Resor och att miljökompensera

Mjukisdress - från River Island

Hej mina fina läsare, vad gör ni för något? Sitter hemma hos svärföräldrarna och bloggar lite. Vi ska äta middag här tror jag. Har börjat fixa inför veckan som kommer där det blir fullt ös. Vi ska ju också hinna fixa ett pass till Todd för våran resa i mars. Tänk att vi höll på att glömma det? Det går ju säkert att lösa (typ provisoriskt pass?) men kom på det förra veckan och bokade tid .

Apprå det, den här grejen med att hänga ut influencers som flyger? Det är ju ett instagram konto som håller på med det nu. Är det verkligen det mest effektiva sättet att göra folk medvetna? Att hoppa på människor i hopp om att dom ska sluta flyga? Det känns som att varje år kommer det en ny pekpinne åt influencers (oftast vi som drabbas av dessa nya trender, kanske inte konstigt då vi lägger upp mycket bilder och är ”lätta mål”) Det är ju absolut bra, misstolka mig inte MEN tror absolut inte det är rätt sätt. Främst handlar det inte om att få människor att sluta flyga, för det kommer aldrig gå utan snarare hitta på miljövänligare sätt att ta sig fram på.

Jag flyger inte jätte mycket men åker absolut på pressresor/jobbresor, privat för semester osv. Kanske 7-10 gånger per år sitter jag på ett plan (räknar då enkelväg). Vilket inte är mycket (enligt mig själv). Det är ju super bra att bli medveten om sina val, men jag tror fortfarande inte att dessa pekpinnar fungerar, det provocerar ju mer? Personen bakom kontot vill ju enbart hänga ut för att skrämma influencers från att resa?

Vi är ju långt ifrån dom enda som flyger i jobb, har många vuxna i min närhet som flyger minst 1 gång i veckan på jobb.

Men kan diskutera det här i evigheter men tänkte faktiskt tipsa om något som man kan sprida medan vi funderar på hur vi ska resa miljövänligare och det är att klimatkompensera. Något som min pojkvän gjort innan när vi rest ihop. Det finns alltså en hemsida där man räknar ut 1. Färdsätt 2. Vart man ska 3. hur många man är osv. Ni kan läsa mer om det här (klick).

Så vid nästa resa, försök bidra till miljön på annat sätt. Alla kan absolut inte göra allt men alla kan göra något.

Förutom att klimatkompensera vid resor så äter vi exempelvis ofta vegetariskt hemma. Om vi äter kött äter vi svensk kött från svenska bondgårdar. Jag åker ofta kommunalt/promenerar istället för bil/taxi. Det finns ju MASSA man kan göra.

Vad gör ni för att gynna miljön? Tror vi ska fokusera på det och vara positiva, kanske naivt men jag tror på det.

Gillar

Kommentarer

lovisabergquist
lovisabergquist,
ellenholmberg
ellenholmberg,
Du har en sån himla fin blogg!!😍
nouw.com/ellenholmberg
Emma
,
Hej! Självklart är det ju jättebra att försöka miljökompensera och äta mycket vegetariskt. Men, att flyga mycket för att andra gör det är ju faktsikt ingen ursäkt, och 10 ggr/år är faktiskt ganska mycket. Vet vilket instagramkonto du syftar på, och jag tycker det är hur smart som helst, det är verkligen en ögonöppnare tycker jag! Hade ingen aning om hur mycket co2 en flygresa faktiskt släpper ut, och det är ju sjuka siffor?!
Jag tror inte syftet med kontot är att peka finger åt någon utan mer att ge folk en tankeställare. Vilket det ju verkligen gör också! Många profiler släpper ju ut mer än 5000% (!) av vad som är hållbart! Och vi vill väl ha en jord kvar till våra barn?

Hur som helst, tycker du din blogg är hur fin som helst. älskar att komma in och läsa varje dag! Du verkar ha en så mysig personlighet, och självklart klickar man ju in för Todd också😍
Rebecca
,
Jag håller med om att det kanske inte är så positivt att shamea folk till att sluta flyga, däremot tycker jag att det behövs en rejäl ögonöppnare för de influencers som flyger fasligt många gånger varje år, som Janni Deler m.fl (som för övrigt gör mycket bra och har jättefina inlägg men ja det är ett extremt ohållbart resande). Man kanske inte måste åka på alla de där resorna och det är det som poängen verkar vara. Det är klart att människor ska få resa men det är dags att tänka till om man flyger kors och tvärs hela året för att skapa content....

Men ja det är ju ett ganska taskigt sätt att göra det på genom att hänga ut som instagram-profilen gör. Men jag tror något drastiskt behöver göras innan det är försent och jag tror inte en sådan väg är att "gulla" med profiler som flyger sinnessjukt mycket, tyvärr :/ 10 gånger per år skulle jag säga är ganska mycket när man inte pendlar utomlands

Hoppas att dom hittar något bra alternativ till dagens flygbränsle snart, för resa är ju så underbart det kan ingen förneka!
Linn
,
Håller med både Emma och Rebecca! Samt vill tillägga att influensers har en stor påverkan på folk, och får folk att flyga mer. Att lyckas klimatkompensera 10 flygresor per år är tyvärr inte speciellt rimligt eller möjligt, minska på flygandet istället. Det är kritiskt läge nu, tänk till!
josefinelouise
josefinelouise,
håller med dig, lynchsamhälle som vill hänga ut folk sådär.. tycker de är helt galet. allt var inte bättre förr men mycket var det när inte sånt beteende fanns 😉 tror inte de är lösningen utan man skapar bara konflikter med ett sånt konto..
nouw.com/josefinelouise
Amanda
,
men oj vad sjukt! Visste inte om att nån har startat en sån Instagram. Förstår verkligen inte varför man ska hålla på och påpeka vad andra gör!? Visst, influencers har en stor påverkan på folk men det handlar om flygresor?? Komigen liksom! Var miljösmart själv och strunta i hur alla andra lever! Dom som ska fram med sina pekpinnar, vad vet dom om hur influencers lever bakom kameran? Som Lovisa skriver så tänker hon på miljön i andra sammanhang. Människor måste acceptera att alla vill inte göra ALLT, men de flesta gör iallafall något för miljön! Låt folk få leva också, herregud.
Amanda
,
Förlåt men 7-10 gånger om året är absolut inte att flyga lite