Att bära päls

Det här inlägget innehåller reklamlänkar för Rebeccastella.com och Danielwellington.com

Jacka - klick (använd Wallin20 för att få 20 % på ett köp) / Skjorta - klick / Jeans - Tog slut efter jag länkat dom på insta / Väska - Louis Vuitton / skor - Puma / Klocka - klick (där har ni 20 % om ni uppger lovisawallin)

Vet ni, jag gick in på min insta idag och såg att jag fått någon arg kommentar om att jag bär päls, FYI så är jackan ovan i faux fur så kasta inte skit innan ni kollat upp fakta.Jag kommer nog inte lägga upp fler bilder nu där jag bär päls med tanke på att jag får så elaka kommentarer och sure det är okej, jag håller med er, jag behöver inte influera fler att köpa päls, men samtidigt funderar jag på varför det är okej att bära jackor som liknar päls? Man bidrar ju fortfarande till att man ska tycka det är snyggt att bära dött djur, right?

Jag säger inte att ni inte får kommentera era åsikter men om du: Bär äkta skinn, sover med duntäcke, har dunjackor, bär smink från billiga märken (oftast testat på djur) så har du ingen rätt att kommentera att jag bär päls punkt slut. Jag har vänner som är vego och som inte bär päls som skiter fullständigt i mitt val, just för att dom inte valt bort valen ovan men jag gissar att många ni kommenterar inte bär konstgjort skinn och sover med syntettäcken för man tänker inte längre bort (rätta mig om jag har fel men det är den känslan jag får), Det känns som ni hackat upp er på päls. Jag får ju inga taskiga kommentarer när jag lägger upp en bild på min perfekt bäddade säng? eller när jag lägger upp en bild med skinnbyxor eller en skinnväska vilket är lite konstigt.

OM jag handlar kött så köper jag det ekologiskt, OM jag köper päls så har jag kollat att har goda förhållanden. Jag älskar också djur, såfort jag har chansen stödjer jag organisationer som jobbar för djurens rättigheter.
Jag hör er, dom har egna liv och har en värdighet och jag är starkt emot djur som torteras. Dom behöver inte plågas, torteras och leva ett miserabelt liv, snarare tvärtom och då tycker jag faktiskt att det känns okej.

Det här inlägget är ju självklart inte till alla men några få som kommenterat (mestadels på instagram) och jag kommer säkert uppröra många men känns ändå viktigt att ta upp.

