Vändningsförsöket

God morgon älsklingar. Fredag idag och jag har inbokat skräckfilmsmys med tjejerna, det är efterlängtat kan jag säga. Men jag vet att ni kanske hellre vill läsa om hur det gick på vändningsförsöket. Vi åkte ju till BB-Stockholm igår och hade tid 07:30. Jag var väldigt nervös men vi hade turen att få ett riktigt härligt bemötande som lugnade mig väldigt snabbt.

För er som inte vet hur ett vändningsförsök går till så tänkte jag berätta, jag har fått så många skräckhistorier skickade till mig men min upplevelse av det hela var riktigt bra.
När vi kommit till ro (bytt om till sjukhusklänning, fått dit alla apparater som mäter bebisens hjärtljud osv, och satt dit en nål för att kunna köra in bicranyl) fick vi ligga och invänta en läkare kanske 30 minuter. Under den här tiden låg vi och lyssnade på Bingo och Katrins podd men jag var så nervös att jag kände mig väldigt illamående (nästan lite full/bakis haha) och då hade dom inte ens kört in bicranylet ännu så var ju så rädd att jag skulle må dåligt när det väl var dags.

Efter 30 minuter kom läkaren in och vi pratade lite om hur jag trodde han låg osv. Både läkaren och barnmorskan var så himla lugnande men samtidigt peppande under hela besöket så jag kände ingen oro. Jag fick in Bircanylet och jävlar vilken puls man fick, kändes som jag sprungit en mil så var beredda på att det är lite obehagligt. Man blir liksom snurrig men jätte speedad kändes det som.

Sen började själva vändningsprocessen, dom var noga men att säga att jag fick avbryta när jag ville, det skulle absolut inte göra ont utan enbart kännas behagligt. Jag jobbade med att slappna av så gott jag kunde för jag ville ju verkligen att han skulle vända på sig. Jag ska inte ljuga, det gjorde lite ont, mest obehagligt men även lite smärta men inget som man inte överlever (jag försökte låtsas som det var värkar och att vi skulle föda haha, var sjukt fokuserad och det hjälpte faktiskt).

Som ni kanske förstår på vänstra bilden så vände han sig inte. Dom gjorde två försök men han låg för långt ned med lilla stjärten. Trots detta så var verkligen vändningsförsöket för mig en positiv upplevelse men jag började såklart storböla när dom sa att det inte skulle gå, det kändes SÅ jävla tråkigt, sån enorm besvikelse så det är helt sjukt. Kändes extremt tungt men som tur är har man världens klippa till pojkvän som ändå fick en på gott humör så vi kunde lämna BB-Stockholm helt söndergråten men ändå lugn. Vi kommer ju få träffa vår bebis och det är det viktigaste.

Ps. är det bara jag som typ får utslag i ansiktet när jag gråter? och så blir allt svullet på 1 sekund? Tar ju lite emot att lägga upp en bild på sig själv när man gråter men ville ändå på något sätt visa er den "riktiga" reaktionen.

Som jag kanske nämnt tidigare så är det 50/50 att en vändningsförsök lyckas. Ni är många som skrivit till mig att ni också är oroliga då er lilla bebis inte vänt sig ännu men var inte det. Trots att jag varit i er sits och oroat mig så ångrar jag mig nu i efterhand, hade varit bättre att njuta av dom sista veckorna.
Om det skulle vara så att bebisen inte vänt sig så är vändningsförsöket inget farligt alls, jag ser det nu som vi har gjort allt för att föda vaginalt men att det inte gått.

Dom kan ju även om man vill mäta bäcken och bebis för att se om man kan föda i säte men för mig var inte det ett alternativ tyvärr dock är det ju alltså inte helt "kört" för den som vill föda vaginalt att göra detta för att se om det är möjligt att föda i säte.

Summan av kardemumman är att vi kommer föda lilla Hoppsan med kejsarsnitt. När det blir kommer vi hålla för oss själva.

Ni som läser min blogg vet ju att jag älskar nybakat bröd och bullar mer än någonting, så var riktigt härligt att få komma hem till detta som plåster på såren. Dafgårds nybakade bröd (ett råg och ett surdeg) med ost och marmelad satt gott. Jag som älskar frukost fick ju enbart äta något flytande 07:00, när vi kom hem var klockan efter 10:00 så var ju extremt hungrig.

Menmen nu vet ni iallafall hur läget ligger till. Jag kände väl på mig detta från samma dag som jag förstod att rumpan låg ned, men känner mig ändå rätt tom. Viktigast för mig är iallafall att han kommer ut säkert och nu ställer jag om mig på kejsarsnitt istället, det blir bra det med!

Puss och kram och tack för alla era DM's och mail! Inte kunnat svara på alla men jag läser allt.


Gillar

Kommentarer

Olivia
,
Du är så himla stark! Tack för att du delar med dig om allt, jag tror verkligen att det kan hjälpa så många andra.

