inte många veckor kvar nu - gravid vecka för vecka

Avklarade veckor: 70,7% avklarat står det i min app, 82 dagar kvar. Helt sinnessjukt. Jag gick ju alltså igår in i vecka 29, ih nästa vecka är det bara 10 veckor kvar till vi får träffa Hoppsan!

Cravings: Fortfarande inga direkta mat cravings, vill helst äta frukost till lunch och middag. Sen har jag fått ett så enormt sötsug (mer än vad jag hade innan), gissar dock att det har mer med vädret att göra (att det blivit kallare) än graviditeten.

Sömn: Alltså drömmer så sjuuka drömmar, tror ni inte anar. Många drömmar har varit att B är otrogen haha känns så hemskt för jag är verkligen arg när jag vaknar innan jag inser att det varit en dröm

Mående:Jag mår bra, huvudvärken är kvar och kommer rätt ofta, har börjat ta järntabletter igen och spyr inte upp alla. Dock måste jag verkligen ta dom med mat, typ i samma tugga för annars så börjar illamåendet bara någon timme efter.

Vikt och kropp: Jag känner mig fortfarande inte jättestor så hittills har jag inte känt att magen är speciellt "i vägen". Kan ju fortfarande böja mig ned och plocka upp saker. Skulle faktiskt säga att jag är väldigt aktiv. Jag tvättar och städar som vanligt, försöker träna så mycket som jag hinner i dom här intensiva jobbveckorna. Det enda som stoppar mig är det här jävla åderbråket. Ska köpa långa stödstrumpor för dom korta har faktiskt hjälpt lite.

Övrigt: Vi har varit på föräldrakurs eller ja, det var mycket fokus på amning och att man inte har sex på ett tag efter förlossningen men fortfarande ska försöka vara nära varandra och hur viktigt egentid och "vi" tid utan bebis är. Jag är nog den lite mer moderna typen så jag kommer absolut inte finna något fel med att låta Hoppsan få vara med farmor eller mormor för att jag och B ska få vara lite själva. Eller att B får vara själv med Hoppsan så jag kan få lite egentid. Såg att det blev ett jävla liv när Ida Warg lämnat Elvis med Pärlan för att fixa naglarna och få egentid och just då kände jag bara, vafan skojar ni? Vi bär barnet 10 månader, klarar av en förlossning och är tillgänglig för amning var 3-4 timme första dagarna. sen får man inte njuta av 2 timmar själv utan att vara en dålig mamma? skrattretande och är det några som är inne på den här bloggen som känner att man inte ska behöva egentid kan jag säga att ni nog inte ska läsa här då, för jag kommer absolut försöka fokusera på att leva vanligt, tror det är en viktig nyckel för allt detta ska fungera.

Apprå på något helt annat så har jag på senare tid (särskilt efter kursen) känt av lite amningsskräck, jag har redan så ont i brösten, allt känns liksom så skört att om man ens nuddar svider det till ordentligt. hur har er amning gått? Jag vill verkligen kunna amma men om det gör ont, vad gör man då? finns det skydd för bröstvårtan så man slipper få sår eller tror ni det ömma går över efter förlossningen?


Måste även köpa lite grejer inför amningen, känns skönt att ha det avklarat. T.ex. amningsskydd, bygellösa BH:ar, bröstpump och en uppsamlare (samlar upp mjölk från ena tutten medan man ammar med den andra då)

Vi har äntligen beställt det mesta till bebis, Ska visa er i ett annat inlägg.


Jag är alltså i sista och tredje trimestern nu!!

