mina gravidveckor 14-20

Hej finisar, alltså jag hde en så bra födelsedag igår så vill bara njuta av resterande dagen i Paris innan ni får en uppdatering. Meen bloggen står inte tom för det ;) här kommer en uppdatering om varje vecka från att jag gick in i vecka 14. Förstår ni att jag tyckte jag va stor på bilden nedan, så ser man magen i vecka 20 liksom haha gigantisk.

Vecka 14

13 veckor är avklarade och är nu inne på vecka 14. Jag har berättat för mitt jobb och börjat berätta för mina närmsta vänner, det kommer dock dröja 6 veckor innan jag går ut med det offentligt, dock vet man ju aldrig, magen kanske börjar synas ordentligt tidigare? Tror och hoppas iallafall att jag kan hålla det hemligt så länge som möjligt. Dels för att det är en mysig grej för mig, B, vår familj och vänner och för att jag är så orolig att något ska hända.

Cravings: Första veckorna var det fiskbullar (alltså typ vecka 7-10), B är nog gladast att det är över haha. Nu är det grädd- & isglass, sushi och frallor MUUUMS.
Sömn: Sover rätt bra på nätterna men är väldigt trött mellan 16-17 på dagarna så försöker sova lite då men blir typ att jag går och lägger mig för kvällen haha. I övrigt så är det inga problem med sömn, utom att jag måste gå upp och kissa en gång på natten och tidigt på morgonen. Är så rädd för att jag ska kissa på mig i sömnen, har ju flera gånger drömt att jag går på toa men hunnit vakna innan det skett en olycka
Mående: Jag spydde för första gången idag på jobbet, har mått illa typ konstant sen vecka 7 men aldrig spytt och trodde att det skulle vara över nu men nope, har en känsla av att jag kommer spy rätt mycket denna graviditet. Rätt jobbigt att må dåligt faktiskt, känslan av att man typ är magsjuk konstant.
Vikt och kropp: Jag känner mig konstant svullen, magen har ju precis börjat synas men känner mig mest stor. Känner mig också rätt svag så nu är det fokus på styrka på gymmet. Inte alls tunga vikter men vill fokusera mer på att vara stark under graviditeten.
Hormoner: Det är nog en del hormoner i min kropp nu, även om jag nekar till det så märker man att humöret svänger lite mer och jag är mer misstänksam mot min omgivning. Härom helgen blev jag assur på B för att han inte smsade mig när han tänkt komma hem haha, som om jag brytt mig om det innan..

vecka 15-16

Cravings:
Sömn: 14 veckor avklarade och nu sover jag bättre på nätterna, är inte lika varm och måste inte kissa lika ofta. Eller nej nu ljuger jag vissa nätter kissar jag 3 gånger på en natt och andra inte alls.
Mående: Jag är ledsen att jag sett framemot vecka 13-28 då alla sa att dom veckorna var bäst. För mig blev det värre efter vecka 13.. Jag kräks fortfarande, är trött och mår enbart bra av att träna eller röra på mig men har ju samtidigt noll energi till att träna då jag inte ens får behålla en smoothie vissa dagar. Jobbigast är väl att inte alla på jobbet vet dessa veckor så jag fick ju försöka spy så tyst som möjligt och försöka få bort att man såg helt nygråten ut när jag kom ut från toan. Summan av kardemumman så var dessa två veckor inte så bra, vissa dagar har gått utan jag får i mig någon mat, till och med kräks ut vatten. På det har jag världens migrän anfall som kommer då & då.
Vikt och kropp: vägde mig idag och väger 68 kg, alltså har jag typ gått upp 3 kg sen start, gissar att jag vägde 65 kg innan.
Hormoner: Jag känner nog att jag blir arg snabbare, eller kanske inte snabbare men när jag blir arg kokar jag verkligen. Blir varm i hela kroppen och känns nästan som jag typ får feber
Övrigt: Jag måste påminna mig att äta mer än vad du brukar, tror boven i dramat till huvudvärk och illamående är att all näring jag får i mig går till barnet medan jag blir utan. Jag har ju ätit precis som vanligt varken mer eller mindre och det har väl inte räckt. Jag menar inte att man ska äta för två men tänk på att kanske ta 2-3 mellanmål om dagen utöver frukost, lunch, middag. Regelbundna måltider kanske man kan säga.

