Recept snickerskaka

Recept

När jag och Ebba skulle baka innan jul köpte hon ingredienser till snickerskaka och nu när jag ätit den en vecka senare så kände jag att jag behövde dela med mig av den. Främst för att det är det så lätt att laga (ni som känner mig vet att jag inte är ett fan av att följa recept och det blir oftast fel haha) du behöver enbart en spis och den är super god att servera kall. Nu tog jag ut kakan ur frysen för kanske 30 min sen och då var den perfekt! Alltså super najs att ha i frysen som man lätt kan plocka fram innan ens gäster dyker upp

Du behöver:

350 g jordnötssmör osaltat med crisp
2 dl sirap
2 dl socker
9 dl cornflakes
200 g ljus choklad

Vad du gör:

Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp men se till att det aldrig kokar. När kastrullen svalnar tillsätter du cornflakes (jag krossade hälften) och rör ihop.
Bred ut blandningen över en plåt eller i en form så du får till en tjocklek du är nöjd med.


Smält chokladen i ett vattenbad och häll sedan över kakan.

Jag la sen in min i frysen så den kallnade innan vi skar upp den i bitar. Förvarar den bitvis i frysen så det enkelt går att ta fram på kvällen!

Nästa gång tänkte jag testa göra vegansk. Hittade ett recept här (klick). Har ni testat? Jag ska försöka (som ni hört 10000 tals gånger men går faktiskt rätt bra) att minska sockerintaget, iallafall det här vita sockret och då känns ju veganskt godis som ett perfekt sätt att avvänja sig på. För ett liv utan godsaker går inte!

Nu ska jag sätta ihop lite outfits och börja packa för Köpenhamn. Vi åker ju dit på söndag och både imorgon och på lördag ska jag fota.

Puss

Gillar

Kommentarer

tiffanykarlsson
tiffanykarlsson,
Måste prova!!!
nouw.com/tiffanykarlsson
Jasminr
Jasminr,
Hej! Det ända som inte är veganskt i receptet du delade är ju chokladen som du kan byta ut till vad som helst för mjölkfri choklad, om du vill köra på veganskt med samma recept alltså. 😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229