Resor och att miljökompensera

Mjukisdress - från River Island

Hej mina fina läsare, vad gör ni för något? Sitter hemma hos svärföräldrarna och bloggar lite. Vi ska äta middag här tror jag. Har börjat fixa inför veckan som kommer där det blir fullt ös. Vi ska ju också hinna fixa ett pass till Todd för våran resa i mars. Tänk att vi höll på att glömma det? Det går ju säkert att lösa (typ provisoriskt pass?) men kom på det förra veckan och bokade tid .

Apprå det, den här grejen med att hänga ut influencers som flyger? Det är ju ett instagram konto som håller på med det nu. Är det verkligen det mest effektiva sättet att göra folk medvetna? Att hoppa på människor i hopp om att dom ska sluta flyga? Det känns som att varje år kommer det en ny pekpinne åt influencers (oftast vi som drabbas av dessa nya trender, kanske inte konstigt då vi lägger upp mycket bilder och är ”lätta mål”) Det är ju absolut bra, misstolka mig inte MEN tror absolut inte det är rätt sätt. Främst handlar det inte om att få människor att sluta flyga, för det kommer aldrig gå utan snarare hitta på miljövänligare sätt att ta sig fram på.

Jag flyger inte jätte mycket men åker absolut på pressresor/jobbresor, privat för semester osv. Kanske 7-10 gånger per år sitter jag på ett plan (räknar då enkelväg). Vilket inte är mycket (enligt mig själv). Det är ju super bra att bli medveten om sina val, men jag tror fortfarande inte att dessa pekpinnar fungerar, det provocerar ju mer? Personen bakom kontot vill ju enbart hänga ut för att skrämma influencers från att resa?

Vi är ju långt ifrån dom enda som flyger i jobb, har många vuxna i min närhet som flyger minst 1 gång i veckan på jobb.

Men kan diskutera det här i evigheter men tänkte faktiskt tipsa om något som man kan sprida medan vi funderar på hur vi ska resa miljövänligare och det är att klimatkompensera. Något som min pojkvän gjort innan när vi rest ihop. Det finns alltså en hemsida där man räknar ut 1. Färdsätt 2. Vart man ska 3. hur många man är osv. Ni kan läsa mer om det här (klick).

Så vid nästa resa, försök bidra till miljön på annat sätt. Alla kan absolut inte göra allt men alla kan göra något.

Förutom att klimatkompensera vid resor så äter vi exempelvis ofta vegetariskt hemma. Om vi äter kött äter vi svensk kött från svenska bondgårdar. Jag åker ofta kommunalt/promenerar istället för bil/taxi. Det finns ju MASSA man kan göra.

Vad gör ni för att gynna miljön? Tror vi ska fokusera på det och vara positiva, kanske naivt men jag tror på det.

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
men oj vad sjukt! Visste inte om att nån har startat en sån Instagram. Förstår verkligen inte varför man ska hålla på och påpeka vad andra gör!? Visst, influencers har en stor påverkan på folk men det handlar om flygresor?? Komigen liksom! Var miljösmart själv och strunta i hur alla andra lever! Dom som ska fram med sina pekpinnar, vad vet dom om hur influencers lever bakom kameran? Som Lovisa skriver så tänker hon på miljön i andra sammanhang. Människor måste acceptera att alla vill inte göra ALLT, men de flesta gör iallafall något för miljön! Låt folk få leva också, herregud.
Amanda
,
Förlåt men 7-10 gånger om året är absolut inte att flyga lite