Låt oss prata politik

Ni är många som frågat, undrat och velat att jag ska skriva om årets val. Jag tycker Ellinor sa något så vettigt på sin instagram . häromdagen, nu har det hunnit försvinna så minns inte precis men det var något: "Man kan inte hata på influencers för att dom inte väljer att prata om politik som vilken annan person som helst då ens jobb inte handlar om politik och vad man röstar på är ju egentligen privat" men jag har ju också börjat tycka att det är väldigt kul med just politik och kände därför att jag vill skriva om det. Självklart uppmanar jag alla till att rösta. Demokrati är så jäkla fint och vi ska ta vara på att vi får välja själva hur vi vill styra landet. Sen vill jag inte influera mina läsare till att rösta på ett visst parti utan skaffa er en egen åsikt och rösta därefter. Ni kan göra valkompassen för de olika valen Här

Menmen, jag är som jag nämnt flertal gånger inte den som är mest insatt. Jag är tillräckligt insatt för att rösta men är absolut inte mest kunnig inom ämnet MEN jag tycker faktiskt att det ska vara okej att snacka politik även om man inte kan allt. Jag lär mig ju så mycket när jag drar upp diskussioner om detta. Jag råkade ramla in på detta blogginlägg klick som Elsa Billgren skrivit och tyckte att det var ett väldigt bra inlägg att läsa om man snabbt vill veta lite om vart dom olika partierna lägger sina hjärtefrågor, den är även helt neutral. Mycket av det vi läser på socialamedier är väldigt vinklat och ibland falskt.

Min röst kommer landa på något parti inom alliansen. Varenda gång jag gjort en valkompass så har just dom partierna hamnat ungefär lika högt upp.Jag är nog rätt övertygad om vilket parti som kommer få min röst, men det anser jag vara oviktigt för er att veta.

Det jag tänker på när jag röstar är vad är det för land vill jag bo i? Det partiet som får min röst har bra värderingar och långsiktiga lösningar enligt mig.
För mig är det viktigt att vården fungerar bra, särskilt i den sits jag sitter i idag, jag vill kunna lita på att jag får rätt vård till min förlossning och efter. Tror inte jag är ensam om det. Något jag även tycker är viktigt är att vi ser till att fler jobbar och kommer ut på arbetsmarknaden. För mig skulle det aldrig vara möjligt att jobba enbart 6 timmar om dagen, eller ta en extra vecka semester. Jag gillar idéen av ett arbetande samhälle.

Men som sagt, ni ville veta lite hur jag tänker, jag säger inte att något parti är rätt eller fel utan bara min egna åsikt. Jag respekterar andras val i att rösta på partier jag tycker mindre om då dom säkert har anledning till det. Jag tycker att det här är så spännande och kommer sitta bänkad framför tvn imorgon, Hoppas ALLA mina läsare röstar, tycker det är idiotiskt dom som röstar blankt eller inte alls.

SÅ, nu ska jag lägga ifrån mig jobb och gå på en lång prommis med B

Gillar

Kommentarer

gcamillas
gcamillas,
Bra inlägg 😊
nouw.com/gcamillas
charlottahagg
charlottahagg,
Fin du är 😊
nouw.com/charlottahagg
artist
artist,
Fint att du delar med dig av dina åsikter om poitik. Du verkar så klok!
nouw.com/artist
Ebbasalomonsson
Ebbasalomonsson,