Veckans fråga - hur hinner du

inlägget innehåller reklamlänkar

Jacka - klick / skor - klick / Hoodie - liknande / jeans - också 2ndday men hitta dom ej på hemsidan

Som tex ikväll när du ska först träna sen på middag efter en lång jobbdag, hur gör du?! Jag jobbar 8-17 och är glad om jag hinner med ett träningspass. Hur hinner du med allt utan att känna dig sönderstressad? Hur hinner du handla, tvätta, städa osv? Åker du hem i mellan tex jobb och träning eller träning och middag eller har du väska med grejer med dig? Hade varit kul att veta och om du har några tips för att planera sin tid bättre haha! Kram

Hej babes, Fick en rolig fråga som jag ville ta upp som veckans fråga!! Kändes ändå relevant för mig att svara på så ni förstår hur jag gör om dagarna, dom är ju rätt hektiska när man vill hinna så mycket som jag vill. Jag har ju ex. alltid med mig gymväskan, jobbdatorn, smink, extra och skor och ibland en extra outfit för att jag ska hinna jobba,fota träna osv.

Min gårdag såg ju ex. ut såhär igår:
Vaknade vid halv 7, sminkade mig och fixade mig för att åka till jobbet. Fotade med Josse på lunchen. Jobbade vidare till lite efter 17. Promenerade till gymmet på stureplan och körde ett eget pass. Smsade B och bad honom ta med sig ett par extra brallor till mig. Duschade och sminkade mig på gymmet och gick direkt till restaurangen som låg rätt nära gymmet efter det och bytte om lite snabbt. En rätt perfekt dag för mig utan stress. Jag hade inte valt att gymma innan middagen om det inte vore en mer chill middag och liksom inte utgång men jag prioriterar gärna träning, vill liksom ha det i min vardag och ibland får man vara extra svettig på ett möte för jag klämt in ett lunchpass osv.

Gällande hur jag hinner handla,tvätta,städa osv.:
Handlar och lagar mat gör B. Jag brukar göra frukost åt oss på helger men maten på veckodagar står han för. Handlar han inte så kan jag handla online eller påvägen hem om det inte är mycket som ska handlas.

Nu har vi ju städ- och tvätthjälp en gång i veckan vilket underlättar SÅ mycket för mig. Jag tror inte ni anar hur mycket av min "lediga" tid som gick till att städa. Typ en hel lördags storstädning och allltid försöka hinna med tvätten i veckodagarna. Dock hittade jag ett system som funkade väldigt bra. Jag storstädade en gång i veckan på helgen och tvättade på vardagarna. Vår städerska hinner ju liksom inte alltid all tvätt på tiden hon är där så jag brukar slänga in en tvätt på kvällen och tömma den på morgonen innan jag åker till jobbet.

Kort och gott kommer mina tips här:
- Försök att alltid ha med dig träningskläder, när du får en stund över kommer det vara lätt för dig att sticka till gymmet.
- Var effektiv med tiden, se till att kanske inte scrolla igenom Instagram på morgonen utan gör det i bilen påväg till jobbet. Redan där sparar du kanske 10 minuter på morgonen och då hinner du kanske plocka undan eller slänga in en tvätt
- Planera dina dagar. Jag sitter med ett schema varje vecka. Bokar in exakta tider för möten, när jag ska träna, när jag ska fota så jag kan planera utefter det. Sen ser jag till att aldrig boka in för mycket i en vecka då jag vet att jag behöver minst en kväll hemma för att fixa och dona :)

Hoppas mitt svar hjälpte lite iallafall
KRAM

Gillar

Kommentarer

christinesstories
christinesstories,

Det är intressant det där hur effektivisering av tid är en så central del i våra liv i denna delen av världen. Allt ska hinnas med bara för sakens skull. Ibland undrar jag hur många som faktiskt njuter av det de gör i sitt eget liv, snarare än "scrollar genom Instagram i bilen" för att hinna se vad andra har för sig i deras. Är det bara jag som tycker att det är galet? Fast sedan kan jag förstå att det är enklare att hinna med allt det roliga när man får hjälp med det "tråkiga". Om jag hade haft råd med det så hade jag också anlitat städhjälp. Jag har tvättat, städat och handdiskat i snart 20 år. I need a break, haha! Fast sedan går det ju också att skippa det en dag eller två för att göra annat. Hemmet måste inte vara skinande rent alla veckans dagar. Ibland är det värt att skippa tvättstugan för att äta en trevlig middag med vänner.

nouw.com/christinesstories
lovisawallin
lovisawallin ,
jag förstår verkligen hur du tänker. Jag stannar själv väldigt ofta upp och funderar på om jag älskar att leva mitt liv såhär eller om jag bara stressar mig igenom det och gör alla dessa saker man borde göra. Dock är jag en sån som älskar att göra och planera för mycket. antingen kör jag 110% eller 0%. att scrolla instagam är ju en del av mitt ”jobb” så där hittar jag min inspiration, men då är det viktigt med att jag är tydlig att jag blir som mest inspirerad under stress. vi alla fungerar olika och jag tror det är bra att hitta sitt eget sätt på hur man vill leva livet. och appropå ”det tråkiga” jag håller med, där är jag manisk. kan typ inte njuta om hemmet inte är fint och det äe inte bra, det gäller ju som du säger att kunna släppa det utan att världen går under. ha en fin kväll <3
nouw.com/lovisawallin
A
,
Menar du att man ska kolla på instagram när man kör bil?
lovisawallin
lovisawallin ,
självklart inte!! syftade mer om man åker bil med ngn som jag gör till jobbet. men man ser vad man vill se 😊
nouw.com/lovisawallin