Gillar

Kommentarer

Chunkyhanna
Chunkyhanna,
Amma med lugn å ro runtomkring dig p bebis❤️ Ta tid på er💕Å njut av första tiden Den är MAGISK! ❤️ Vill du ha tips å råd med amning så är det bara att höra av dig, har 4 barn och alla har varit en berg och dal bana vad gäller amning men vi har lyckats varje gång. Till slut. Det är en möda det är ett slit. Värt alla ggr❤️Å kom ihåg LUKTA LUKTA LUKTA på bebis!! Finns inget finare ❤️Önskar dig/er största LYCKA TILL! P&K/Hanna💕
nouw.com/chunkyhanna
lovisawallin
lovisawallin ,
Längtar till att få sniffa på den lilla människan haha så sjukt att man kan längta efter att få känna bebisens doft!! får hoppas amningen går bra, och att det kanske är värt lite slit 😋 massa kramar <3
nouw.com/lovisawallin
caroline
,
jag kände exakt samma som dig om amning under min graviditet. trodde att jag skulle känna mig sjukt obekväm, inte tycka det var mysigt och känna mig bunden och pressad typ. MEN, så fel jag hade!! nu tycker jag att det är det mysigaste som finns & är inte alls obekväm med det, ammar överallt.
amningsnapp är bästa tipset!! efter två dagar på BB hade jag sååå ont & trodde aldrig jag skulle kunna amma, men testade med den & det funkade SUPER. sen hade jag den ett tag för jag kände att min son inte fick så bra grepp utan amningsnappen, men med den funkade amningen hur bra som helst. visade sig efter en månad att han hade kort tungband & det var därför han inte fick så bra grepp..
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh detta ger mig lite hopp, blir att införskaffa amningsnapp. Fått massa tips om att det är super bra, trodde i början att man skulle undvika att använda det. Tack igen <3
nouw.com/lovisawallin
Cia
,
jag valde att inte amma, gissa hur mycket skit jag fått för de! men får megaångest av tanken på att amma och kände att de räckte me allt annat liksom.
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh så typiskt att man ska få skit för det, alltså påriktigt. Känns det inte bra så känns det inte bra, då ska man väl fan inte utsätta sig för det. Som dom sa på de här föräldrakursen så behöver man inte amma, det är hud mot hud som är det viktiga och ögonkontakten med ditt barn! Jag ska försöka men kommer ju inte fortsätta om det gör sinnessjukt ont hela tiden..
nouw.com/lovisawallin
Isabellle
,
Hej! Jag har en 3 månaders och tycker att egentid är viktigt. Varje dag när min man kommer hem efter jobbet leker han med henne, tar en promenad etc. Jag ligger och dricker kaffe eller äter och surfar i lugn och ro 😉 går på gymmet. Helt underbart och jag tycker att det är så skönt mentalt att kunna slappna av lite samt känna efter hur kropp o själ mår, man går ju igenom ganska omvälvande saker fysiskt och psykiskt och känns bra att ge sig den tiden. Plus att pappan får lära känna sitt barn själv och njuta av bebis 😊 Vad gäller amning trodde jag också att det skulle göra ont, tycker inte om att man tar på mina bröstvårtor i vanliga fall..men det känns ingenting nu och är görmysigt. I början på bb började jag få ont, men fick hjälp med rätt teknik och det onda försvann typ direkt. Vet att det kan vara olika för alla, men för mig var det rätt teknik som hjälpte. Kram och lycka till med allt
lovisawallin
lovisawallin ,
Skönt att höra, både med egentid och med amningen. Så sant med tiden mellan pappa och barn också, så dom hinner få tid att komma nära varandra själva liksom. Och då ska jag kanske inte oroa mig så mycket för amningen utan helt enkelt få se hur det går när det är dags (beredd på att det förmodligen inte kommer vara bekvämt dom första dagarna som alla säger haha) Tack fina <3
nouw.com/lovisawallin
Sara
,
Alltid viktigt att ta vitaminer i samband med mat, annars är det stor risk att man kräks upp. jag brukar ta tillskott varje dag men är extra känslig på morgonen så brukar ta vitaminerna till lunch eller middag när man har lite mer "mat i magen" 😊 nu är jag iofs inte gravid men blir extremt illamående av vitaminer tidigt på dagen.
kram
lovisawallin
lovisawallin ,
Det kanske stämmer det du säger, får testa ta det till lunch och middag istället för frukost och middag
nouw.com/lovisawallin
Julia
,
alltså, för det första-låååångt ifrån alla bebisar äter med 3-4h mellanrum den första tiden, båda mina två bebisar åt varannan timme i början och så har det funkat för de flesta jag känner. det här med 3-4h är mycket senare när amningen/flaskan har etableras, runt kanske 3-4mån. och jag tror inte man måste ha för bråttom med ensamtid(?!), utan landa med sin bebis och ge den trygghet och rutiner, för att sedan skapa sig egentid som för övrigt är super viktigt. jag tror vissa mammor rusar iväg för fort bara för att de värnar så högt om sin egentid men när man skaffar en liten bebis så är den enormt i behov av ens trygghet så jag hoppas bara inte du känner att du har bråttom med att lämna bebis.
och amningen, den ÄR tuff i början, jag tycker inte man ska sticka det under stolen för det är därför många nyblivna mammor får en käftsmäll, men jag LOVAR att det går över och när det väl gör det så är det så sjukt värt det.
kan inte ens tänka mig att behöva gå och värma massa pulver/måtta/rengöra osvosvosv när man är ute på språng.
förstår att många har termos med sig men det måste ju vara grymt svårt att hålla koll på 40•, och hur blandar man en flaska mitt på stan 😂

hur somhelst, hoppas ni finner ert sätt! och stoooort lycka till!
ALLA mammor är superwoman, oavsett!
lovisawallin
lovisawallin ,
Nej det håller jag med om, man ska inte ha bråttom men jag tror det är viktigt att lyssna på kroppen och vad man själv vill och inte vad andra människor säger att du borde känna/göra. Känner man att man behöver komma bort en stund när man haft en dålig dag med lite sömn och skrikande bebis måste det vara okej utan att känna att man är en dålig mamma. Jag tror det är väldigt inviduellt hur man gör första tiden. Så skönt att endå höra att alla kämpar med amningen, då vet man att man kanske kan stå ut ett tag med att det gör ont, för vill ju så gärna amma men inte till varje pris! 😊 TACK och oja kunde inte sagt det bättre själv!!
nouw.com/lovisawallin
Anna
,
Amningen gör ONT och du kommer förmodligen vilja skita i det... I 1-2 veckor. Sen är det hur lugnt som helst och gör inte alls ont!!
För mig hjälpte det att ha en bröstpump första tiden för att "lätta på trycket", salva för såriga bröstvårtor - smörj direkt efter amning och BH-inlägg gjorda av ull och silke. Finns även skydd om du vill ha det - finns nog på bb
Lycka till med allt och följ det som känns bäst för dig och din familj ❤️
Elin
,
Vilken gravid-app använder du?
lovisawallin
lovisawallin ,
Preggers och preglife! både är super bra 😊 Preggers så kan du även söka på vad du får och inte får äta
nouw.com/lovisawallin
Chunkyhanna
Chunkyhanna,
Sniffa på sen som bara Attan! å hojta om du vill ha en bebisfilt till den lille/a😘❤️
nouw.com/chunkyhanna
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh ja det kommer jag nog definivt vilja ha, du kan väl maila mig? Hello@lovisawallin.se
nouw.com/lovisawallin
Chunkyhanna
Chunkyhanna,
Gör jag absolut ❤️
nouw.com/chunkyhanna