Jag varvar byggvärlden med Fashionweek - mer om mitt jobb

Hej mitt i ett super stressigt FW. Jag varvar jobb med visning på lunch, mer jobb och sen någon visning på kvällen blandat med middagar och kvällsevent men jag har jäkligt roligt. Mitt i allt det här så förstår jag verkligen hur mycket jag älskar dessa kontraster. Från mitt jobb som äger rum på en arbetsplats där vi skapar fina miljöer för kontor och butiker till att fota mina outfits och gå på event.

Men nu till saken, ni är många som undrat och jag fattar varför. Jag är nog väldigt hemlighetsfull när det kommer till mitt jobb. Mest för att det enligt mig inte har någonting med bloggen att göra.. men eftersom många önskade ett sånt här inlägg tänkte jag berätta mer. Jag brinner ju faktiskt för mitt jobb och det gäller ju att hitta en balans. Jag är en människa som älskar rutiner men även kontrasterna i livet som jag nämnde ovan. Därför är jag nästintill en helt annan person i jobbsituation som jag är i mot bloggen. Jag pratar sällan om mitt jobb runt events och bloggen, likaså som jag sällan pratar om bloggen med mina kollegor. Jag vill skilja på det, bloggen är som mitt extra jobb, som jag gör enbart för att jag tycker det är skit kul och blir inspirerad och växer som människa. Jobbet på Zengun är ju delvis för att jag ska kunna leva så som jag önskar med resor osv. Men något som är unikt sen innan är att jag ser en framtid på företaget.

Lite kort om Zengun, vi är ett entreprenad företag inom bygg och enligt mig världens coolaste företag. Vi är nytänkande och framförallt jävligt bra på det vi gör. Jag själv sitter som projektinköpare, totalt är vi fem stycken på hela företaget. Vi har olika projekt omkring Stockholm (ex. så bygger vi om Gallerian mittemot NK). Därav sitter jag lite överallt, men som sagt i centrala Stockholm vilket passar mig perfekt. Jag springer mellan mina olika projekt, jag har väl fyra stycken som rullar nu.

Det som är min huvuduppgift är utan att berätta för mycket är att konkurrensutsätta, förhandla och köpa in olika entreprenader. Det kan vara allt från golvläggning till hiss eller rulltrappor. Sen binder jag såklart kontakter, och gör en massa andra jobb på sidan av. Men mitt främsta jobb är att se till att vi köper in rätt företag för rätt peng som gynnar oss och våran beställare (dom som i sin tur har anställt oss).

Att jobba på Zengun går att förklara på olika sätt. Dom förutsätter att man jobbar hårt och när det behövs men ger på köpet dig en hel del frihet. Det som gjorde att jag föll mest för Zengun är just frihet och tilliten.

Som svar på många frågor, nej jag har ingen utbildning inom bygg eller inköp men jag har gått kurser som hjälpt mig förstå men jag har lärt mig mest genom att vara på plats och fråga och få viktigast så har jag fått göra fel. Många blir så fyrkantiga och tror att utbildning är allt, men nej nej och återigen nej. Jag har många vänner och bekanta som fått jobb just för att dom är dom! Drivna och hungriga på att lära sig.

Gillar

Kommentarer