Sluta amma? Dåligt samvete och utveckling 6 veckor

Bebis

Hej gullisar, sitter i skrivandes stund och ammar, måste även såfort lillen somnat pumpa ut lite mjölk så jag kan gå på bio imorgon utan att Todd blir utan mat haha. Så himla jobbigt det där, har ju fan inte tid att göra det jag behöver göra, hur ska jag då ha tid att pumpa?
Vill inte börja med ersättning riktigt än men det kanske är enda utvägen? Orsaken varför jag inte vill börja med det är för att jag är rädd att min mjölkproduktion ska minska. Hade ju önskat att jag hade Ida Wargs frys haha (ni som sett hennes YT vet vad jag menar, fylld med bröstmjölk). När slutade ni amma btw? Kul att se lite, jag har alltid sagt att jag ska amma i 6 månader/ 1 år.

Apprå på en helt annan grej. Hur gör ni erfarna mammor på stan när ni matar bröstmjölk i flaska. Värmer ni mjölken innan och lägger i en termos? Kan den ligga ljummen där flera timmar eller hur gör man?

Vikt: 4536 gram ålder: 6 veckor (glömde ta med mig kortet dom skriver upp infon på så vet inte hur mycket han växt på längden eller runt huvudet men det var mycket iallafall)

Jaja det var inte tanken att jag skulle prata om amning och ersättning utan om Todd. Han blev 6 veckor gammal igår (hjälp!!) och det händer verkligen saker varje dag. För det första har han gått upp riktigt mycket i vikt (hur mycket älskar man inte valkarna dom blir allt större och större <3 ) men han är även mer ”med i matchen” om ni fattar.

Han är fortfarande väldigt beroende av närhet, vilket tar lite på mig men många av stunderna NJUTER jag såklart. Men måste nog införskaffa mig en bärsjal, han kan liksom bara ligga själv när han somnat eller när han är trött och då måste han ligga i sin vaggande säng, annars går det inte. Ja ni ser ju bilden ovan, de va kul att ligga själv i ca. 1 minut

Han älskar att kolla på julgransbelysningen men även babblarna haha jag vet att han är för liten för babblarna men det verkar funka.

Han har riktigt starka nackmuskler (enligt mig dårå haha). Han kan hålla upp huvudet men vi är fortfarande väldigt noga då han ibland råkar ”tappa det” och det är ju så dom får whiplashskador. Men när han ligger på mage får han upp huvudet och kan kolla åt

Båda hållen men efter ett tag släpper han och faller ner mot marken igen.


I början var han väldigt lik sin pappa men nu kommer lite av Wallin generna fram (och med det menar jag dubbelhakan hah) DÖR dock för alla miner han gör. Dom ovan är 2 favoriter men även hans bajs face (ska försöka få det på bild haha)


En grej jag undrar också, ibland (rätt ofta) får jag dåligt samvete som t.ex nu då jag försöker natta honom för att jag ska kunna pumpa mjölk? Men den här åldern är så svår? Han vill ju liksom inte leka utan han är bara vaken, försöker ju prata och gå omkring i huset och prata om grejer men det finns ju en viss tidsbegränsning. Så när han har varit vaken i 2 timmar försöker jag liksom att han ska sova. Är det konstigt? Vad gör ni med era bebisar när dom är vakna? För honom räcker det inte att vi sitter och kollar på tv utan det känns som han blir uttråkad och vill göra grejer? Kanske jag som inbillar mig

Gillar

Kommentarer

Sofia
Sofia,
min dotter är nu 5 veckor och redan efter 6 dagar tjoffade jag in en flaska ersättning som sista mål innan natten, sömnkvaliten ökade och vi alla blev något mer utvilade. Jag tänkte inte så mycket på vilken sort, jag kör på Sempers för nyfödda vilket funkar utan gnissel. Medan jag vet andra som får testa sig fram. Jag har mer och mer gått över till flaska, få håller jag bättre koll på vad hon får i sig och kan få lite mer rutin. Hon är väldigt hungrig och jag upplever inte att hon får i sug tillräckligt med bara bröstmjölk. Kommer sakta fasa ut amningen. Med aptiten kom också dubbelhakorna, urgulligt när dom växer på sig lite ju!

De senaste dagarna funkar det bara att somna på mig och hur mycket ninja jag än är så kan jag inte lägga ifrån mig henne utan hon slår direkt upp ögonen. Gulligt men frustrerande. Och hon har mycket mer vakentid nu på kvällarna. jag och min man äter i omgångar och turas om att underhålla henne. Idag var första gången jag testade Babblarna, det verkade underhålla en liten stund i alla fall även om det säkert var intressant för att det var något nytt som hände och kanske inte just babblarna 😉

av någon konstig anledig så blir hon alltid jättelugn av att ligga på skötbordet. Så nu lägger jag henne där och har flyttat ib större delen av mitt badrumsskåp dit så att jag kan göra mig iordning när det behövs.

Nu ligger hon och sover i mitt armveck/armhåla mage mot mage på mig (haha) och jag väntar på att hennes djupsömn ska infinna sig.

Tack för att du delar med dig! Kram
Cia
Cia,
Har aldrig ammat & skulle aldrig få för mig att göra de heller. Hade VIDRIG graviditet & förlossning så för att må bra psykiskt var de viktigt att inte köra me nått som riskera att krångla mer än nödvändigt. Fick inte amma sonens första veckor i livet pga att jag blev sjuk i samband me förlossningen och fick starka mediciner som kunde komma till honom via bröstmjölken såfall 🤷🏼‍♀️
Bebis har alltid vart supernöjd rent matmässigt skönt nog, kört nan sensetive hela tiden!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229