Hur går det mellan Todd och Tintin

Ja nu har det ju gått lite mer än 2 veckor sen Tintin valde att titta ut och ni är många som undrar hur det går mellan henne och Todd. Dom blir ju såkallade Psedudotvillingar och som jag förstått efter lite googling så är det väldigt tufft i början. Skulle nästan avråda dig som också ska få barn tätt att googla det, för man blir väldigt osäker på om man gjort ”rätt”.

Vi har iallafall haft det rätt kämpigt om jag ska vara ärlig. Todd som varit världens gladaste och nöjdaste kille är väldigt missnöjd över situationen so far. Många stunder är väldigt fina då han älskar att hålla henne och pussa på henne men han blir också ofta väldigt arg när jag ammar henne, inte kan bära honom och ge honom all uppmärksamhet, vilket jag förstår. Han vill också absolut bli buren av den som har Tintin så att be B ta Tintin för att jag ska vara med Todd gör inte så stor skillnad för då vill han såklart till B. Det jobbigaste är ju att han är för liten för att förstå och vi kan inte förklara vad som hänt för honom.

Jag är fortfarande obekväm att vara med dom båda själv då jag inte har orken att konstant försöka hålla honom glad och få honom att ”glömma” bort Tintin samtidigt som jag vill inte att han ska känna sig bortglömd. Det har blivit mycket tv på kvällarna för det är nog det enda som får honom att tänka på annat. Det är nog mitt enda tips iallafall, att inte få dåligt samvete över det.

Sen är det inte bara humöret som ändrats utan även sömnen. Han som tidigare sovit dålig sover just nu ännu sämre. Dock vet vi att det är en fas. Vi har pratat med både BVC och förskolan och dom menar att alla dom här ”symtomen” är rätt vanliga när man får syskon.

Jag vet ju att han kommer vänja sig och situationen kommer bli bättre men vill ändå ge en ärlig bild att det varit kämpigt men även många fina stunder.

Det kommer vara så mysigt och kul när dom väl kan leka ihop, så den tiden längtar jag lite till. Dock har vi det väldigt bra också, när jag läser igenom det här kanske det bara låter som vi bara har de kämpigt men det är också väldigt mysigt att vara fyra i vår familj. Det känns liksom lite mer verkligt nu när vi har två barn. Även om både jag och B knappt fattat att vi är föräldrar haha...

Nu är vi på landet för en mysig helg, det blev att gå upp 03:40 inatt haha så det är skönt att vara här och kunna sova på dagen när barnen sover.

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Hade de precis lika med mina barn då andra kom. Min dotter var vaken hela nätterna och typ "vaktade" mig och lillebror. alla vad konstant trötta hela tiden! Men efter ca 1 månad vände det och allt blev toppen, förutom att lillebror fick kolik 😁
Elin
,
Hej! Förstår att det är riktigt jobbigt i nuläget men ville bara säga att vara pseudotvilling är enligt mig det bästa som finns! Så även om det är kämpigt nu kommer dina barn förhoppningsvis också att känna att det är fantastiskt att ha ett syskon i nära ålder när de är lite äldre. Heja heja!
Lisa
,
Jag har en dotter som är 1 år och 4 månader och en dotter som blir 3 veckor på måndag. upplever det precis som du, äldsta tjejen har varit ett solsken från dag 1 men sen syrran kom bryter hon ihop så fort hon inte får som hon vill, vill bli buren och endast sova i bebisen babynest 🤦🏼‍♀️ och som pricken över i:t är står vi mitt i en flytt och renovering! 😂 men heja oss mammor som ändå grejar det här, vi är bäst och snart blir det lättare 🙌🏼💜
Sabina
,
Hej! du ska inte känna dig ensam i dem känslorna. vi hade det exakt samma! Nu, 1 år senare ser man verkligen glädjen mellan dem när de leker😍 deras bus och skratt gör allt de jobbiga värt det.
men vill verkligen betona att du inte ska känna dig ensam ♥️
Julia
,
Här hemma har vi våran son på 17 månader och lillasyster på 3 månader, det var hemskt till en början 😭 men nu tycker jag att det för var dag som går bara blir bättre o bättre😍 att se hur stolt storebror är över lillasyster och hur hon skiner upp när hon ser honom är MAGISKT🙏🏼

Sen att det fortfarande är ett mindre kaos när man är själv med dom är en anman femma😂

stort grattis till världen sötaste Tintin och kämpa på❤️
Linda
,
Jag har 16 månader mellan lina men upplevde inga svartsjukeproblem. Jag involverade äldsta i det mesta och bjöd in henne till närhet konstant. Hon fick alltid plats när hon ville.

