Jag behöver hjälp

Innehåller reklamlänkar

Tack för brännan Klara :) du är fan bäst! Har den perfekta brännan nu

Setet hittar ni Här och Här

Alltså goosh, sitter just nu i skrivande stund med en kopp kaffe och har precis nattat Todd (vi har ju varit uppe sen 06 imorse som vanligt). En riktig skön lördagsstart förutom att något har hänt med min rygg... Har så jävla ont, kan knappt bära Todd men har inte riktigt haft något val så från att jag började känna att det kom lite smärta i förrgår till att hela jag är sne i ryggen (ser ut som mina ben och höfter vill ett helt annat håll än överkroppen) Kan knappt sitta eller stå då båda gör så ont. Såfort jag lyfter vänster ben så strålar det i hela ryggen.. Har iallafall bokat en akuttid hos en kille jag gick till på odengatan när jag även var gravid, han var så grym. Kom ihåg att jag kände mig 10 kg lättare när jag gick därifrån. Jag vet nämligen också att jag hade en låsning sist som inte riktigt gick bort (gick ju inte att trycka bort den pga magen hehe) och gissar att det är samma låsning som kommit tillbaka.

Jaja nu till inläggets mening, jag behöver verkligen eran hjälp. Som ni vet så är Todd 6 månader nu, han äter mest vanlig mat men ammar då och då men eftersom han varken tar napp eller flaska så har han ju tutten som comfort innan han ska somna eller när han är ledsen.

Jag vill ju kanske egentligen inte sluta amma pga av självaste amningen men jag tycker det är riktigt jobbigt att jag är den enda som kan natta honom på kvällarna (han tar flaska när han är hungrig men inte när han bara vill ha trygghet). Nu ska jag ju bort två kvällar i rad och HATAR den här oroskänslan i min kropp att han inte kommer kunna sova ordentligt förrän jag kommer hem. Det sjukaste är ju att vissa kvällar har det fungerat as bra med flaska från hans pappa (minns ni när jag sov på Yasuragi? då sov dom hela natten och såfort han vaknade fick han lite ersättning)

Jag försökte att natta honom igår i över två timmar, han somnade men vaknade upp igen. Googlade då lite om att dom känner ju av närheten från mig så det är lättare om pappan nattar. Stämmer det? För han somnade ju 3 gånger men såfort jag la ner honom vaknade han. Om min rygg inte strulat hade jag fortsatt tills han verkligen somnade men jag hade alldeles för ont.

Vad är er erfarenhet av det här? Hur ska vi göra? Ska jag bara sluta amma tvärt eller ska B få ta alla nattningar så Todd vänjer sig? Vad är era tips? För min filosofi är att sålänge han fortfarande får tutte kommer han inte ta flaska på nätterna därav att jag känner att jag måste sluta amma. Det är ju inte hållbart att jag ska lägga honom varenda natt? inte enligt mig iallafall.

Sitter btw just nu även och funderar på lite blogginlägg och vad som behövs göras och vad för uppfräschning bloggen behöver. Ni har ju önskat mer träning och recept så ska absolut jobba på det

Gillar

Kommentarer

Josefine
,
Kan inte B bära honom i sele tills han somnar sen lägga över honom i sängen, det har min kille eller jag fått göra ibland när hon varit svårsövd 🤭 kram
lenakronvald
lenakronvald,
Oj, det här ÄR så mitt liv också. Har också en liten kille som jag ammar, och som helst vill somna med mig. Är också i tankarna om jag måste sluta amma för att han ska sova bättre och sluta använda mig som sin napp. Men samtidigt vill jag inte sluta amma helt heller. Gosh, jättesvårt verkligen! Dessutom vill han helst somna medans man bär omkring på honom men just nu har jag SVINont i knät och han är så tung att gå runt och bära på. Suck. Hoppas det löser sig snart för oss båda!
nouw.com/lenakronvald
eschutz
eschutz,
Jag fick de rådet att låta Pappan ta nattningarna, de kommer vara tuffa veckor innan han vänjer sig helt och accepterar det men för att slippa känna sig så ensam med att de bara är jag som kan natta är de värt det.. Nu är Wille bara tre månader så jag ammar tills han är nöjd och ofta somnar han då men vi kommer försöka att pappa ska kunna natta med för att avlasta mig då j aldrig får sova typ 😬 även dagtid kommer vi göra så.
nouw.com/eschutz
IdaHelleblad
IdaHelleblad,
Jag slutade amma i princip helt när vår kille var 5mån, tror jag gav bröstet 2-3 kvällar/nätter men eftersom flaskan funkade så bra under dagen så testade jag sen att ge det på natten eftersom jag inte kände det var hållbart att ge bröstet varje-varannan timme så jag sa nej, inget mer bröst! xD och det gick hur bra som helst! Så jag skulle säga testa sluta helt. Jag tror det blir lättare om man själv bara är bestämd på sin sak.
Tänker också att han kanske är i den där övergångsfasen? Vår blev precis 6mån och vi har nästan aldrig haft problem med nattningar fören nu. Han bara gnäller och gråter när det är dags att sova och försöker sambon ta det så blir det bara värre och jag får ta över. Nu vill han typ bara somna på mage på mitt bröst. Ofta så vaknar han också en stund efter läggning på kvällen och bara vägrar somna om men där har jag lagt av med att sitta 1-2 timmar och försöka söva han (Det blir bara jobbigt att sitta i ett sovrum och känna att ens kväll är förstörd... igen medan ens sambo kan sitta och koppla av varje kväll framför tvn vilket också både blir irritation och frustration iaf för mig) Jag tar ist med han ner och så får han vara med oss och sprattla och leka av sig och vi försöker köra slut på han med massa bus och så har vi mysstund i soffan, sen får han lite mat i flaskan och då är han så sjukt trött så han oftast somnar medan han äter.
Vissa stunder får jag verkligen bita ihop och tänka att det kommer gå över.... nån dag xD
nouw.com/idahelleblad
Em
,
Emelie
jennyvennberg
jennyvennberg,
Nej men åh vilka underbara kläder!
nouw.com/jennyvennberg
Ellen
,
Har varit i samma sits! Min tjej på 9 månader har bara velat ha mig på kvällen hela tiden. Nu äntligen har vi tagit tag i det. Blir 3e natten utan bröstet för henne och det har funkat över förväntan. Jag har varit borta en kväll när jag var hos en kompis annars har jag nattat henne varje kväll i 9 månader. Men nu vill jag ha min kropp för mig själv och att pappa också ska duga. Så antingen sluta amma helt eller låt pappan ta nattningen. Det är lika mycket deras ansvar som vårat. Lycka till!