Nyttig hemmagjord granola

Jag gjorde en riktig god granola häromdagen. Egentligen så kanske bitarna skulle ha varit mindre men jag gillar när det blev lite grövre. Skrolla ned för recept :)

Egentligen kan du ju göra granola precis som du vill, det gäller ju typ bara att ha i allt man tycker om. Men jag valde att ha i valnötter, mandlar, Cashewnötter, pumpakärnor och dadlar. När man brett ut allt på en plåt så häller du över 1/2 dl vatten, 1/2 dl agavesirap och 2 dl kokosolja. Jag hade även i massvis med kardemumma. Sen rörde jag om så allt blev "blött" innan jag körde in plåten i ugnen på 160 grader. Nu är vår ugn lite dum så jag tror jag hade i granolan över 40 minuter men tror 30 minuter räcker. Se till att kolla in och röra om lite då och då så den inte bränner fast. När det var ca. 5 minuter kvar hade jag i lite kokosflan också som jag rörde omkring i ugnen. Tyckte verkligen den blev så söt och god, blir perfekt till mina smoothie bowls.

Har precis avslutat ett riktigt tufft pass, sista veckan för det här bootcampet och det känns lite trist. Har varit så jäkla skönt att gå upp och inte behöva tänka utan bara gå dit, nästa vecka gäller planering och att orka ta sig till gymmet vilket känns halvtrist..

Gillar

Kommentarer