Gillar

Kommentarer

ebergengren
ebergengren,
lovisawallin
lovisawallin ,
westergrens
westergrens,
Så jävla fin är du & så bra skrivet, hoppas du inte tar åt dig av det fula kommentarerna, kommer alltid finnas haters tyvärr <3
nouw.com/westergrens
amandasääv
amandasääv,
jackan assså... DRÖM😍
nouw.com/amandasääv
lovisawallin
lovisawallin ,
Paulinagavelin
Paulinagavelin,
Vilka fina bilder på dig! 😃 Ta inte åt dig utav vad andra skriver. Alla tycker olika om allting. Jätte bra skrivet 😊
nouw.com/paulinagavelin
lovisawallin
lovisawallin ,
Emilia
,
Jag förstår dig, men det många blir aggressiva när det kommer till päls, är att det är en industri där djuren verkligen plågas innan de dör. För att få en fin päls, så flås djuret levande (då om man dödar det innan, blir pälsen inte lika fin). Samma med dun förstås. Läder så dör de innan liksom
lovisawallin
lovisawallin ,
Ja men det känns som att bara för att det syns så går folk på riktigt hårt, men har dom kollat ordentligt på sina egna val? Men det är inte alltid man flår djuret levande för att få pälsen, det är ett bra exempel på billiga pälsar och företag med dåliga förhållanden.
nouw.com/lovisawallin
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.
Matilda
,
Problemet är att pälsindustrin är helt fristående till skillnad från till exempel läder. Där föds djur upp eller fångas i det vilda enbart för att flås för sin päls. Ett fåfängt syfte. Djur man skapar läder av är ofta sammankopplade till köttindustrin, det vill säga djurens kött äts och hela kroppen tas tillvara på. Till exempel så äter du ju knappast räv, kanin eller mink men bär läder från kossor som du också äter. Jag tycker att det är trist att du rättfärdigar dina egna omoraliska beslut med att säga att andra troligtvis inte gör allt så då behöver du inte göra något.
Vilma
,
"Jag hör er, dom har egna liv och har en värdighet och jag är starkt emot djur som torteras. Dom behöver inte plågas, torteras och leva ett miserabelt liv, snarare tvärtom och då tycker jag faktiskt att det känns okej". Vad menar du med denna kommentar? Inga djur som används i kommersiella syften för vårt eget bruk behandlas med respekt, utan precis som du nämner utsätts de för tortyr. Det går INTE att döda ett djur på ett respektfullt eller humant sätt samtidigt som man flår det levande. Är inte meningen att endast kritisera dig, utan att försöka slå hål på myten att djur som tidigare behandlats med respekt är okej att döda då industrin nästintill aldrig faktiskt behandlar djuren värdigt, men om det gjorde det - vad hade rättfärdigat att vi skulle döda djur för att få bära deras hud? Självklart förstår jag att du reagerar på att folk som själva står ansvariga för samma slags lidande kritiserar dig, men pälsindustrin är verkligen fruktansvärd (kolla PETA eller Djurens rätt ex) och som bloggare/influencer har man verkligen chansen att sätta ner foten och inspirera andra till att inte bidra till tortyr, plågeri och misär för djur.
lovisawallin
lovisawallin ,
Jag uppskattar din kommentar men jag vet exempelvis företag som inte flår djuren levande för att få pälsen. Jag kommer aldrig kunna försvara att jag bär päls för någon som valt att utesluta det helt men jag hoppas bara att jag öppnar ögonen på folk som skriver mördare att dom själv inte ligger och sover gott i ett duntäcke eller köper en riktigt fin skinnväska. Att ha ett duntäcke eller en pälsjacka är isåfall ungefär samma tortyr. Men jag ska absolut kolla lite mer på dom sidorna, tack
nouw.com/lovisawallin
Vilma
,
Förstår precis hur du tänker och känner för jag tänkte själv så innan! Vad många menar tror jag, är att det spelar ju ingen roll om det är ekologiskt eller om det vuxit upp med ”bra” förhållanden, det som spelar roll är själva dödandet! Att vi föder upp djur för att döda dem och hänga på våra axlar. Sen kan man ifrågasätta industrin och huruvida djuren behandlas där, oftast är det inte alls bra. Sök på youtube för att få förståelse! Vad jag vill förmedla med den här kommentaren är väl att absolut ska du klä dig hur du vill, men att också tänka på hur många du inspirerar och faktiskt hur du kan förändra! Du inspirerar mig! Men det här om att använda päls för att djuren har haft det bra håller inte för mig... (längre)! Sättet det görs på, hur många djur som plågas, att vi ställer oss över djur och tar rätten att döda för mode osv osv! Älskar du djur sluta köp päls - iaf från de djur som föds enbart för pälsens skull! Länkar lite så du kan läsa! Kramis! https://www.metro.se/artikel/djur-plågas-till-döds-varje-dag-säg-nej-till-päls-xrhttps://www.djurensratt.se/djur-i-palsindustrin
lovisawallin
lovisawallin ,
tack för din kommentar!! Jag förstår helt vad du menar, men man kan dra det så långt. Jag äter ju t.ex. ibland kött och dom föds ju upp för att bli mat , jag gissar att många har soffor som är uppstoppade i dun, duntäcken osv. som jag skrev ovan och det är också tortyr för djuren då dom ofta plockas levande. Jag är helt med dig att jag kanske inte ska inspirera fler till att köpa äkta päls, och kommer nog inte göra det då jag vet att många av mina läsare inte uppskattar det och det gör mig ingenting jag måste inte bära päls, jag vill bara att dom som skriver mördare på min instagram ska tänka ett steg till och inte bara på det som syns, förstår du? 😊 kram
nouw.com/lovisawallin
Selma
,
tycker ditt inlägg är lite naivt faktiskt. Istället för att du bara står för det och säger att "ja jag bidrar till en hemsk industri, punkt slut" så försöker du skylla ifrån dig och kasta tillbaka lite skit. Omoget tycker jag.
lovisawallin
lovisawallin ,
Nej jag försöker inte skylla ifrån mig, jag försöker säga att vi kan inte enbart gå på det vi ser. Om man hatar pälsbärare så mycket ska man inte heller stödja ex. duntäcken eller uppstoppade möbler. Men aldrig har jag fått en elakt kommentar när jag lagt upp en bild på min säng med ett stort duntäcke. Jag kommer aldrig kunna försvara att jag bär päls, mer än att jag faktiskt försöker kolla upp bakgrundsfakta innan eller köper den begagnad
nouw.com/lovisawallin
Emma
,
Jag håller med dig när det kommer till dun, precis som du nämner har majoriteten med största sannolikhet duntäcke även ifall de blir upprörda över päls. När det kommer till skinn, så dödas inte djur för att man ska ta skinnet (rent genrellt), skinnet tas när man slaktar djuren för att inte skinnet ska "gå till waste" och kastas - utan man vill använda allt av djuret då det "ändå" slaktas. När det kommer till riktig päls, så dödas djuret enbart pga sin päls - det är skillnaden.
lovisawallin
lovisawallin ,
ja precis och det är sant att mycket (inte allt) av det som tillverkas i skinn är ju restprodukter (men hur vet man skillnaden när djuret dödats för att bli en väska eller för att få köttet?) och det tycker jag är bra som äter kött då & då men jag förstår inte hur någon som är mot päls kan stödja att ha på sig restprodukter för ett djur som slaktas för att bli mat. Jag kommer som jag nämnt nedan i kommentarsfältet inte kunna försvara att jag bär päls men vill diskutera med människor som gör rätt val hela vägen och kanske inte just valt att inte bära päls för att det är inne att vara emot utan att faktiskt ha dom värderingarna själva. Men tack för din kommentar,vill kunna läsa vad ni tycker och känner över det hela.
nouw.com/lovisawallin