Mitt söndags snack - Nyttiga chokladbollar med dadlar

Finns det någonting som slår kombinationen av en kopp té och några nyttiga chokladbollar? Har haft dessa i kylskåpet i veckan för dagar då frestelsen blir för stor. I torsdags var dom perfekta och som ni ser var jag tvungen att ta en tugga innan jag fortsatta fota haha

recept:
Cashewnötter
12 st dadlar
1-2 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk kaffe
eventuellt lite vatten
Kokosflingor


Börja med att mixa alla cashewnötter till ett mjöl. Det ska bli ca. 1 1/2 dl. Kärna ut dadlarna och rör sedan ner dom i mjölet. Häll i resterande ingredienser utom kokosflingorna.Upplever du att smeten blir för torr så har du i lite vatten. Blir smeten för blöt så kan du mixa mer och ha ner i.
Sen lägger jag in smeten i kylen ca. 30 minuter innan jag rullar små bollar som jag sen doppar i kokosflingor.
Dem blir alltså så goda. Nästa gång ska jag testa ljusa chokladbollar med smak av citron. muums

Den här helgen har varit en riktigt cheat weekend. Ätit precis allt jag varit sugen på men imorgon börjar allvaret igen haha för nu börjar B också dra igång med träningen vilket gör att vi ska träna tillsammans. Livet blir alltid mycket lättare då och förhoppningsvis dumpar B även sockret. Annars brukar han ju äta godis eller något liknande hela tiden och dem dagar jag inte bryter ihop och slänger i mig så får jag sitta bredvid och dregla haha.

Nu väntar middag så jag ska stänga ned datorn för kvällen, puss på er!

Gillar

Kommentarer