Hur går det mellan Todd och Tintin

Ja nu har det ju gått lite mer än 2 veckor sen Tintin valde att titta ut och ni är många som undrar hur det går mellan henne och Todd. Dom blir ju såkallade Psedudotvillingar och som jag förstått efter lite googling så är det väldigt tufft i början. Skulle nästan avråda dig som också ska få barn tätt att googla det, för man blir väldigt osäker på om man gjort ”rätt”.

Vi har iallafall haft det rätt kämpigt om jag ska vara ärlig. Todd som varit världens gladaste och nöjdaste kille är väldigt missnöjd över situationen so far. Många stunder är väldigt fina då han älskar att hålla henne och pussa på henne men han blir också ofta väldigt arg när jag ammar henne, inte kan bära honom och ge honom all uppmärksamhet, vilket jag förstår. Han vill också absolut bli buren av den som har Tintin så att be B ta Tintin för att jag ska vara med Todd gör inte så stor skillnad för då vill han såklart till B. Det jobbigaste är ju att han är för liten för att förstå och vi kan inte förklara vad som hänt för honom.

Jag är fortfarande obekväm att vara med dom båda själv då jag inte har orken att konstant försöka hålla honom glad och få honom att ”glömma” bort Tintin samtidigt som jag vill inte att han ska känna sig bortglömd. Det har blivit mycket tv på kvällarna för det är nog det enda som får honom att tänka på annat. Det är nog mitt enda tips iallafall, att inte få dåligt samvete över det.

Sen är det inte bara humöret som ändrats utan även sömnen. Han som tidigare sovit dålig sover just nu ännu sämre. Dock vet vi att det är en fas. Vi har pratat med både BVC och förskolan och dom menar att alla dom här ”symtomen” är rätt vanliga när man får syskon.

Jag vet ju att han kommer vänja sig och situationen kommer bli bättre men vill ändå ge en ärlig bild att det varit kämpigt men även många fina stunder.

Det kommer vara så mysigt och kul när dom väl kan leka ihop, så den tiden längtar jag lite till. Dock har vi det väldigt bra också, när jag läser igenom det här kanske det bara låter som vi bara har de kämpigt men det är också väldigt mysigt att vara fyra i vår familj. Det känns liksom lite mer verkligt nu när vi har två barn. Även om både jag och B knappt fattat att vi är föräldrar haha...

Nu är vi på landet för en mysig helg, det blev att gå upp 03:40 inatt haha så det är skönt att vara här och kunna sova på dagen när barnen sover.

Gillar

Kommentarer

Mathilda
Mathilda,
Jag och min lillebror är pseudotvillingar (nästan exakt 18 mån emellan) och mamma berättade att jag skrek "dumma mamma" och sprang gråtandes ut från BB när jag såg mamma hålla i ett annat barn. Och under vår uppväxt bråkade vi en hel del måste jag säga. Vi gick verkligen varandra på nerverna!! Och då är ingen av oss egentligen någon bråkstake alls men vi stod ofta bara inte ut med varandra (bråkade tex aldrig med min 6 år yngre syster). Hade dock såklart våra stunder då vi hade kul ihop. MEN i alla fall. För att lugna dig. Det är väldigt vanligt att pseudotvillingar blir tightare i äldre ålder (inte heller så ovanligt i yngre ålder), som jag och min bror nu är när vi är ung vuxna (drygt 20 år). På riktigt så glad över att ha honom så nära i ålder. Riktigt riktigt tacksam för att mamma skaffade ett till så kort tid efter mig. Den relation vi har nu är guldvärd. <3 Så, orkar min kropp så vill jag gärna skaffa 2 barn nära i ålder sen, då jag själv har sett hur bra det kan bli tillslut. Kram
Christine
Christine,
Jag har två pseudotvillingar, en äldre och en yngre. Den äldre har jag alltid haft en svår relation med (även han har en äldre pseudotvilling som han hade en super bra relation med). Vi bråkade mycket hela våran uppväxt. Men jag har alltid sett upp till honom och minns att dom gångerna vi inte bråkade hade vi super kul. Idag står vi varandra super nära. Min yngre pseudotvilling har varit (är) min absolut bästa vän genom hela livet, vi skrattade hela barndomen. Jag hade inte kunnat tänka mig ett liv utan mina syskon <3 sen kan jag rekommendera att exempelvis ha Todd på ryggen i sele medans du ammar Tintin, eller tandembära (finns massa klipp på youtube), det går både med sjal och sele. Önskar er all lycka!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229