svar på tal - Sluta spekulera i andras graviditeter

Så tråkigt att inleda mitt första inlägg om graviditeten såhär men kände att jag ville svara på ett inlägg jag fått frågningar om jag sett. Jag fick några som skrev till mig att bloggbevakning skrivit om mig och behövde därför gå in och läsa det inlägget som ni hittar här (Klick). Det är angående ett av mina tidigare inlägg i samarbete med naturalcycles (i början på januari) och nu vår graviditet. Så glad att ändå några i kommentarsfältet också ser hur bittert och lågt skrivet detta är av henne då hon faktiskt inte har någon aning om hur denna graviditet gått till (förutom att vi haft sex såklart haha). Tycker det är helt fel skrivet av henne och den ton hon valt att använda på inlägget.

Oavsett om jag väljer att vara offentlig eller ej så finns det något jag tycker man inte spekulerar i och det är just någons graviditet, särskilt i ren frustration som hon nu gjort, man märker ju tydligt att inlägget inte är genomtänkt. Det här ger mig SÅ dålig energi men innan jag stänger locket för denna gång så vill jag förklara för er hur det ligger till.

Såklart inte många utom några nära vänner som vet detta och det känns inte lika jobbigt att berätta längre men i oktober förra året blev jag gravid på p-piller. Jag hade slarvat och var allmänt trött på att behöva ta dessa piller varje dag och också känna att jag proppade min kropp med hormoner, då det inte fungerade för
mig (fick sjuka humörsvängningar, var deppig innan mens osv). Jag valde att göra abort. Något som ingen förmodligen någonsin önskar göra, särskilt eftersom det egentligen inte fanns någon "anledning" till att göra abort dvs. jag och B var stabila, stabil ekonomi, hus osv. Jag kände mig så jävla skyldig och minns hur jobbigt det var att ta beslutet. Jag fick reda på det precis innan jag skulle iväg på en resa och hade ingen möjlighet till att göra abort innan, vilket gjorde att jag fick gå några veckor gravid. Tror jag beslutade mig två gånger att behålla barnet (B skulle stötta mig i vad jag än valde). Men tillslut landade jag i beslutet att som sagt göra abort..

Efter detta valde jag att börja med natural cycles, ett preventivmedel som gjorde att jag lärde känna min kropp och iallafall visste när jag kunde och inte kunde bli gravid. Jag litade helt enkelt på appen. Jag håller till 110 % med nu i efterhand att ingen influencer egentligen borde influera till något preventivmedel som en kommentar löd då det faktiskt är väldigt individuellt, helt rätt och jag kommer i fortsättningen inte göra några fler sådana samarbeten om det inte är för att hjälpa att bli gravid och så vidare men jag måste ändå säga fyfan va jag älskade natural cycles (gör det fortfarande). Det var ett hormonfritt sätt för mig att veta när du kan och inte kan ha sex. Men ja man ska ju veta att man ska hålla sig till gröna dagar och ta tempen varje dag samma tid så fungerar appen.

SEN så nej, vårat barn var inte planerat, MEN vi hade sex på en röd dag (då man alltså inte ska ha sex), jag trodde helt enkelt inte att jag skulle bli gravid så lätt då jag hört dom flesta par försöka flera månader men jag visste att vi gjorde en avvikelse från appen och att chansen fanns. Jag var naiv som inte köpte dagen efter piller (nu såhär i efterhand är det absolut bästa beslut jag gjort). Jag har alltid hävdat att appen kräver rutiner och att man följer den, nu gjorde jag inte det. Jag är bara mänsklig och förstår ju såklart att jag ska vara en förebild för unga tjejer, men ibland blir det inte som man tänkt sig och det är jag självklart ledsen över men jag antar ju att man förstår själv hur man ska använda appen för att inte bli gravid.

Så bloggbevakning eller nu vad du heter du kunde ha mailat mig och frågat istället för att spekulerat i min graviditet och vad för efterkonstruktioner jag skulle komma till med efter ditt inlägg. Jag förstår att du antar att allt vi bloggare gör är för pengar och att jag säkert nu tänker att jag skaffar barn så jag kan tjäna mer pengar men jag skulle ALDRIG göra ett samarbete jag inte kan stå bakom. Jag vet att många unga följer mig och väljer därför varsamt vilka jag samarbetar med.

puss och kram nu ska jag gå och lägga mig, kommer inte svara på något mer som har med detta att göra, är så trött så ögonen faller ihop så ber om ursäkt om det finns lite stavfel osv. ovan.

