taconight

I fredags ville jag verkligen fira in helgen. Det är inte ofta jag lyckas komma hem i tid på fredagar och nu när jag ändå hade hunnit massa hemma innan klockan blev 18 så bestämde jag mig för att göra världens pangmåltid som vi skulle äta tillsammans i sängen medan vi kollade på Let's Dance. Det blev en lite annorlunda taco (jag är inte så förtjust i den här vanliga fredagstacon) så jag körde på friterad kyckling med picklad rödlök,chili och sötpotatis (dom hade inte Santa Marias Chili mayo i butik så fick bli en vanlig mayo med smak av tryffel :( ) Scrolla ned för recept :)

Picklad Rödlök och chili:
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
2 rödlökar
1 chilli

låt vatten, socker och ättika koka ihop innan du lägger i skivad rödlök och chilli. Låt svalna innan du häller i dom i en förvaringsburk och låt stå i kylen någon timme.

Friterad kyckling:
2 kyckling filéer
2 dl vetemjöl blandat med salt och peppar
4 vispade äggulor
ströbröd

skär kycklingen i mindre bitar, lägg i det blandade mjölet med kycklingen i en plastpåse och skaka så alla bitar blir mjöltäckta. Doppa dom sedan i ägget och tillslut i ströbrödet. Stek tills bitarna fått färg (se att kycklingen inte är rå i mitten av bitarna)

Toppa med det godaste ni vet :)Gillar

Kommentarer