Svar på frågestunden - hur gör vi med ekonomin, var bor vi och vad ska jag rösta på?

Bilder tagna av Lisa Höök från Idealofsweden lunchen igår. Jag och Lollo B blåste bubblor och skålade i kokosvatten, alltså snälla hur gått är fountain of youth's kokosvatten. NI måste köpa och testa!

Vart kommer dina fina solglasögon ifrån? 😃 Tack för en grym blogg!
Dom kommer ifrån Corlin eyewear och du hittar dom här , uppger du lovisa15 får du 15 % rabatt på ett köp också (reklam)

Hej Lovisa! Eftersom att det är val i år tänkte jag fråga dig, vad är din relation till politik? Kommer du rösta och på vilket parti? Älskar din blogg <3
Gud va rolig fråga!! Om jag ska vara helt ärlig så önskade jag att jag var mer insatt än vad jag var. Brukar alltid i sitta och läsa på lite innan valen och diskutera med vänner och familj, tips är att kolla på Margaux partitempen (väldigt lättsam och rolig). Som du hittar på hennes youtube kanal alt. köra en s.k. partikoll. På så sätt får du ett hum om hur du ska rösta.
Jag kommer iallafall självklart rösta, jag tycker det är en självklarhet att ej rösta blankt utan faktiskt lägga min röst på något parti så man gör skillnad.Jag kommer förmodligen rösta på Kristdemokraterna eller Centerpartiet. Främst för att jag tycker drar upp viktiga frågor men gillar även starkt deras ledare Ebba Busch Thor och Annie Löf

Dom bjöd på lunch och en hel del cupcakes för att fira lansering av deras nya skal. Det röda ovan till höger var min favorit.

Hej, Jag är nyfiken på hur du lägger upp din träning och kost. Din relation till träningen och mat överlag samt hur du tänker gällande snabbmat/godis/snacks?
Jag är ju en människa med högt kontrollbehov, så i början av en vecka kan jag skriva ihop ett schema hur träning och kost ska se ut. Träningen är jag bra på att utföra men just kosten brukar inte bli som planerat utan mer vad jag är sugen på för dagen. på veckodagar försöker jag dock alltid hålla mig till mer hälsosam kost vilket för mig betyder inte så mycket pizza,läsk, godis och bullar (jag utesluter alltså ej riktig mat utan enbart socker). Sen är det klart att man lyxar till det någon dag men det är målet iallafall.
Min relation till träning är väldigt sund, jag tränar helt enkelt för att bli stark och att kunna äta. Livet för mig hade inte varit värt om jag inte kunnat äta vad jag vill även om jag såklart inte låter mig själv äta precis vad jag är sugen på varje dag, det hade inte fungerat för mig. Jag är en allt eller inget så vissa dagar äter jag super nyttigt och andra inte. Tror det är kontrasten jag mår bäst av. Men gällande snabbmat/godis och snacks så försöker jag som sagt alltid hålla mig till helger. Jag kan äta väldigt mycket av det goda och skulle nog säga att jag är lätt sockerberoende vilket gör att äter jag socker på en måndag så blir det direkt att jag tänker, äsch jag kan äta godis resten av veckan., därför försöker jag begränsa det till enbart helger

Jag undrar om du vill berätta hur du stylar ditt hår. hur gör du och villa produkter använder du? alltid flawless!
Tack!! Jag kan göra ett inlägg om det snarast möjligen, eller kanske en vlogg, det är väldigt lätt faktiskt

Jag undrar hur ni gör med ekonomin? Har ni köpt huset tillsammans eller äger någon mer och hur många kvm är huset?
Vi har gemensam ekonomi, dvs. my money is his money och vise versa. Tror det automatiskt blev så när vi blev tillsammans för några år sen och det har ju fungerat. Ingen av oss är direkt småaktiga och jag vet att det ofta jämnar ut sig. Går B exempelvis ut på krogen och gör av med några tusenlappar så vet jag att jag kanske bokar en resa lite senare eller så. När det gäller huset så står jag för alla utgifter och B betalar det mesta av renoveringen och materialet, självklart har vi även delat på dom utgifterna när dom var som störst men nu när det börjar "lugna ned sig" tar B dom ensam eftersom jag betalar annat. Ofta så blir det väl rätt jämnt men för mig spelar det ingen roll vem som lägger mest pengar av vem, det går ju till oss och vår framtid. Vi sparar lika mycket varje månad och ibland lägger vi väl undan mer till egna mål, t.ex. nu när jag lägger undan lite mer då jag tänkt unna mig en riktigt fin 25-års present.

Vi äger huset 50/50 och det är totalt på 250 kvm

haha jag och Dani som äter sött på en och samma cupcake, ser nästan lite ut som ett bröllopskort när man ger varandra tårtan,right?

Vad är ditt drömmål att uppnå i ditt yreksliv?
Fin och personlig blogg du har.

