Vad för kamera använder jag och hur retucherar jag mina bilder

Vad använder jag för kamera?

Jag använder mig av en kompakt systemkamera - Lumix Panasonic, ni hittar den här. Är sugen på att uppgradera mig kameramässigt men är sjukt nöjd med min nuvarande kamera. Har ett såkallat pannkaksobjektiv till kameran som enligt mig gjort hela kameran. Är supernöjd och tar med mig den överallt.

(får massa frågor varje dag om vad jag använder för kamera, så därför uppdaterar jag det här inlägget. Använder samma kamera som jag gjorde sist, Lumix kanske borde börja sponsra mig haha?)

Hur retuscherar jag mina bilder?

Jag retuscherar alltid på mobilen. Jag tycker inte jag hittat något som fungerar bra för mig på datorn ännu. Har precis köpt Lightroom som jag tänkte be Hanna lära mig när hon kommer hem, så har alltså inte retuscherat något med det ännu.


Men ovan ser ni apparna jag använder mest, Det är alltså VSCO, Facetune 2 och Pixelmator.

VSCO använder jag för att dra upp exponering och klarhet men även deras filter, om inget av deras filter passar brukar jag spara ner bilden och testa Facetunes filter. För att få bilderna korniga så drar jag upp Grain i VSCO.

Pixelmator använder jag för att tona ner färger så det passar bra i flödet, ljusa upp bakgrund och mörka ner mig själv. Man får testa sig fram för att hitta det sätt som passar en själv, testa olika filter och funktioner

hehe fail såg nu att det inte var samma bild men dom är tagna sekunder efter varandra så ljuset osv. är detsamma. Originalet är till vänster och retuscherade är till höger. Inte så stor skillnad men jag har ljusat upp bilden och bakgrunden, lagt på M3 filter från VSCO och grainat bilden.

Lite större skillnad på denna bild. Då har jag ljusat upp, använt clarity sen även lagt på ett filter som gjorde att hela bilden blev lite guldigare :)

Före / Efter

På denna bild har jag även använt Pixelmator för att dra ner på den gröna nyansen. Jag ville ha mer camo grön än knallgrön. Sen har jag lagt på VSCO M3 filter och ljusat upp bakgrunden :)


Hoppas ni gillade inlägget, klicka på hjärtat isåfall!

Gillar

Kommentarer