Vecka 26, järnbrist, ont...

Avklarade veckor: 26 stycken veckor är avklarade, Gick ju igår in i vecka 27 och står att jag just nu har 96 dagar kvar. Varför känns det så lite? Vet att tiden kommer gå SÅ långsamt i slutet.

Cravings: Jag äter lika mycket som innan men känner typ mindre sug för mat, alltså inga speciella cravings... Var ju hos barnmorskan i veckan och fick då förklarat att mina järnvärden är väldigt dåliga, det var dom visserligen innan men nu hade dom blivit värre. Förstod nästan det då jag har svårt att hålla mig vaken så nu ska jag preppa med massa mat fylld med järn. Tyvärr kräks jag ju upp alla järntabletter jag tar så det är ingen idé. Kommer iallafall sätta upp ett bättre matschema för mig nu där jag äter fisk till lunch, och lite mer järn dårå.

Sömn: Sover bra, går upp och kissar 1 gång per natt kanske. Börjar dock bli jobbigt med magen att ta sig upp och gå trappan ned så ska verkligen försöka få B att se till att badrummet på övervåningen blir klart typ nu

Mående: Jag mår väl bra, men jag har väldigt ont p.g.a åderbråcken, typ hela tiden. Känns som ett rätt stort handikapp för mig just nu. Jag får anpassa det jag gör till hur ont jag har, ta pauser osv. T.ex igår när jag höll på med tvätten, det börjar pulsa och känns som allt där nere ska spricka så får lägga mig på soffan med en isbinda och vila i 20 min innan jag kan fortsätta.. Ni förstår ju grejen, extremt jobbigt för en person som älskar att göra mycket och vara effektiv.. Samma sak med promenader, vi tog en till mamma och pappa häromdagen för att käka middag, såfort vi kom dit så hade jag så ont att jag nästan ville hem och lägga mig istället. Det hjälper lite när jag sitter ner men gör desto ondare när jag sen reser mig upp och är ännu mer svullen då. Ska iallafall till läkaren på måndag så vi får se vad dom säger då.

Sen har jag fortfarande så mycket huvudvärk. :( la ut på min story och fick en hel del DM’s jag håller på gå igenom. Har konstaterat att jag behöver boka gravidmassage oc börja på yoga. Men att det också kan bero på min järnbrist . Sen är det såklart väldigt mycket hormonellt.

Övrigt: Hoppsan väger strax under 1000 gram. Magen har vöxt brutalt mycket, vill inte ha den större nu haha, jag har ju klarat mig på klänningar och lösa byxor jag haft i garderoben men nu när jag skulle fota ett samarbete med Gina tricot och behövde beställa jeans i storlek 42 och dom satt lite tajt över magen insåg jag att det nu är dags att bunkra upp med lite mammakläder. Mina klänningar börjar "ta slut" så kanske skulle satsa på lite kjolar och jeans till hösten dårå.

Gillar

Kommentarer

jonnasofieh
jonnasofieh,
Så fin du är! 😍
nouw.com/jonnasofieh
eschutz
eschutz,
Så fin !
testa blutsaft & järn/c-vitamin brus. Jag hade jättedåliga järnvärden när jag väntade Wiggo, gick lättast att ta järntabletterna på kvällen men kompleterade med blutsaft & järn/c-vitamin brus också. Kroppen tar lättare upp järn i kombo av c-vitamin 😊
nouw.com/eschutz
lenakronvald
lenakronvald,
Magen och hela du är så fin! Tycker så synd om dig med åderbråcket. Det är handikappande om man är van att vara aktiv att känna att man måste vila för att man får ont eller inte orkar med. Jag har också järnbrist och haft det sedan mitten av graviditeten någon gång. Det gör mig så otroligt trött, och det har inte hjälp så mycket trots järntabletter eller järnrik kost. Men då gillar jag ju kaffe och annat sådant som blockerar kroppen att ta till sig av järnet, så jag får väl skylla mig själv lite 😉
nouw.com/lenakronvald
thelisalarsson
thelisalarsson,
Fin du är!! Så sjuuukt segt när onda, onödiga grejer ska störa i ens vardag:/ Jag tar mina järntabletter precis innan jag går och lägger mig som en annan tjej kommenterade. Annars mår jag riktigt illa... Men det hjälper mig iaf:) kram!!
nouw.com/thelisalarsson
JOHANNAWIK
JOHANNAWIK,
åh vilken fin mage:), jag hade också järnbrist när jag var gravid. Det började gå neråt i vecka 22 men kände ändå inte av det så mycket. Jag tog 2 järntabletter om dagen, plus blutsaft och även paltbröd. Varje gång jag tog järntabletterna tog jag ett glas apelsin juice till, då kroppen tar upp järnet fortare. Sedan gick det upp igen i vecka 30.
nouw.com/johannawik
juliamalmgren
juliamalmgren,
så fin mage!! 😍
nouw.com/juliamalmgren
sassabassa
sassabassa,
så fin mage ❤️❤️❤️

jag kan rekomendera blutsaft ... det smakar skit men väldigt bra . när du ta järn tabletter ta det ihop med juice då tas det upp bättree ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

har 3 prematurbarn ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️


Mina mål kommer här


https://nouw.com/sassabassa/mina-mal-hosten-2018-34358850
nouw.com/sassabassa
artist
artist,
Jobbigt att ha ont 😞 stackare. Styrkekramar!
nouw.com/artist
Lisalewne
Lisalewne,
Vilken härlig mage 😊 Har du testat stödstrumpor? Jag började med det i min 2a graviditet och tyckte det hjälpte en del. Jag fick några andra järntabletter först men sen bytte man till Niferex och då gick det bättre för mig i alla fall men alla är ju olika såklart! kram
nouw.com/lisalewne
lovisawallin
lovisawallin ,
Det har varit för varmt för mig 😟 Men såfort det blir kallare kommer jag köra på det! <3
nouw.com/lovisawallin
Frida
,
Hej! Du borde prova blutsaft för att få i dig järn, man tar det som en shot och det är jättebra, mycket mer naturligt än järntabletter!!
lovisawallin
lovisawallin ,
Tack för tipset, ska köpa det!! <3
nouw.com/lovisawallin