Längtar tills jag är normal.. Gravid vecka 28,29

Liten recap för vecka 28-29 (idag gick jag in i vecka 30)

Hur mår jag? Vet ni vad jag längtar efter? Kunna röra mig normalt utan att få ont. Kunna ta en lång dusch utan att behöva stå och stampa som jag är kissnödig för smärtan. Vissa dagar är det verkligen okej men andra fyfan.. då gör det ont att bara stå. Det är ju väldigt skönt att jag större delen av dagarna faktiskt bara sitter ner men om min dag börjar vid 05:00 kan jag garantera att jag är helt slut i kroppen vid 10:30.
Smärtan är så svår att förklara men jag ska försöka. Tänk er bultande, akut, kramp. Jag har turen att bara fått åderbråcken på vänster sida så det onda känns bara på vänstersida i fiffi och vänstra skinkan och ned för benet). Jag har inte sett några åderbråck vid rumpan men gissar att jag kanske har invändiga? Det känns liksom i hela skinkan haha.


Något jag också längtar efter att kunna se fiffi, sova på mage och bära Todd utan att bli andfådd. Jag ska iallafall trots smärtan se till att träna nu dom sista veckorna. Eftersom alla event och möten ändå är avbokade har jag ju tid att vila när jag inte mår bra. Så på onsdag har jag bokat in 2 pilatespass. Uppdaterar er om hur dom går sen men jag måste också förbereda min kropp ifall det blir kejsarsnitt, så den är stark och reparerar sig fort.

Jag har iallafall nu gått in i 30 vilket gör att det är 10 veckor kvar, det klarar vi!! Lilltjejen rör sig för fullt där inne. Tror inte hon har fixerat sig för det känns verkligen som hon gör kullerbyttor i magen. På kvällarna verkar hon tycka att det är kul att trycka på kissblåsan, det gör liksom ont som att hon river och sen trycker till. Jag klagar dock inte, älskar att känna hennes rörelser. Hon är så mycket mer sprallig än Todd som bara rörde sig på kvällarna.


Vikt och kropp: känns som magen stannat av lite. Den kanske inte blir mycket större än såhär eller vad tror ni? Jag har hört att i andra graviditeten blir man stor fortfarande men sen avtar det. Håller tummarna att det är så för just nu har jag rätt fin och bra storlek på magen.

Cravings: pannkakor hehe, typ allt jag är sugen på just nu men i övrigt så skulle jag säga att jag har väldigt stor aptit. Typ som att jag försöker fylla ett svart stort hål med mat, blir liksom aldrig mätt och Såfort jag är mätt blir jag hungrig igen. Det finns inget som är äckligt om ni frågar mig.

Förlossning: Jag vet att ni är många som undrar, och förra veckan hade jag bestämt mig. Nu börjar jag dock tveka igen.. fan att det ska vara så svårt att se in i framtiden. Jag vill veta om jag kommer lyckas föda vaginalt eller tvingas till ett akut snitt. Jag har så många frågor ingen kan svara på. Nu står jag också inför att plocka ut henne i vecka 38 eller föda vaginalt och hoppas på att hon stannar i magen så hela den här pandemin avtagit. Jag vill ändå att hon ska födas in i en bra tid på jorden, även om det låter lite töntigt.

Gillar

Kommentarer

emiliehelle
emiliehelle,
klaralindblad
klaralindblad,
Du är så vacker!!
nouw.com/klaralindblad
Wilma,
Så vacker!
lagamobilen.se/
Thilda
,
Så fin du är! Kan inte du blogga lite om er inredning? Ni ser ut att ha det så fint hemma, men man får sällan se hur det ser ut hos er. Gärna färger, möbler, kök och heltäckningsmattor 😊
lovisawallin
lovisawallin ,
Tack för tips!! Kommer ett inredningsinlägg imorgon men kan även göra ett lite större "hemma hos" reportage liknande när allt börjar bli klart 🖤
nouw.com/lovisawallin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Skickar dig all pepp och energi! You can do this <3
nouw.com/matildaberlin
Fia,
Åh 10 veckor, det är SNART! ^^
www.levinjuristbyra.se/
Sanna
,
Tänkte bara slänga ut att jag förstår dig precis angående all tvekan med förlossning. Hade inte en bra första som slutade med akutsnitt och alla sa åt mig att förlossningar är olik och att det kommer gå bra och det ända jag ville var att få det på papper i princip! Hade panik i slutet när jag gick över tiden igen som sist att jag valt den vanliga vägen och inte ett planerat snitt. Kände dessutom med en hemma med att kroppen skulle vara totalt slut och aldrig orka en vanlig förlossning, att det typ var dödsdömt att lyckas... Men de hade rätt och allt gick fint den vanliga vägen och jag hade en jätte bra upplevelse till skillnad från sist. Ihop med barnmorskan hade vi gjort upp en plan och min partner och jag hade planerat att försöka få förlossningen att upplevas så annorlunda vi kunde.
Hoppas du landar i hur du vill göra och vad som känns bäst för dig/er! Det är det viktiga! Och jag förstår velandet fullt ut!! Hejja dig!
lablond
lablond,
Nydelig 😍
nouw.com/lablond