Gillar

Kommentarer

ffannyolsson
ffannyolsson,
Så himla ledsamt att folk ska hålla på så... och huruvida du ”ska vara” som förebild så är ingen perfekt och ingen kan alltid göra ”rätt” val. Och ibland kan ju dåliga beslut/händelser leda till bra saker också, ellerhur?
Grattis, du kommer bli en toppenbra mamma😃
nouw.com/ffannyolsson
lovisawallin
lovisawallin ,
det är verkligen tröttsamt... Tack fina du <3!!
nouw.com/lovisawallin
isabelw
isabelw,
Gud vilket trist, nedlåtande och elakt inlägg... Hur kan man ens dra sådana slutsatser det första man gör och ha mage samt energi till att spekulera kring sådant som inte har med en själv att göra? I stället för att bara glädja sig åt andra?? 9/10 är enbart sååå himla lyckliga för er skull och vet att du och Buster kommer bli världens bästa föräldrar, likt så många andra💗
nouw.com/isabelw
lovisawallin
lovisawallin ,
Helt sinnesjukt faktiskt... Ja tack fina, det värmer att vi fått så mycket fina ord och hälsningar <3
nouw.com/lovisawallin
Kajsa, trött på omvärlden
,
Men herregud! låt människan vara. Det är så himla tröttsamt att se människor som klankar ner på andra människor. Har man inget bättre för sig? Är ditt liv så himla tråkigt och miserabelt att du måste lägga över din skit på andra?
Det finns så mycket positivt med natural cycles och det är helt sjuuuuukt att vår samhälle proppar i tonårstjejer, som redan är hormonella vrak, MER hormoner. För den som är emot natrual cycles - testa ett år utan och se själv hur mycket bättre du mår innan du uttalar dig. du kommer känna ett moln som lyfter och du kommer vara så jäkla mycket gladare. Kanske kommer du t.o.m. sluta att lägga nerklankande kommentarer på andra? lägg din energi på att skapa något bättre, för dig eller för någon annan och låt människan njuta över sin baby-lycka!
lovisawallin
lovisawallin ,
Det är ju faktiskt helt sinnessjukt. Jag skulle aldrig rekommendera något jag inte tycker är bra. Jag lärde verkligen känna min kropp när jag använde naturalcycles och slapp alla dessa jävla hormonsvängningar (eller ja nu kom dom ju tillbaka med graviditeten haha) Tack fina för din kommentar, värmer att jag inte är ensam om att tycka att hennes inlägg var fel
nouw.com/lovisawallin
Jennie
,
Tack för att du delar med dig ❤️ Det är nog sååå mkt vanligare än vad man tror. Jag blev också gravid precis efter pillerstopp, det var inte meningen och sambon fick lite panik och ville göra abort. Tyvärr slutade det i tidigt missfall (vecka 7) men därefter insåg vi båda att vi saknade vad som kunde blivit. Så vi fortsatte ”medvetet att slarva” och blev gravida igen. Sitter hemma med vår dotter på två månader nu, DET BÄSTA SOM KUNDE HÄNDA ❤️ Lycka till med bebis 😍❤️
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh, är ju lite blödig nu men fick tårar i ögonen när jag läste detta. FYFAN va fint och så kul för er <3 önskar er också lycka till
nouw.com/lovisawallin
Josefin
,
stort grattis till bebislyckan ❤️ stanna i er bubbla och ta bara in possitiva saker 😍
lovisawallin
lovisawallin ,
Tack fina du <3 Ja precis, från och med nu bara positiva saker <3
nouw.com/lovisawallin
tegelberg
tegelberg,
Stort grattis!! Otroligt bra skrivet inlägg av dig 😊
nouw.com/tegelberg
lovisawallin
lovisawallin ,
tacktacktack fina du! <3
nouw.com/lovisawallin
LaDolceMusica
LaDolceMusica,
Grattis! Beklagar att du behövde genomgå detta. Även om man skulle använda p-piller så är det inte heller 100 % garanti att man inte blir gravid. Det finns alltid en liten chans
nouw.com/ladolcemusica
lovisawallin
lovisawallin ,
Tack <3 Ja, det är väl det man ska ha med sig, att inget är 100 % <3
nouw.com/lovisawallin
Ida
,
Jag kan tycka att många delar av det yrke du och många andra idag har, just infulerar och påverkar de personer som väljer att läsa och ta till sig varje dag av de ni väljer att dela. Jag håller med om att de är fel att kritisera och hoppa på dig som gravid och lycklig när du lämnar detta besked. Men om detta skulle handla om nått helt annat ämne där en infuenser gör reklam om pratar positivt om en produkt för att de senare ska visa sig att dom inte alls använder produkten etc kan bli missvisande och framstå som mycket otrovärdigt. Vilket jag tror kan ha skapat de många kommentaret du har fått ta emot. Självklart i detta fall är det inte okej, men jag tycker samtidigt att man med rätt ton och ordval ska få kunna ifrågasätta och undra över val av reklam i bloggar o sociala medier.
Andrea
,
tycker du skriver så himla bra! jag har använt appen i snart två år utan att bli gravid, detta då jag följt den till punkt och pricka. inga chansningar på röda dagar, tar tempen samma tid varje morgon osv. tycker appen får så oförtjänt dålig kritik!
lovisawallin
lovisawallin ,
tack!!! Jag har pratat med många som älskar appen, men såklart är det ofta det negativa som tar över liksom men blir glad varje gång någon skriver till mig att den funkar för dom <3
nouw.com/lovisawallin
Sara
,

Inte för att du ska behöva men tycker det är jättebra att du förklarar att du gick ifrån appen och då blev gravid så att folk inte bara antar att det inte fungerar som preventivmedel.