hur ska vi göra med föräldraledighet

Hej! Superfina bilder! Har du och Buster bestämt något hur ni ska vara föräldralediga? Hur länge har du tänkt jobba in i graviditeten och kommer du fortsätta uppdatera dina sociala kanaler trots mammaledighet? Kan du inte skriva lite om allt detta.
Kram!

Tack fina du!
Alltså jag känner mig så lost med allt som har med föräldraledighet att göra så vill ju gärna läsa om hur andra gjort eller om ni har bra tips om vart man kan läsa på mer? Utom försäkringskassan dvs. Måste ringa dom och fråga lite om hur jag får blogga när jag är mammaledig, hur mycket jag kommer få ut från jobb och när det är dags att ansöka om föräldrapenning.

Tanken är iallafall att jag ska jobba tills slutet av oktober, med två veckor kvar till förlossning (BF är 14 november). Jag har sparat några semesterdagar för detta. Om det skulle vara så att det blir för tungt för mig eller om jag helt enkelt känner att jag vill gå tidigare, förberedda mig mentalt på förlossningen så är jag dock beredd på det.

Jag kommer fortsätta uppdatera mina sociala medier och blogga precis som vanligt, kanske med några undantag men inte mer än nödvändigt. Då jag faktiskt kan leva på detta så tar jag mina sociala medier lika seriöst som om det faktiskt vore mitt enda jobb, nu råkar jag bara ha två stycken :) Bloggen är dels lite lättare att jobba med då jag kan blogga vart jag vill ifrån och kanske inte behöver samma fokus som med mitt jobb som inköpare.

Tanken med föräldraledigheten är nog att vi ska försöka vara lediga ihop så mycket som vi kan så vi kommer ta ut 30 dubbeldagar som det kallas, det kanske dock blir senare nästa sommar. Sen ska vi försöka dela resten med 50/50 men vi får se hur situationen ser ut när vi väl är där. Isåfall har vi ju 240 dagar var att ta ut.

Jag kan ju exempelvis blogga, men som jag förstått får jag inte ta ut föräldrapeng dom dagar jag gör betalda samarbeten osv. Så som det ser ut som kommer jag kanske ta ut 3 dagar i veckan första året så jag kan göra/förbereda samarbeten 2 dagar i veckan alt. om det går att jag jobbar 3 timmar om dagen.

Ni som är mer kunniga får gärna hjälpa mig på traven, kommentera hur ni gjort och kanske vart jag kan läsa mer :)

KRAM

Gillar

Kommentarer

mariereierth
mariereierth,
Ella D
,
Skickade denna till Ullis 😊 Hon tyckte den var bra och förklarande!

https://www.aftonbladet.se/a/KdnWM
lovisawallin
lovisawallin ,
Tack bästa Ella!! <3
nouw.com/lovisawallin
gcamillas
gcamillas,
Att planera sin föräldraledighet är så förvirrande. Jag hoppas att ni kommer på något sätt som funkar för er 😊<3
nouw.com/gcamillas
bysanna
bysanna,
Så vacker! <3
nouw.com/bysanna
tiffanykarlsson
tiffanykarlsson,
Så himla vackra bilder! Verkligen kul att läsa också, även om jag själv inte är i det stadiet där jag själv vill ha barn nu. Men det är hur bra som helst att ha i framtiden, så man vet hur andra tänker också. Lite tips och tricks på vägen 😊 <3
nouw.com/tiffanykarlsson
thelisalarsson
thelisalarsson,
Rent sponant tänkte jag som du skrev det sista! Går säkert att lösa jättebra 😊 Jag gick till försäkringskassans kontor och fick jättebra hjälp och vägledning eftersom allt var väldigt förvirrande först! Kram
nouw.com/thelisalarsson
Emma
,
Såg att någon annan skrev men gå till förskringskassan så fåf du prata med någon. Berätta hur det ser ut så kommer de kunna planera fram något tsm med dig eller en plan iaf! sjukt svårt och hålla reda på allt.. min son blev ett rätt nyligen och lär mig nya saker än 😂❤️ lycka till! säg till om du vill ha en poddkamrat, är en ung mamma på 23 år som väntar mitt andra barn till våren 😉 hur nice att ha en ”unga mammor” podd med två olika liv!?
Matilda
,
Tänk på att man bara får spara dagar barnets första levnadsår. Kan du vara hemma och ändå tjäna så ni klarar er på sociala medier så hade jag sparat så mycket som möjligt. Så fort barnet fyller 1 år måste man ha full sysselsättning, tex jobba 2 dagar + 3 föräldralediga dagar/vecka. Vår dotter kommer börja förskolan när hon är ca 1 år och 8 månader, min man är hemma nu sen hon fyllde 1 år. Bara på de 8 månaderna går det ca 170 dagar... Tänker att det är mysigt att ha dagar kvar till somrarna så man kan varva semester och föräldraledighet med sin partner och vara hemma dubbelt så länge då.
Det är verkligen en djungel med dessa dagar. Det enda vi känner nu i efterhand är att vi är tacksamma att vi har ekonomin till att spara dagar och vi har aldrig ångrat att vi sparat!
Ni kommer hitta ert sätt, kram!