Nyttig rabarberefterrätt

Häromdagen när både jag och B var rätt sötsugna och jag bara såg hur mycket rabarber det fanns på tomten så kände jag att jag var tvungen att göra någonting med dom. Men jag ville liksom inte smälla i mig en hel rabarberpaj för orkade inte få ont i magen haha så jag gjorde en slags rabarberkräm som jag hade till turkisk yoghurt och granola. Det blev faktiskt väldigt gott. Kanske lite för sött men ändå väldigt gott. Och nu undrar ni såklart hur någonting som är nyttigt kan bli för sött? eller ens gott kanske? ja se receptet nedan:

2 stycken stora rabarber (eventuellt 4 små)
Stevia
vatten
Potatismjöl

Börja med att börja koka 3 dl vatten men lite stevia (jag hade säkert i typ 2 dl stevia men det blev för sött så kör kanske på en halv, smaka eventuellt av vattnet).
"Skala" sedan och hacka rabarberna. I en liten skål så blandar du lite kallt vatten med potatismjöl, ta inte för mycket utan kanske en tesked eller två. Häll i rabarberna och sedan blandningen av vatten och potatismjöl och låt stå och koka tills det blir en krämig konsistens.

Servera med turkisk yoghurt och granola alt. bara ät den som den är. Är så sugen på rabarberpajen jag gjorde förra året med ett täcke av vit choklad.. MUMS kanske gör den i helgen när vi får gäster.

Jag sitter kvar på jobbet.. Varit här sen sju imorse och har bara hunnit äta en avokado och yoghurten jag pratade om imorse. Jag skulle ju springa iväg och äta på lunchen men så ringde det och då glömde jag bort och sen så orkade jag inte. Jag hade tänkt springa intervaller men kanske struntar i det då.. Hmm hatar verkligen att inte äta bra och skita i att träna, blir sååå irriterad och kommer råka ta ut det på nästa person jag träffar, haha B om du läser det här så får du förbereda dig.

Gillar

Kommentarer