Gravid vecka 27 - förlossning?

Måste btw tipsa om Lace laboratory's trosor. Typ dom skönaste jag haft trots mage och större fiffi pga åderbråcken

Hej från vecka 28 och hejdå vecka 27. Nu känns det faktiskt så nära, eller ja 2 veckor kvar till vecka 30 och då är de ju enbart 10 veckor kvar. Jag har börjat fundera på förlossning och ska träffa läkare imorgon för att gå igenom risker med att föda vaginalt. Eftersom jag blev gravid innan ärret hunnit läka finns det risk att det spricker under förlossning/att jag inte får krysta så hårt som jag vill. Det sista jag vill är att behöva göra ett akut kejsarsnitt. Ni vet ju att jag inte gillade kejsarsnitt över huvudtaget, och att då behöva gå igenom det i "panik" känns som ett big no no för mig.

Vi får helt enkelt se vad samtalet leder till, igår fick jag en magkänsla av att lillen borde komma ut "naturligt" men jag vet inte. Som ni märker är jag väldigt osäker på hur jag vill göra. Någon som varit i min sits som kanske kan göra mig lite klokare? vet att det är väldigt inividuellt men ändå skönt att läsa om andras erfarenheter.


Nu är iallafall bebis lika stor som en aubergine, väger 1000 gram och ska alltså börja fixera sig snart står det i min app. Jag har en känsla av att hon ligger exakt samma position som Todd gjorde. Dvs tvärsövermagen istället för huvudet ner. Hon sparkar dessutom för fullt. Som B sa igår när jag bad honom känna "jäklar hon är stark". Jag har ju en vana att jag lägger mig på mage när jag sover, men vaknar varje gång av en ordentlig kick från henne haha.

Hur mår jag?
I övrigt mår jag bättre nu. Åderbråcken gör ont men hanterbart (förmodligen för att jag inte är ute och flänger/tränar lika mycket om förra gången). Jag har börjat cravea pannkakor konstant nu men även bagels/mackor har kommit tillbaka.

Jag fick också väga mig förra veckan hos barnmorskan. Jag har ju bett om att inte få se varken startvikt eller vikt under tiden men hon glömde det och jag kände mest skitsamma, det är bara en siffra. Dock har jag gått upp mindre denna gång än med Todd, trots att jag med Todd tränade som en tok och åt betydligt mycket bättre. Magen är också exakt lika stor tydligen, vi ligger 1 cm under kurvan men fortfarande inom det normala.

Det var veckans update iallafall, hoppas ni får en fin dag <3

Gillar

Kommentarer

Chunkyhanna
Chunkyhanna,
Du är så vacker♥️
nouw.com/chunkyhanna
brallans
brallans,
Fina du! Så kul att läsa små uppdateringar, mysigt <3
nouw.com/brallans
Johannagrahn
Johannagrahn,
stina,
Så fin mage du har!
stjarnansstad.se/
OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
Men åh 😍😍😍😍
nouw.com/oliwiamichalak
Siri
,
Ville bara skriva att akut kejsarsnitt inte är mer stressigt än ett planerat när det kommer till själva operationen. Det som är akut är att man bestämmer det 1-.1.5 timme innan det händer istället för veckor före. (Finns däremot nåt som heter urakut och då ska bebis vara ute inom typ 6 minuter och då sövs mamman, men det ska mkt till att det blir det).

Jag gjorde akut snitt när min bebis mådde bra och upplevde det som väldigt lugnt och metodiskt. Tänkte att det kanske kan lugna dig 😊