Tack fina du! Glad jag blir.
Oj mitt drömmål, svår fråga! Jag älskar att jobba så ett mål är väl att alltid fylla min kalender med jobb. Just nu har jag inte något konkret mål att jobba mot och det har fått mig att känna mig lite vilsen. Det är viktigt för mig att se att jag tar mig fram och hur jag gör det. Så det blir väl något jag får sätta mig ned med nu. Men viktigast för mig är att jobba mycket men göra något vettigt. Finns inget värre än att komma till ett jobb där man måste sitta av tiden. Det har jag gjort många gånger förut och det är något som helt enkelt inte fungerar

Vart bor du och vad jobbar din pojkvän med? ☺️ Kram
Jag bor i ett hus med min pojkvän i Sollentuna. Så kul att jag kom in på ett kommentarsfält hos bloggbevakning där några tror sig kollat upp vart vi bor men ej gjort det så bra haha.
Min pojkvän jobbar just nu med ett annat gäng killar för att vända ett företag som ej gått så bra. Sen har han mycket för sig på sidan av som ni kanske märker eftersom han typ alltid jobbar.

supersnygg outfit! 😍 min fråga är vart brukar du oftast shoppa? 💕⭐️
Tack gullis!! Om vi snackar shoppa i butik så går jag alltid till Zara, Mango eller HM. På nätet är det nelly.com eller nakd.com

älskar när du lägger upp tränningspass! Intervall sprint passet du la upp mööördade mig. Kan du inte lägga upp fler träningspass?? GUD va glad jag blir!! jag ska fortsätta dela med mig av mina intervallpass, super kul att ni tycker dom är jobbiga :)

Hur började du jobba med det du gör idag? Både bloggen och ditt andra jobb.
Mitt jobb som projektinköpare fick jag via några gemensamma vänner, eller jag började ju i receptionen på företaget och jobbade mig sen upp till där jag är idag och sitter med flera miljonprojekt som ensam inköpare. Det är en viktig läxa för mig att så länge man vill något är inget omöjligt. Jag menar för 5 år sen hade jag aldrig gissat på att jag skulle älska att jobba inom bygg men livet bjuder på en del överraskningar. Bloggen startade jag faktiskt p.g.a. jobbet jag fick som projektinköpare. Jag kände att jag kanske inte helt kunde inspireras till den jag ville vara på jobbet och kanske tappade bort mig lite först (man blir väldigt bekväm på ett bygge dvs. mycket jeans, vanliga t-shirts och inge smink). Kände att jag behövde göra något kreativt och då blev det att starta en blogg (först en matblogg som sedan blev mest livsstil)

Hur träffades du och B?
Jag hade precis kommit hem från Australien och hade till och med hittat kärleken där. Jag var alltså tillsammans med en annan kille när min bästakompis som börjat träffa en kille hemma tvingade med mig till ett förkrök en kväll och då var hans bästa kompis med, alltså B. Vi hade gått gymnasiet ihop så jag visste vem han var men aldrig hälsat då han inte var så intresserad av oss småtjejer på den tiden haha (jag var till och med lite rädd för honom på den tiden). Vi klickade ganska direkt och när han bjöd ut mig på min första date så gick jag på den trots att jag hade pojkvän i ett annat land, smsade min dåvarande kille under dejten och sa att vi behövde prata haha, fyfan va hemsk människa men jag var ju fortfarande rätt ung.

Om du skulle bo utomlands vart skulle du vilja bo då?
Oj va svårt, jag har faktiskt pratat om det här med B då jag tror att jag är lite sugen på att någon gång bo utomlands, med eller utan barn spelar ingen roll så känner ingen stress. Skulle vilja prova bo i USA, typ Miami eller LA men definitivt något varmt land. Kanske så att man skulle testa att bo utomlands under vinterhalvåret och sedan bo hemma på sommaren.

1. Bästa resmålet för tjejresan, sverigeturen/roadtrippen, festresan, avslappning?
Bästa resmål för tjejresan: Palma, så mysig stad där det finns både shopping, lite uteliv och strand
Roadtrippen: Beror ju på hur långt man vill åka men jag skulle säga till Norge, just för att det är så najs när man kommer fram. Kortare resor skulle jag säga typ båstad
Bästa resmål för festresan: Cannes/st. Tropez och skulle ju även behöva säga Ibiza också p.g.a. allt gott jag hört från mina vänner
Bästa resmål för avslappning: Italien, där kan du inte göra annat än att chilla, äta god mat och njuta av alla underbara miljöer

2. Drömboende?
Mitt drömboende är nog ett landställe någonstans utomlands,kanske landsställe i Palma. Allt ska vara i betong med mycket och stora fönster och stora öppna ytor.


3. Bästa utekvällen börjar med... och slutar med ... <3

Bästa utekvällen börjar alltid för mig med en tjejkväll. Vi dricker vin och har roligt (förfesterna är ju alltid bäst). Den slutar med en taxi hem med min pojkvän (efterfest har aldrig varit något för mig). Fulla och glada medan solen är uppe. Oftast är det dom mest otippade kvällarna som är roligast, behöver liksom inte hända något speciellt utan med rätt människor blir det en bra utekväll.

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Jag tok-älskar dig! Du är helt fantastisk men jag gillar dig ännu mer att du vågar tala om vilka du ska/planerar att rösta på. Ingen, alltså ingen, vägar prata om politik högt vilket jag tycker är så tråkigt! Önskar dig en underbar vecka Lojsan;)
lovisawallin
lovisawallin ,
Va glad jag blir! Tvekade om jag skulle dela med mig av det då det är ett känsligt ämne samt att jag faktiskt inte är så påläst MEN det är fan viktigt att dela med sig så ni förstår att jag fortfarande anser att det är viktigt att rösta kram<3
nouw.com/lovisawallin