vecka 17

Sömn: Jag är svintrött på kvällarna men vaknar typ vid 5-tiden på morgonen och är utvilad och pigg
Mående: Inte spytt så mycket, lite huvudvärk som biter sig kvar men annars verkar jag vara ute ur dom värsta veckorna (YAY!!)
Vikt och kropp: vägde mig idag och väger fortfarande 68 kg. magen börjar synas på kvällar och tidig morgon.
Hormoner: Känner inte av hormonerna speciellt mycket just nu. Kanske dom fokuserar på att framkalla huvudvärk istället för att låta mig få humörsvängningar, eller så är det för att jag börjat äta mer regelbundet
Övrigt: Blev rädd idag att jag fått missfall, eller inte missfall men att fostret dör i magen utan att man känner det. Läste lite och verkar som många känner den oron just dessa veckor när graviditeten inte känns av lika mycket som innan. Då inser jag också hur sjukt det är att jag redan knytit ett band med den lilla krabaten i magen. Skulle gå under om han/hon inte skulle finnas kvar.

vecka 19

Sömn: Jag är piggare och känns som jag är tillbaka i mitt "normala" tillstånd dvs. jag däckar inte i soffan direkt efter middagen
Mående: Alltså hur jag mår nu jämfört med för två veckor sen går inte ens att beskriva, nu spydde jag enbart en gång i början av vecka 18 men har mått väldigt bra i övrigt.
Vikt och kropp: haha Poff sa det typ? Nu är ju magen jätte stor nu, känns nästan som det typ bara är gaser haha. Nu längtar jag mer än någonsin att få berätta för er. Bara några få dagar kvar när jag skriver det här inlägget. Det gnager i mig för egentligen vill jag ju bara skrika ut: jag är GRAVID. Men dessa veckor när egentligen bara jag, B ett fåtal vetat har varit dom mysigaste. Det är som man håller på en stor hemlighet och allt blir lite fnissigt liksom. Vägde mig idag och väger 69 kg så 4 kg har jag gått upp.

Hormoner: Mitt humör svänger mer än en bergochdalbana särskilt om jag inte äter rätt och regelbundet. Jag är obekväm med magen på kvällarna också så när jag ska sova blir jag så irriterad. Räcker liksom om B nuddar mig eller råkar fastna lite i mitt hår när han ska hålla om mig så ryter jag till. haha ledsen för det älskling

vecka 20

Sömn: Jag sover bra på nätterna men allt detta kissande stör mig.
Mående: Jag har lidit av extremt mycket huvudvärk under min graviditet. Nu när illamåendet släppte fortsatte huvudvärken och det är extremt jobbigt. Jag kräks av Alvedon så får helt enkelt vänta ut dessa äckliga smärtor. Tar ju på hela ens humör och energi.
Vikt och kropp: Jag kan inte längre ha på mig alla mina jeans, vilket är lite jobbigt. Jag är så glad att det är sommar och jag kan ha mycket klänningar för annars hade livet nog varit jobbigare. Kommer väl behöva köpa ett par gravidjeans snart men håller mig så länge som det går. just nu väger jag fortfarande 69 kg vilket är lite sjukt då magen växt sen förra veckan.
Hormoner:
Ge mig mat så är jag en lyckligare människa, haha typ. och så blir jag arg när jag blir varm vilket gör att jag blir ännu argare haha Life isn't easy


I torsdags gick jag in i vecka 21. Och ni kommer få följa med varje vecka, en lika uppdatering som de ovan. Men ni får ju gärna kommentera om de är något mer som ni vill veta som jah sla ta med. Tog den här listan av Margaux, då hon egentligen är den enda jag följt som varit gravid haha

Gillar

Kommentarer

klaralindblad
klaralindblad,
Grattis!! Ska bli så spännande att få följa din graviditet! 😊
nouw.com/klaralindblad
matildardn
matildardn,
Men åhh va kul att läsa! grattis igen! <3
nouw.com/matildardn
Angelinafager
Angelinafager,
åhhh så roligt att få följa din graviditet 😍
nouw.com/angelinafager
emmalouiseandersson
emmalouiseandersson,
vad roligt att få följa din graviditet! 😊
nouw.com/emmalouiseandersson
Lina
,
åh så mysigt!! jag gissar på att det är en flicka utifrån hur du mår och dina cravings😍😘
elinaolssons
elinaolssons,
Ska bli så roligt att få följa din resa!! <3
nouw.com/elinaolssons