Världens godaste rabarberpaj

Okej den ser inte ut att vara allt i världen men den här rabarberkakan är fruktansvärt god och om annat väldigt lätt att göra så tänkte att jag slänger upp receptet:

Först börjar du med att koka upp skivade rabarber med smör och socker. Välj mängderna själv men det ska bli som en grov puré med stora bitar i. Sedan rör du ihop en kaka efter ett helt vanligt sockerkaks recept (2 ägg, 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver och vaniljpulver, 1 dl mjölk och 50 gram smör). När smeten är klar häller du i rabarber "purén" och rör om innan du häller i hela smeten i en form. Därefter stoppade jag i ca. 200 gram vitchoklad i kakan (det är överdrivet gott med mycket choklad kan jag lova, borde haft i mer) och rev sedan väldigt mycket mandelmassa över. Släng in den i ugnen på ca. 175 grader och låt den stå till den stelnat lite och mandeln på toppen börjat få lite färg.

Gillar

Kommentarer