Give me them meatballz

Det är inte ofta jag kommer hem från jobbet och börjar rulla köttbullar men igår skrek magen efter italienska köttbullar med pasta så då fick man helt enkelt kavla upp ärmarna. Det är dels rätt lätt och om annat nyttigare än färdigköpta köttbullar som bara är blä.

Allt du behöver är 800 gram, 2 ägg, 1 riven gullök, massa kryddning, 1 dl riven parmesan ost.

Blanda alla ingredienser till en smet och rulla sen ihop allt till rätt så stora bollar. Se till att få en fin stekyta när du lägger bollarna i stekpannan och när du fått det öser du i tre burkar krossade tomater och även här är hemligheten att krydda mycket.

Låt koka med tomatsåsen ett tag medan du kokar pastan (vi använde oss av bönpasta, minst lika gott en vanlig tisdagskväll)

Receptet räcker till 4 personer så det blev rester idag till middag, så Fanny. Nu ska jag hoppa in i duschen sen vill jag kolla på en bra film och mosa ner mig i sängen. Ha en fin kväll!

Gillar

Kommentarer