recept världens godaste bullar

Igår spenderade jag större delen av dagen till att baka för helvete va lång tid det tar att baka haha. Först handling ca. 1 timme, göra degarna, sen ska dom jäsa 1 timme för att sedan knådas lite med och sedan jäsa 30 min till MEN jävlar va bra resultat det blev. Kommer dela med mig av både vaniljbullar i långpanna men även bullar med frosting som är så inne nu. Bakade ni inte i helgen kan jag lova att ni kommer vilja göra det nästa helg.

Ingredienser:
4 dl mjölk
25g jäst
150 gram smör, rumstempurerat
1 dl strösocker
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
11-13 dl vetmjöl

Fyllning:
100 gram smör, rumstempurerat
1,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Garnering:
pärlsocker

Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt 2-3 min. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.

Fyllning: Blanda ihop ingredienserna i en skål.

Kavla ut degen till en rekt­angel, ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär den i 20 skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker, grädda bullarna mitt i ugnen 13–15 min. Låt dem svalna i långpannan under en bakduk

Ingredienser

115 g smör, smält
4.5 dl mjölk, varm
1 dl strösocker
7 g torrjäst
11.3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt

Fyllning
1.8 dl smör, rumstempererat
1.8 dl farinsocker
2 msk kanel

Glasyr
1 dl philadelphiaost
2 msk smör, smält
2 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt
2.3 dl florsocker

En portion motsvarar en sats som ger ca 15 st bullar.

Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan mjölken, värm till 37 grader och vispa därefter i strösocker. Strö i jästen och låt stå ca 1 minut.
Tillsätt 9 dl mjöl (lite i taget). Blanda ihop med en slev, tills du har en kladdig deg. Täck degen och ställ varmt i 1 timme

Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Strö över lite mjöl och knåda lätt tills du har en smidig deg. Kavla sedan ut degen till en kvadrat, ca 1 cm tjock

Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ett jämnt lager över hela degen. Rulla ihop degen till en rulle, skär sedan små bitar, till 15 bullar.

Lägg bullarna i en ungsform, lägg på en handuk och låt jäsa i 30 minuter.

Blanda ihop färskost, smält smör, mjölk och vanilj. Tillsätt florsockret och blanda allt till en jämn smet.

Grädda bullarna i 20 minuter på 180 grader

Ta ut bullarna ur ugnen och låt svalna något. Ringla över glasyren och servera som de är

Gillar

Kommentarer

Belliblonkan
Belliblonkan,
greta
greta,
men jissus!
nouw.com/greta
Nina
,

Haha såå goda bullar😻Testade att göra nu, dock stod de inte när man skulle sätta i salt och bakpulver på receptet med glasyr så nu glömde jag de. Så du kanske kan lägga in de nånstans?😅

emelivet
emelivet,

Ja bakning tar såå mycket längre än man fattar att man ger sig in på xD

nouw.com/emelivet
Magnoliadreams
Magnoliadreams,
Ingajohansson
evelinaglad
evelinaglad,

Omg dom ser verkligen så himla goda ut 😍

nouw.com/evelinaglad
oliviamalm
oliviamalm ,

Åh gud så gott! Jag måste testa 😊

nouw.com/oliviamalm
OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,

Ser så gott ut 🥰

nouw.com/oliwiamichalak
Madeleine,

Detta måste testat!

wimeny.se/