Massa lycka till till er!! <3 <3 <3
lovisawallin
lovisawallin ,
Malin
,
Skrev i en tidigare kommentar att vår bebis också ligger i säte. Hade också vändningsförsök igår och det gick inte för oss heller. Förstår precis hur du känner, jag är verkligen besviken och ledsen över att det blev så här. Valde bort sätesförlossning efter att ha lyssnat på läkarna, riskerna övervägde som förstföderska. Det viktigaste är ju att bebisen kommer ut och mår bra men själva förlossningen blir ju inte vad man hade tänkt. Fick rådet av min barnmorska idag att sörja det. Sen kommer det bli hur bra som helst både för dig och mig, tror ett planerat kejsarsnitt är en fin upplevelse ❤️
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh, skönt att inte vara ensam om att tycka de är förjävligt iallafall.. men ja som du säger, viktigast är att bebisen mår bra och såfort hen är ute kommer vi glömma att det ens spelade någon roll <3
nouw.com/lovisawallin
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Har också varit med om ett vändningsförsök med vårt första barn, i vecka 41.. då dom upptäckte det. det va knappt lönt men jag ville så gärna föda ”normalt”, men slutade med ett akut kejsarsnitt. All lycka till er ❤️
nouw.com/jeenyrosen
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh 😟 man får hålla tummarna att de går på nästa , kram <3
nouw.com/lovisawallin
Sandra
,
Hej! Måste bara säga tråkigt att det inte blev som ni tänkt er, MEN det kommer gå jättebra med planerat kejsarsnitt också! Jag gjorde också vändningsförsök med min lille gubbe som nu är 5 år, och det gick inte det heller. Han hade fixerat sig med rumpisen ner såklart. Det var en lättnad få ett datum när man skulle träffa det lilla livet, kändes så verkligt helt plötsligt. Förlossningen gick bra, förlorade lite blod (livmodern ville inte dra ihop sig riktigt, den var fortfarande ”gravid”) bara men det löste sig efter en stund. Måste påpeka att det inte är jättevanligt Så oroa dig inte. Måste tipsa dig om att inte få agraffer (häftar ihop huden ist för att sy). Det läkte inte nice. Har gjort ett till snitt efter det med lillasyster och valde då att sys ist. Ärret syns knappt då det läker sååå mkt finare när man sytt. Ännu ett tips är att tejpa med kirurgisk tejp under några månader för att snygga till läkningen lite extra. Det kommer gå superbra för er!! Lycka till, snart har ni er lille son i armarna <3
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh tack för tipset!! Har skrivit ned båda!! Guldvärt <3
nouw.com/lovisawallin
michellenorman
michellenorman,
Heja er❤️❤️❤️ Så tråkigt att det inte funkade men snart har ni er bebis här och då är allt glömt😍😍
nouw.com/michellenorman
lovisawallin
lovisawallin ,
Jaa precis. kommer väl glömma att det var Såå ”viktigt” för mig när han väl är här Haha <3
nouw.com/lovisawallin
Krus
,
Heja dig Lojsan❤️❤️ Det kommer gå superbra och jag önskar er stort lycka till!!!❤️
lovisawallin
lovisawallin ,
❤️❤️❤️. tack fina du!!
nouw.com/lovisawallin
thelisalarsson
thelisalarsson,
Heja heja! Jag ska snittas om 3 veckor. Den första av mina bebisar i magen ligger med rumpan först också. Men jag är taggad!! Nu k��r vi❤️❤️
nouw.com/thelisalarsson
lovisawallin
lovisawallin ,
Yaay, skönt att du fått ett datum!! Som du säger, nu kör VII!! <3
nouw.com/lovisawallin
Emilia
,
Jag ser precis likadan ut när jag gråter i ens en sekund... ser ut som att jag rökt all jävla marijuana i världen och typ har nån sjukdom pga alla "utslag" och svullnad i ansiktet. Kram hoppas kejsarsnittet går bra
lovisawallin
lovisawallin ,
Haha så jävla jobbigt, går liksom inte att följa Menmen 😊 tack fina <3
nouw.com/lovisawallin
liindfors
liindfors,
Massa lycka till er! <3
nouw.com/liindfors
lovisawallin
lovisawallin ,
Lina,
♥️♥️ Vet att du gärna ville föda vaginalt, förstår att tårarna kom, känner precis igen det! Det kändes jätte viktigt för mig att föda vaginalt, men min lilla låg snett i magen och det gick inte, det upptäcktes först under förlossningen, så det blev tillslut ett akut kejsarsnitt, och jag var såå ledsen och besviken när dom berätta att det inte skulle gå utan bli snitt. Men kejsarsnittet gick ” lika bra!” Och när din lilla bebis väl ”ploppar” ut så kommer du totalt skita i om du nyss fått snitt el inte! Då är det bara sååå fantastiskt att ha blivit mamma!♥️ lycka till!
dixylina.se
lovisawallin
lovisawallin ,
Åh tack för den här kommentaren, kändes lite lättare <3 nej precis, tror man glömmer hur ”viktigt” det varit såfort man får sin bebis mot bröstet! Kram
nouw.com/lovisawallin