad haha. allt blir lättare med tiden. Skulle säga att när dem är runt 3 månader har både mamman och barnet börjat vänja sig mera och fått in lite rutiner - tills dess - kämpa på 😊 ❤️