Semmelkladdkaka



Okej den här kladdkakan är perfekt att laga till fettisdagen. Det är alltså en semmelkladdkaka och ja, den blev fruktansvärt god. Jag och mamma lekte lite med receptet och det blev 10 poäng. Nu ska jag fortsätta dö i matkoma men är ni sugna på recept så har ni det nedan.





Semmelkladdkaka:
150 gram smör
200 gram mandelmassa
2,5 tsk kardemumma kärnor
2 1/2 dl strösocker
3 st ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt


Till garnering:
3 dl vispgrädde
Mandelspån
Florsocker

Sätt på ugnen på 175 grader-
smält smör, riv mandelmassan och mortla kardemummakärnorna.
Sedan rör du ihop alla ingredienser till en smet som du häller i en kakform.

Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter(tror min var inne lite mer än 30 minuter). Ta ut kakan och låt den kallna innan du garnerar den med grädde, rostade mandlar och florsocker.

Gillar

Kommentarer