Rom - del 1

En tom spanska trappan på morgonkvisten och fina fasader med blommor på någon gata jag inte minns namnet på

Okej, jag vet att jag varit sämst på att blogga om Rom och nu har det gått så lång tid så jag kör ihop allt till 2 guider istället för att ni bara får lite foton då och då. Gillar typ inte att blogga om någonting som varit för länge sen. Men scrolla ner för att se mina Do's and Don't i Rom. Vi var bara där i 3 dagar men hann ändå med rätt mycket, mitt bästa tips är ändå att strosa omkring längs Roms gator.


Where to go?
Tro mig, jag är ingen kulturnörd direkt, tycker det är rätt tråkigt om jag ska vara ärlig men är ställena fina kan jag verkligen uppskatta det. Tänkte iallafall tipsa er om dom ställena vi besökte.

Spanska trappan: Vill du se den hur den verkligen ser ut utan alla turister och italienare som sitter och käkar lunch måste du vara där tidigt, typ vid 8-tiden. Men det kan ju vara coolt att se hur mycket folk som samlas där så jag rekommenderar er att gå förbi båda tidpunkterna

Fontana De Trevi: Ligger kanske som max 10 minuter från spanska trappan, samma gäller här. Var ute i god tid för annars får du liksom inte plats. Första dagen var vi där vid två-tiden och det var människor överallt, när mamma och jag gick förbi på morgon promenad en morgon så var det nästan tomt och det var vid halv 9.

Phantheon: Väldigt mäktigt och fint, dom har även öppet på kvällen så efter middagen kan man ta ett titt där

Collusseum och Forno de Romano:Väldigt fint och häftigt att se!! Gick mest omkring och tog bilder men då och då fick jag stanna upp och ta in hur folk faktiskt levde på den tiden och hur coolt det är att dom byggt allt, förstår liksom inte hur?

Vatikanstaten: Okej här säger jag typ bara nej tack. Nu fick jag ett jätte bra tips om att gå upp i kupolen i St. Peters kyrkan men då var det för sent. Vi stod iallafall först i kö kanske 1,5 timme för att komma till museet som sedan skulle ta oss till det Sistine Chapel. Men väl inne var det så mycket människor.. det var absolut ingenting för mig, räckte gott och väl att se kyrkan och allt utifrån då det var tonvis med folk även inne. Om man är intresserad hörde jag att man kunde ta någon tur i grupp lite senarepå kvällen, då slipper man alla folkmassor. Kort och gott, lite glad att vi gjorde det men kan räcka att bara reka runt området

Shopping: Överlag så hade Rom väldigt mycket shopping, men tyvärr var de flesta affärerna dyra och annars lite för spårade. Annars hade dom rätt bra koll på modet. En gata man inte får missa är väl helt enkelt via de Condetti. Här ligger Chanel, Hermes, Gucci, Celine m.m. Mysig gata att strosa runt på

Någon soft bar längs gatan

Allmänt:

Som jag redan berättat till er så är jag inte så mycket för kultur, mitt bästa tips för att ni ska uppleva Rom att ta dig runt hela Rom, gå runtom torgen och till mysiga områden, virra bort dig lite och sätt dig ner i en bar med ett glas vin medan du kollar kartan hem. Ett område ni däremot måste besöka är Trastevere, tror det blev allas favorit område med bra middagsställen, mysiga gator osv.

Ska börja jobba på andra delen nu så jag kan få ut den till imorgon, där kommer jag tipsa om mer mat och drinkställen :)

Gillar

Kommentarer