Hur går egentligen amningen?

  Byxor - Klick / topp -Klick 

Först så måste jag säga sorry för alla barn inlägg men det är ju typ det enda jag gör nu om dagarna så jsg hoppas ni fattar och tycker de är liite kul. Tänkte iallafall skriva lite om amningen nu när jag ändå sitter och ammar haha. Ni som följt mig under graviditeten vet ju att det var just amningen jag var mest rädd för. Jag trodde den skulle vara absolut jobbigast och jag ville ju verkligen amma men förstod ju att det är inte alla som kan göra det utan för vissa är det ju rent utav ett helvete och jag tänkte berätta om min egen erfarenhet kring just amningen, eller snarare min upplevelse. För ni vet ju att just amningen var det som fungerade bäst för mig.

Dom första tre dagarna var absolut lite jobbiga. Bröstvårtorna var ömma och gjorde ont och jag hann inte riktigt "vila" dom då Todd gärna hade min tutte i munnen 24/7 och även när han sov haha. Dock var det ju SÅ mysigt så jag ville liksom inte ta bort det från honom utan lätt honom ligga där och snutta lite när han sov. Sen var det även jobbigt att jag inte förstod om han hade "rätt" grepp. Det kom in flera barnmorskor som gav olika tips på sjukhuset men alla sa också lite olika. Någon berömde och sa oj va fint han har hittat rätt grepp och andra sa nej sådär kan du inte göra då får han i för mycket luft. Men nu har vi nog hittat det, på nätterna när jag är halvt sovande kan han fortfarande få fel grepp och då är bröstvårtorna lite ömma på morgonen. Jag ska fråga BVC på fredag om hon kan kolla för säkerhets skull om vi har rätt grepp, vill absolut inte att han ska få kolik (peppar,peppar) och hört att den främsta anledningen är just att dom ammar fel.

Men själva amningen är verkligen magisk för mig. Vi har ju vår lilla stund tillsammans (eller okej det är ju ca. varannan timme haha så flera stunder). Det kan fortfarande göra lite ont när han suger tag och mjölken kommer men det är över efter kanske 5 sekunder. Men sen myser vi på, pratar (ja mestadels jag såklart haha) och bara kollar på varandra. Jag undrar verkligen vilken färg på ögonen han kommer få.

Förra veckan fick jag ju också hem min bröstpump så han kan matas med flaska då och då. Så himla skönt men jag har fortfarande inte fått in rutinen för att pumpa. Mina bröst producerar som mest mjölk på nätterna men då orkar jag inte gå upp och pumpa så slutar typ med att jag ligger i min egen bröstmjölk haha. Trodde faktiskt att människor skojade när dom sa att det sprutade och jag orkar ju inte heller väcka honom för att äta utan känner att han måste ju få vakna själv av det.

Nu ska jag försöka vila lite,Todd sov nämligen typ 5 timmar i sträck idag så tror jsg har en tuff natt framför mig

Gillar

Kommentarer

petraronnemark
petraronnemark,
Det kan aldrig bli för mycket bebis. Är nybliven mamma till en dotter på 3 månader och jag älskar hennes utveckling!

Amningen för mig var också svår och lite jobbig i början. Speciellt när hon skulle hitta greppet. Hade svårt i några veckor och tänkte ge upp men va envis och kämpade vidare. Är så glad för dr beslutet för det är så mysigt !!
nouw.com/petraronnemark
Caroline Emma
,
Wow så fina byxor. Vart har du köpt dem? 😊
lovisawallin
lovisawallin ,
Länkat dom i inlägget
nouw.com/lovisawallin