Jag lyssnade även på podden barnvagnspromenader med Louise Hallin. Hon sa att det som i ditt fall kan hjälpa att titta på gamla bebiskort, i detta fallet på Todd, och berätta att han är din första bebis och riktigt gullegulla med honom. Och även göra honom liten i övrigt. Nappflaska till honom medan du ammar och ha honom hos dig då. Men även göra honom lite bebis i övrigt i den mån han tillåter. Tips är att leta lite i den podden. Det kom ofta in frågor med liknande problem som ditt🙂
Mikaela
,
Det är 14 månader mellan mina barn och det var absolut tufft till en början, det äldre barnet försöker ställa om sig och blir "liten" med samma behov som bebis ibland, kan även bråka en del.. men dom växer tillsammans och blir varandras bästa vänner Och du kommer aldrig ångra att du skaffa barn tätt, tänk vad mycket eran super fyra kan hitta på i framtiden! mina barn är 5 och 3,5 nu och dom saknar varandra när dom inte ses, och dom leker tillsammans hela dagarna.. aldrig ensam ❤️ Njut, du gör ett toppen jobb! för varje dag som går blir det bättre!
Linnea
,
Mellan mina är det 19 månader. De är omkring 1,5 år och 3 år. I skrivande stund ligger de i samma säng och håller om varandra och sover nätterna med varandra. De leker ständigt med varandra. Samtidigt som man ständigt går med hög puls då de busar så mycket att man är orolig för allvarliga skador 😉.
Det kommer bli bättre, det dåliga samvetet kommer lägga sig och den "jobbiga" tiden du är i nu, är ingen tid alls, om man jämför med hur mycket de kommer ha nytta av varandra i framtiden.
Vänta till du hör lillasyster skratta åt storebror för första gången, då vet du att ni gjort rätt. Ni gör ett toppen jobb och löser situationerna jättebra! Man får hitta knep som funkar för sin familj. Kram!
Mathilda
,
Jag och min lillebror är pseudotvillingar (nästan exakt 18 mån emellan) och mamma berättade att jag skrek "dumma mamma" och sprang gråtandes ut från BB när jag såg mamma hålla i ett annat barn. Och under vår uppväxt bråkade vi en hel del måste jag säga. Vi gick verkligen varandra på nerverna!! Och då är ingen av oss egentligen någon bråkstake alls men vi stod ofta bara inte ut med varandra (bråkade tex aldrig med min 6 år yngre syster). Hade dock såklart våra stunder då vi hade kul ihop. MEN i alla fall. För att lugna dig. Det är väldigt vanligt att pseudotvillingar blir tightare i äldre ålder (inte heller så ovanligt i yngre ålder), som jag och min bror nu är när vi är ung vuxna (drygt 20 år). På riktigt så glad över att ha honom så nära i ålder. Riktigt riktigt tacksam för att mamma skaffade ett till så kort tid efter mig. Den relation vi har nu är guldvärd. <3 Så, orkar min kropp så vill jag gärna skaffa 2 barn nära i ålder sen, då jag själv har sett hur bra det kan bli tillslut. Kram
Christine
,
Jag har två pseudotvillingar, en äldre och en yngre. Den äldre har jag alltid haft en svår relation med (även han har en äldre pseudotvilling som han hade en super bra relation med). Vi bråkade mycket hela våran uppväxt. Men jag har alltid sett upp till honom och minns att dom gångerna vi inte bråkade hade vi super kul. Idag står vi varandra super nära. Min yngre pseudotvilling har varit (är) min absolut bästa vän genom hela livet, vi skrattade hela barndomen. Jag hade inte kunnat tänka mig ett liv utan mina syskon <3 sen kan jag rekommendera att exempelvis ha Todd på ryggen i sele medans du ammar Tintin, eller tandembära (finns massa klipp på youtube), det går både med sjal och sele. Önskar er all lycka!