+ och - med graviditeten

Imorgon går jag in i vecka 31, vilket betyder att jag då har mindre än 70 dagar kvar, hur sjukt egentligen? Känns som tiden gått så fort men insåg att det var bara lite mer än 2 månader sedan jag gick ut med det till er så det kanske inte är så konstigt, innan dess hade jag ju varit gravid i 20 veckor men eftersom ingen visste kändes det inte som jag var preggo.. Det finns mycket med den här graviditeten som varit det bästa i hela mitt liv men också det sämsta så istället för att göra en vecka för vecka graviditet så tänkte jag skriva om vad jag upplevt som varit bra/dåligt.

magen har blivit så stor <3

+ med graviditeten:
Jag har nog aldrig längtat så mycket efter något. Känns (klyschigt nog) som livet verkligen har en mening och jag kan nästan bli gråtig när jag tänker på framtiden för oss och vår familj. Alltså hade ingen aning om att jag hade dessa känslor inom mig. Jag längtar till att lära känna den här människan, se hur lilla Hoppsan utvecklas för varje månad/år.

Mestadels, eller snarare när jag lägger ner tid så känner jag mig SÅ snygg och bekväm i att vara gravid. Älskar att fixa till mig, känns som kulan gör mig snyggare sjuk nog haha (ska dock tilläggas när jag är fixad och har snygga kläder)

Jag sover så mycket mer än vad jag trodde jag skulle göra, . Nu är det ju väldigt individuellt precis som en graviditet i det stora hela men sömn har absolut inte varit ett problem utan nu sover jag hela nätter, Behöver ibland gå upp och kissa vid 5 men annars sover jag som en stock. Nästan jobbigt för jag hade önskat att jag var piggare på morgonen.

Jag har fått sån respekt för alla pojkvänner som går igenom det här med sina tjejer. Absolut att vi bär på barnet i 10 månader osv. men deras del i det hela ska inte underskattas. Förstå att inte kunna sätta sig in i sin partners situation utan bara veta att hormoner spökar, man har ont lite överallt osv. B har varit en klippa under hela graviditeten, alltså kunde inte föreställa mig att han skulle vara såhär mot mig, det är som att vi funnit varandra på nytt. Varenda gång jag pussar på honom och ser honom i ögonen pirrar det i magen. Finns inga ord som förklarar det enorma stödet jag känner från honom

- med graviditeten:

Jag är så trött på att ha ont och dom här jävla åderbråcken.. jag känner hur det tar på mig för varje dag som går och det har blivit mycket värre. Nu har jag ont så fort jag går upp på morgonen till sent på kvällen, kan inte stå under längre tider, att duscha på kvällarna är ju bara att glömma jag står liksom och hoppar från ben till ben för att det ömmar medan jag försöker borsta tänderna och sminka av mig. Enda gången de inte gör ont är när jag ligger eller sitter och att sitta är nog inte det bästa för när jag reser mig stramar det åt så mycket att det känns som något ska spricka. Jag tycker synd om mig själv och alla som får uppleva de här. Kan absolut inte leva mitt liv som jag brukar och humöret svänger väldigt lätt åt det sämre då det konstant gör ont., ni vet tålamodet blir ju noll Tycker synd om B som får stå ut med mig, även om han förstår och är så fin mot mig så är det ju så tråkigt att han får stå ut med att jag är arg och kort i tonen mot honom när jag har ont för utåt sätt lyckas jag nog hantera det väldigt bra, det är när jag kommer hem som jag känner att det brister.

Sexlivet börjar väl bli lite jobbigt.. (gud va det är läskigt/jobbigt att skriva om sex men här kommer sexpunkten, sorry B för vet att du kanske inte är helbekväm med att jag delar med mig, inte för att jag heller är bekväm med det men känns viktigt att ta upp)Det är lite bökigt (magen är stor, man får lätt sammandragningar osv) och lusten är inte på topp, eller jo lusten är på topp men ofta och på kvällarna har jag ju ont (ang. punkten ovan) så då är det bara vila som gäller. Sex och träning gör det värre, härligt va?. Sen att veta att det dröjer lång tid innan man vågar ha sex efter förlossningen gör ju inte det hela bättre.

Det finns inga snygga "höst" kläder för gravida, alltså absolut att visa hemsidor har en del snyggt ex. Asos och några australienska hemsidor jag hittat men annars nä, känns så svårt att klä sig nu i slutet, känner mig som en clown till och från

Det finns för lite träningspass för gravida. Hade velat köra ett bootcamp liksom men såfort man går till Sats och en klass och säger jag är gravid så säger dom bara gör det som är bekvämt och om det inte fungerar får du gå tillbaka till övningen innan. Förstår att dom inte kan hjälpa en ensam person på ett helt pass men jag hade önskat att dom hade en plan B för gravida så dom hade några övningar som dom kunde be en att göra. Jag har också svårt för jag vet liksom inte precis vad man får och inte får göra. Det stödet hade man velat ha.

Gillar

Kommentarer

Malin
,
En graviditet varar i 9 månader, inte 10;-) haha sorry var bara tvungen!! Puss på dig finis, ÄLSKAR dessa inlägg <3
lovisawallin
lovisawallin ,
haha de är ingen fara, man får barnet i 10onde månaden, alltså går man 9 månader och 4 veckor gravid = 10 månader 😊 Vet inte varför alla säger 9. Mina gravida vänner var snabba med att påpeka det för mig när jag blev gravid haha
nouw.com/lovisawallin
Mayagustafson
Mayagustafson,
Åhh så mysigt! Önskar dig all lycka 😍🙌🏼
nouw.com/mayagustafson
Tinajosefsson
Tinajosefsson,
Åh var är dom där trosorna ifrån? ☺️
nouw.com/tinajosefsson
poppy
poppy,
Tack för att du delar med dig! stort lycka till nu sista tiden!✨
nouw.com/poppy
thowe
thowe,
Hej, jag jobbade på SATS innan mitt nuvarande jobb och det finns flera klasser som passar gravida. Ett tips är att kolla in instruktörerna, flera av dom har utbildning för mammaträning och de kan då hjälpa dig med anpassade övningar i gruppträningen 😊
nouw.com/thowe
Ronja Berglund
,
Håller helt med dig i varje punkt här! Jag är i v.28 och det med träning och sexliv är ju inte det enklaste att få till direkt, och att man sedan ska föda och läka så ser man inte så ljust på det just nu haha.. Men det får ta sin lilla tid, tur man har pojkvänner som är förstående! lycka till med allt du strålar! ☺️
Maria
,
Är en vecka exakt bakom dig i graviditeten 😊 Sover inte alls bra, ett maraton varje gång man ska vända om i sängen, suck. Men till det jag ville fråga, vart är dom fina underkläderna ifrån?
Faronsson
Faronsson,
Alltså du är jädra vacker med din fina mage!!! Jag blir helt kär när jag ser den haha... Jättekul inlägg att få läsa💖
nouw.com/faronsson
hermanssonlisa
hermanssonlisa,
Så fin bild! <3
nouw.com/hermanssonlisa
Lisa
,
håller helt med om höstkläderna, men hittade en sida häromdagen på insta med rätt mkt fint (och bekvämt såklart) ska skicka Dm med länk.
Sen till träningen, Kör bootcamp mama hos Alexandra Järgren på Stockholmbootcampfactory! Perfekta pass innan man är gravid och sen såklart efter när man kan ha med bebisen! väldigt humana priser och skönt att känna sig bekväm med en tränare som är expert på graviduret och post graviditet!
Tack för läsningen gillar din blog alot!